Care este cea mai bună cremă pentru hemoroizi?
Introducere
Știați că aproximativ 40% dintre oameni experimentează apariția hemoroizilor cel puțin o dată în viață?
Mulți dintre aceștia nu știu ce sunt hemoroizii până în momentul în care încep să experimenteze unele dintre simptome, cum ar fi sângerarea anală, pruritul și durerea.
Când vasele de sânge din regiunea rectului și a anusului sunt supuse presiunii, spre exemplu din cauza sarcinii sau constipației, adesea acestea se umflă și se pot sparge.
Când încep să experimenteze aceste simptome, oamenii caută informații despre ele, ajung la diagnosticul de hemoroizi și descoperă că există o sumedenie de creme și loțiuni care promit să calmeze durerea și să asigure vindecarea. Dar care dintre acestea sunt într-adevăr eficiente?
Listă cu cele mai bune creme pentru hemoroizi în 2023:
#1 HemoStop
Avantaje:
- ajută la refacerea tonusului vaselor de sânge;
- înlătură rapid și eficient durerea
- pentru hemoroizii interni și externi;
- conține – Tătăneasa, Propolis, Gălbenele și Glicerină.
#2 DULÀC FARMACEUTICI 1982, Diosmin
Avantaje:
- crește tonusul parietal;
- fără parabeni;
- 100% Made in ITALY.
#3 Hemp for Help
Avantaje:
- vindecă multe dintre efectele îmbătrânirii.
#4 Hemoralin
Avantaje:
- îmbunătătește și repară textura pielii;
- stimulează circulației sangelui;
- elimină durerea și mâncărimea.
Citește și: Care sunt cele mai bune soiuri de roșii pentru solar?
Ghid de cumpărare
Hemoroizii reprezintă venele umflate din rect și anus care sunt de obicei rezultatul presiunii crescute din aceste două zone. Deși în general apariția acestora pare să aibă un fond genetic, factorii externi precum constipația sau statul îndelungat pe scaun favorizează apariția hemoroizilor.
Simptomele comune ale hemoroizilor includ durere sau sângerare în timpul mișcărilor intestinale și mâncărime sau o senzație de arsură în jurul anusului.
Tratamentele pot include creme și unguente cu ingrediente precum hamamelis, hidrocortizon și fenilefrină, care pot reduce umflarea și pot calma mâncărimea pielii. Pernele speciale și sărurile de baie pot oferi, de asemenea o îmbunătățire considerabilă.
Înainte să verificați lista de ingrediente trebuie să știți care este cea mai potrivită formă de tratament pentru afecțiunea dumneavoastră. Puteți opta pentru creme, unguente sau supozitoare, în funcție de particularitățile fiecărui caz.
Dacă aveți pielea grasă este indicat să optați pentru un tratament sub formă de cremă, deoarece ingredientele activ vor pătrunde în piele mai repede decât cele dintr-un unguent. Acest lucru se întâmplă deoarece cremele și unguentele au au raport diferit între apă și ulei.
Cremele au aproximativ aceeași cantitate de apă și ulei, în timp ce unguentele conțin mai mult ulei decât apă. Așadar, dacă cineva cu piele grasă aplică unguent, va dura mai mult pentru ca ingredientele active să își facă efectul. Pe de altă parte, persoanele care au pielea uscată ar trebui să folosească un unguent.
Uleiul din compoziție va reține umezeala în piele și va acționa, de asemenea, ca un lubrifiant care va facilita trecerea scaunelor. Astfel, regula generală este că persoanele cu pielea grasă ar trebui să folosească creme, iar cele cu piele uscată să folosească unguente.
Cremele pentru tratarea hemoroizilor conțin o combinație de ingrediente care calmează durerea și mâncărimea, și previn dezvoltarea bacteriilor în zona afectată. Dacă apariția hemoroizilor este recentă, iar pielea dumneavoastră este mixtă/ normală, este indicat să începeți cu aplicarea unei creme.
În foarte multe cazuri aceasta este suficientă, și poate asigura ameliorarea simptomelor și vindecarea. Cremele au de asemenea avantajul că sunt ușor de folosit, răcoritoare și se absorb rapid în piele.
Unguentele pentru hemoroizi conțin ingrediente active similare cu cremele, dar au o textură mai greoaie. Fiind mai dense, rămân la suprafața pielii pentru mai mult timp, și prin urmare este posibil să fie nevoie să aplicați și un tifon deasupra pentru a nu murdări lenjeria de corp. Cele mai multe unguente vin cu aplicatoare pentru a vă ajuta să le aplicați și intern.
Supozitoarele pentru hemoroizi conțin, de asemenea, ingrediente active pentru ameliora disconfortul și a preveni creșterea bacteriilor, dar de această dată ingredientele sunt conținute într-o capsulă moale care trebuie introdusă în anus. Aceasta se va dizolva treptat, oferind avantajul că ingredientele active se eliberează controlat, pe o perioadă mai mare de timp.
Practic va fi echivalentul reaplicării cremelor sau a unguentelor periodic. Astfel, ingredientele se absorb lent în țesut și vor ameliora durerea și disconfortul pentru perioade mai lungi.
În ceea ce privește ingredientele, majoritatea tratamentelor sunt o combinație de analgezice care să calmeze durerea și pruritul, și antiseptice care să prevină infectarea.
Totuși, unele produse pot conține și ingrediente care să grăbească vindecarea, ceea ce reprezintă un plus pentru care ar trebui să optați dacă aveți această posibilitate. Printre cele mai întâlnite ingrediente se numără hidrocortizolul, oxidul de zinc, lidocaina și balsamul de Peru.
Hidrocortizolul este poate cel mai întâlnit îngredient din componența cremelor pentru hemoroizi. Acesta este un steroid care calmează durerea, oprește mâncărimea și elimină disconfortul. Totuși, nu este potrivit pentru utilizarea pe termen lung, deoarece, ca orice alți steroizi topici, utilizat pe termen lung va subția pielea, iar acesta este ultimul lucru pe care și-l dorește cineva care suferă de hemoroizi. Medicii recomandă să nu se utilizeze mai mult de șapte zile.
Oxidul de zinc are efect antiseptic și astringent. Acesta reduce dimensiunile vaselor de sânge umflate și previne infectarea zonei respective.
Lidocaina este un anestezic local care calmează durerea și mâncărimea.
Balsamul de Peru este un antiseptic care poate ajuta la vindecarea rănilor. Interesant este că este o rudă a vaniliei și scorțișoarei și apare adesea în guma de mestecat și siropurile de tuse.
Pe lângă analgezice și antiseptice, după cum am menționat anterior, pot exista și alte ingrediente care să accelereze procesul de vindecare, cele mai frecvent întâlnite fiind extractele din plante.
Două dintre plantele renumite pentru proprietățile bioactive pe care le dețin sunt Aloe vera și Hamamelis. Aloe vera conține proprietăți antiinflamatorii care pot calma simptomele și grăbi vindecarea hemoroizilor, iar Hamamelisul este, de asemenea, o plantă cu proprietăți calmante, antiinflamatorii și un astringent natural.
Întrebări & Răspunsuri
Chiar funcționează cremele pentru hemoroizi?
Atunci când sunt aplicate local, cremele pentru hemoroizi acționează prin reducerea inflamației și a umflăturilor din zona anală. Unele creme pentru hemoroizi conțin, de asemenea, anestezice topice care pot oferi o ameliorare temporară a durerii și mâncărimii.
Este important să rețineți că cremele pentru hemoroizi nu vor vindeca hemoroizii. Ele sunt concepute doar pentru a oferi o ameliorare temporară a simptomelor. Dacă aveți hemoroizi severi, este posibil să fie nevoie să consultați un medic pentru tratament.
Vor dispărea hemoroizii de la sine?
Hemoroizii sunt o afecțiune extrem de frecventă, afectând aproximativ 50% din populație. Aceștia apar atunci când venele din jurul anusului sau rectului se umflă și se inflamează. În cele mai multe cazuri, hemoroizii se vor rezolva de la sine în câteva zile sau săptămâni.
Unele persoane pot dezvolta hemoroizi cronici care necesită tratament medical. Există o serie de opțiuni diferite disponibile, inclusiv creme, supozitoare și intervenții chirurgicale. Vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă aveți orice îngrijorare cu privire la hemoroizii dumneavoastră. Aceștia vă pot ajuta să determinați cel mai bun tratament pentru dumneavoastră.
Au hemoroizii miros?
Mulți oameni sunt îngrijorați dacă hemoroizii pot provoca mirosuri urât mirositoare. Deși este adevărat că hemoroizii pot fi asociați cu un miros neplăcut, acesta nu se datorează, de obicei, hemoroizilor în sine.
Mai degrabă, mirosul este, de obicei, rezultatul creșterii bacteriilor în zona din jurul hemoroizilor. În special, bacteriile se pot dezvolta în medii umede și calde, cum ar fi cele care pot fi găsite în zona anală.
Persoanele cu hemoroizi pot fi mai susceptibile de a dezvolta secreții urât mirositoare. Acest lucru poate fi remediat, de obicei, prin măsuri simple de igienă, cum ar fi ștergerea zonei anale curate după scaun.
Ce cauzează apariția hemoroizilor?
Hemoroizii sunt vase de sânge umflate în zona anală sau rectală. Ei pot fi Interni, ceea ce înseamnă că se află în interiorul rectului, sau Externi, ceea ce înseamnă că se află sub pielea din jurul anusului. În timp ce hemoroizii adesea nu cauzează probleme, uneori se pot umfla, pot sângera și pot deveni iritați și dureroși. Mai multe lucruri pot provoca apariția hemoroizilor, inclusiv constipația, diareea și încordarea în timpul scaunelor.
Sarcina și obezitatea pot contribui, de asemenea, la erupțiile hemoroizilor prin creșterea presiunii asupra acestor vase de sânge. În unele cazuri, șederea pentru perioade lungi de timp sau în toaletă poate provoca, de asemenea, inflamarea hemoroizilor. Dacă vă confruntați cu disconfort din cauza hemoroizilor, există mai multe tratamente fără prescripție medicală care pot ajuta la ameliorarea simptomelor.
In cât timp se retrag hemoroizii externi?
Este dificil de dat un răspuns exact cu privire la timpul necesar pentru ca hemoroizii externi să se retragă, deoarece acesta variază de la o persoană la alta. În general, sângerarea hemoroizilor externi se oprește în câteva zile, iar umflătura și durerea persistă în medie 3-4 săptămâni, în funcție de caz.
Practicarea unei igiene bune și consumul unei diete pline de fibre sunt componente esențiale în vederea accelerării timpului de recuperare. Înmuierea scaunelor cu suplimente de fibre poate ajuta, de asemenea, la facilitarea eliminării acestora, ceea ce duce la creșterea nivelului de confort în timpul vindecării hemoroizilor externi.
Adăugarea de exerciții fizice moderate, cum ar fi plimbările regulate, poate sprijini, de asemenea, reducerea mai rapidă a umflăturii din zona afectată. Consultarea unui medic poate ajuta la oferirea unor sfaturi mai individualizate, pe baza simptomelor, a stilului de viață și a stării generale de sănătate a fiecăruia.
De Final
Hemoroizii sunt o problemă comună și jenantă care poate fi tratată cu cea mai bună cremă pentru hemoroizi. Dacă vă confruntați cu simptome ale hemoroizilor, vă rugăm să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a găsi cel mai bun tratament pentru dumneavoastră.
Există multe creme excelente pentru hemoroizi fără prescripție medicală pe piață și sperăm că această listă vă va ajuta să o găsiți pe cea potrivită pentru dumneavoastră.
Surse https://www.catena.ro/hemoroizi-preventie-cauze-simptome-si-tratament https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/hemoroizii https://www.drmax.ro/articole/hemoroizi-externi-interni-tratament-preventie
Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/hemorrhoids-proctalgia-fugax-2790200/
Citește și: Cel mai bun complex vitamine si minerale pentru adulti