Cauciucuri All Season vs Cauciucuri de Iarnă – diferențe

Care sunt diferențele dintre anvelopele all-season și cauciucurile de iarnă?

Introducere

Pentru mulți proprietari de mașini, decizia de a cumpăra anvelope all season sau anvelope de iarnă este una dificilă.

Există argumente pro și contra pentru ambele opțiuni, iar alegerea potrivită pentru dvs. va depinde în cele din urmă de nevoile dvs. specifice și de obiceiurile dvs. de condus.

În această postare, vom detalia principalele diferențe dintre anvelopele all season și anvelopele de iarnă, astfel încât să puteți lua o decizie informată cu privire la tipul potrivit pentru mașina dumneavoastră.

Anvelope All-Season vs. Anvelope de IarnăAnvelope All-Season vs. Anvelope de Iarnă

Anvelope All-Season

Anvelopele all season sunt concepute pentru a oferi o tracțiune și o manevrabilitate bune atât în condiții de carosabil uscat, cât și umed.

De obicei, acestea prezintă o adâncime mai mare a benzii de rulare decât anvelopele de vară, ceea ce le permite să se agațe mai bine de drum pe vreme nefavorabilă. De asemenea, anvelopele pentru toate sezoanele au, de obicei, un indice de viteză mai mare decât cele de iarnă, ceea ce înseamnă că pot fi conduse în siguranță la viteze mai mari

Principalul dezavantaj al anvelopelor pentru toate anotimpurile este faptul că este posibil ca acestea să nu funcționeze la fel de bine ca anvelopele de iarnă pe vreme foarte rece sau pe drumuri acoperite de zăpadă. Acestea tind să se uzeze mai repede decât anvelopele de iarnă, din cauza vitezei nominale mai mari

Anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru a fi utilizate pe vreme rece și pe drumuri acoperite de zăpadă. Acestea dispun de un compus special care rămâne flexibil la temperaturi mai scăzute, ceea ce le ajută să se prindă mai bine de drum decât anvelopele pentru toate anotimpurile.

Anvelopele de iarnă au, de obicei, o adâncime mai mare a benzii de rulare decât anvelopele pentru toate anotimpurile, ceea ce le îmbunătățește și mai mult aderența pe drumurile înzăpezite sau înghețate

Un dezavantaj al anvelopelor de iarnă este că acestea pot să nu fie la fel de performante pe vreme caldă sau pe drumuri uscate. De asemenea, acestea tind să se uzeze mai repede decât anvelopele pentru toate anotimpurile, dacă sunt utilizate pe tot parcursul anului.

Un alt dezavantaj potențial este că pot fi mai scumpe decât anvelopele pentru toate anotimpurile.

Citește și: Care sunt cele mai bune generatoare de curent?

Diferențe

Diferența nr. 1 – Anvelopele all season sunt făcute pentru utilizare pe tot parcursul anului, în timp ce anvelopele de iarnă sunt folosite doar pe vreme rece.

Prima și cea mai evidentă diferență între anvelopele all season și anvelopele de iarnă este că anvelopele all season sunt făcute pentru a fi folosite pe tot parcursul anului, în timp ce anvelopele de iarnă sunt folosite doar în lunile cu vreme rece.

Anvelopele pentru toate sezoanele sunt concepute pentru a asigura o tracțiune și o aderență bune atât în condiții uscate și umede, cât și pe zăpadă. Pe de altă parte, anvelopele de iarnă sunt concepute special pentru a fi utilizate în condiții de zăpadă și gheață.

Diferența nr. 2: Anvelopele all season au un model al benzii de rulare optimizat pentru condiții uscate, în timp ce benzile de rulare ale anvelopelor de iarnă sunt concepute pentru condiții de zăpadă.

O altă diferență esențială între anvelopele all season și anvelopele de iarnă este reprezentată de modelul benzii de rulare.

Benzile de rulare ale anvelopelor pentru toate sezoanele sunt proiectate cu gândul la condiții uscate, cu caneluri mari care ajută la canalizarea apei departe de anvelopă pentru a preveni hidroplanarea. Benzile de rulare ale anvelopelor de iarnă sunt proiectate cu un model adânc care ajută la asigurarea tracțiunii în condiții de zăpadă și gheață.

Diferența #3: Anvelopele All Season sunt fabricate din compuși de cauciuc mai tari, în timp ce anvelopele de iarnă sunt fabricate din compuși de cauciuc mai moi.

O ultimă diferență cheie între anvelopele all season și anvelopele de iarnă este compusul de cauciuc din care este fabricat fiecare tip de anvelopă.

Anvelopele pentru toate sezoanele sunt fabricate din compuși de cauciuc mai duri, care ajută la asigurarea unei bune aderențe și tracțiune în condiții uscate. Anvelopele de iarnă sunt fabricate din compuși de cauciuc mai moi care ajută la asigurarea unei bune aderențe și tracțiune în condiții de zăpadă și gheață.

Concluzie

După cum puteți vedea, există avantaje și dezavantaje atât pentru anvelopele all season, cât și pentru anvelopele de iarnă.

Cea mai bună opțiune pentru dvs. va depinde în cele din urmă de nevoile dvs. specifice și de obiceiurile dvs. de condus.

Dacă locuiți într-o zonă cu ierni blânde și drumuri uscate în cea mai mare parte, anvelopa all season ar putea fi cea mai bună soluție. Cu toate acestea, dacă locuiți într-o zonă cu căderi abundente de zăpadă și temperaturi scăzute, anvelopele de iarnă pot fi o opțiune mai bună pentru dumneavoastră.

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/tire-automobile-workshop-1749597/

Surse 

https://evz.ro/avertisment-pentru-soferi-ce-prevede-legea-cu-privire-la-anvelopele-de-iarna-sanctiuni-uriase-20-de-puncte-si-amenzi-pana-la-2-900-de-lei.html
https://ziare.com/anvelope-iarna/anvelope-iarna-schimbat-noiembrie-important-aderenta-frig-1771271
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/rar-demonteaza-mitul-anvelopelor-de-iarna-obligatorii-de-la-1-noiembrie-si-clarifica-situatia-cauciucurilor-all-season-2123673

Citește și: Cel mai bun volan cu pedale și schimbător (gaming)