Când este indicat să verificați PRESIUNEA din ANVELOPE?

Când este indicat să verificați presiunea din anvelope?

Introducere

Dacă dețineți o mașină, este important să știți cum să aveți grijă de ea.

Una dintre cele mai elementare, dar importante sarcini de întreținere este verificarea presiunii din anvelope.

Presiunea incorectă a anvelopelor poate duce la scăderea eficienței combustibilului, la reducerea duratei de viață a anvelopelor și chiar la explozii.

Așadar, cât de des ar trebui să verificați presiunea din anvelope și care sunt consecințele faptului că nu o verificați suficient de des?

Haideți să aflăm.

Când este indicat să verificați presiunea din anvelope?

Ar trebui să verificați presiunea din anvelope cel puțin o dată pe lună (inclusiv anvelope de iarnă și caucicuri de vară), și mai des dacă conduceți frecvent pe drumuri accidentate sau în condiții meteo extreme.

Vă puteți verifica singur presiunea în anvelope folosind un manometru digital pentru anvelope sau o puteți face gratuit la majoritatea benzinăriilor.

Bine De ȘtiutCe se întâmplă dacă nu-mi verific suficient de des presiunea din anvelope

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă verificați presiunea în anvelope.

Asigurați-vă că anvelopele dumneavoastră sunt reci înainte de a verifica presiunea. Acest lucru înseamnă că ar trebui să verificați presiunea la prima oră dimineața, înainte de a fi condus mai mult de un kilometru sau doi. Dacă ați condus o perioadă de timp, căldura produsă de frecare va face ca aerul din anvelope să se dilate, ceea ce va duce la o citire inexactă.

Nu uitați că presiunea recomandată pentru anvelopele mașinii dvs. poate fi diferită de presiunea maximă psi care este imprimată pe partea laterală a anvelopelor. Nu uitați să consultați manualul proprietarului sau plăcuța de pe tocul ușii din partea șoferului pentru a afla care ar trebui să fie PSI-ul ideal pentru autovehiculul dumneavoastră

Odată ce știți cât de mult aer ar trebui să fie în fiecare anvelopă, folosiți un indicator de anvelope digital sau analogic pentru a obține o citire exactă a PSI-ului actual. Dacă una sau mai multe dintre anvelope este scăzută, adăugați aer până când ajunge la nivelul corect.

Pentru a evita supraumplerea, adăugați cantități mici de aer și verificați din nou presiunea după fiecare adăugare până când ajungeți la PSI-ul dorit.

Citește și: Care este cel mai bun volan cu pedale și schimbător (gaming)?

Ce se întâmplă dacă nu-mi verific suficient de des presiunea din anvelope?

Dacă nu vă verificați suficient de des presiunea în anvelope, riscați să vă diminuați eficiența combustibilului, să scurtați durata de viață a anvelopelor și chiar să explodați. scăderea eficienței combustibilului deoarece anvelopele sub-gonflate creează o rezistență mai mare la rulare, ceea ce înseamnă că motorul trebuie să lucreze mai mult pentru a mișca mașina înainte.

Acest lucru, la rândul său, consumă mai mult combustibil.

Durata de viață mai scurtă a anvelopelor, deoarece anvelopele subumflate se uzează mai repede decât cele umflate corespunzător. De asemenea, acestea sunt mai susceptibile la deteriorări din cauza gropilor și a altor pericole rutiere.

Exploziile sunt poate cea mai periculoasă consecință a neglijării verificării regulate a presiunii în anvelope. Atunci când un pneu explodează în timp ce conduceți, puteți pierde controlul mașinii și, eventual, puteți avea un accident.

Concluzie

După cum puteți vedea, este foarte important să vă verificați regulat presiunea din anvelope. În cel mai bun caz, neglijarea acestui lucru va duce la scăderea eficienței combustibilului și la reducerea duratei de viață a anvelopelor.

În cel mai rău caz, ar putea duce la o explozie și la un accident grav.

Așadar, data viitoare când faceți plinul, acordați câteva minute pentru a vă verifica anvelopele – v-ar putea scuti de multe probleme pe parcurs.

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/winter-tires-tire-service-automobile-2861853/

Surse 

https://www.wall-street.ro/articol/Auto/291423/5-sfaturi-pentru-intretinerea-anvelopelor-pe-timp-de-iarna.html#gref
https://www.mediafax.ro/social/5-sfaturi-pentru-ingrijirea-anvelopelor-pe-timp-de-iarna-21096777

Citește și: Cauciucuri All Season vs Cauciucuri de Iarnă – diferențe