Cea mai buna crema pentru hemoroizi – 2022

Care este cea mai bună cremă pentru hemoroizi?

Introducere

Știați că aproximativ 40% dintre oameni experimentează apariția hemoroizilor cel puțin o dată în viață?

Mulți dintre aceștia nu știu ce sunt hemoroizii până în momentul în care încep să experimenteze unele dintre simptome, cum ar fi sângerarea anală, pruritul și durerea.

Când vasele de sânge din regiunea rectului și a anusului sunt supuse presiunii, spre exemplu din cauza sarcinii sau constipației, adesea acestea se umflă și se pot sparge.

Când încep să experimenteze aceste simptome, oamenii caută informații despre ele, ajung la diagnosticul de hemoroizi și descoperă că există o sumedenie de creme și loțiuni care promit să calmeze durerea și să asigure vindecarea. Dar care dintre acestea sunt într-adevăr eficiente?

Listă cu cele mai bune creme pentru hemoroizi în 2022:

#1 HemoStop

Avantaje:

  • ajută la refacerea tonusului vaselor de sânge;
  • înlătură rapid și eficient durerea
  • pentru hemoroizii interni și externi;
  • conține – Tătăneasa, Propolis, Gălbenele și Glicerină.

Vezi oferta la eMAG

#2 DULÀC FARMACEUTICI 1982, Diosmin

Avantaje:

  • crește tonusul parietal;
  • fără parabeni;
  • 100% Made in ITALY.

Vezi oferta la eMAG

#3 Hemp for Help

Avantaje:

  • vindecă multe dintre efectele îmbătrânirii.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Care sunt cele mai bune soiuri de roșii pentru solar?

Ghid de cumpărare

Hemoroizii reprezintă venele umflate din rect și anus care sunt de obicei rezultatul presiunii crescute din aceste două zone. Deși în general apariția acestora pare să aibă un fond genetic, factorii externi precum constipația sau statul îndelungat pe scaun favorizează apariția hemoroizilor.

Simptomele comune ale hemoroizilor includ durere sau sângerare în timpul mișcărilor intestinale și mâncărime sau o senzație de arsură în jurul anusului.

Tratamentele pot include creme și unguente cu ingrediente precum hamamelis, hidrocortizon și fenilefrină, care pot reduce umflarea și pot calma mâncărimea pielii. Pernele speciale și sărurile de baie pot oferi, de asemenea o îmbunătățire considerabilă.

Înainte să verificați lista de ingrediente trebuie să știți care este cea mai potrivită formă de tratament pentru afecțiunea dumneavoastră. Puteți opta pentru creme, unguente sau supozitoare, în funcție de particularitățile fiecărui caz.

Dacă aveți pielea grasă este indicat să optați pentru un tratament sub formă de cremă, deoarece ingredientele activ vor pătrunde în piele mai repede decât cele dintr-un unguent. Acest lucru se întâmplă deoarece cremele și unguentele au au raport diferit între apă și ulei.

Cremele au aproximativ aceeași cantitate de apă și ulei, în timp ce unguentele conțin mai mult ulei decât apă. Așadar, dacă cineva cu piele grasă aplică unguent, va dura mai mult pentru ca ingredientele active să își facă efectul. Pe de altă parte, persoanele care au pielea uscată ar trebui să folosească un unguent.

Uleiul din compoziție va reține umezeala în piele și va acționa, de asemenea, ca un lubrifiant care va facilita trecerea scaunelor. Astfel, regula generală este că persoanele cu pielea grasă ar trebui să folosească creme, iar cele cu piele uscată să folosească unguente.

Cremele pentru tratarea hemoroizilor conțin o combinație de ingrediente care calmează durerea și mâncărimea, și previn dezvoltarea bacteriilor în zona afectată. Dacă apariția hemoroizilor este recentă, iar pielea dumneavoastră este mixtă/ normală, este indicat să începeți cu aplicarea unei creme.

În foarte multe cazuri aceasta este suficientă, și poate asigura ameliorarea simptomelor și vindecarea. Cremele au de asemenea avantajul că sunt ușor de folosit, răcoritoare și se absorb rapid în piele.

Unguentele pentru hemoroizi conțin ingrediente active similare cu cremele, dar au o textură mai greoaie. Fiind mai dense, rămân la suprafața pielii pentru mai mult timp, și prin urmare este posibil să fie nevoie să aplicați și un tifon deasupra pentru a nu murdări lenjeria de corp. Cele mai multe unguente vin cu aplicatoare pentru a vă ajuta să le aplicați și intern.

Supozitoarele pentru hemoroizi conțin, de asemenea, ingrediente active pentru ameliora disconfortul și a preveni creșterea bacteriilor, dar de această dată ingredientele sunt conținute într-o capsulă moale care trebuie introdusă în anus. Aceasta se va dizolva treptat, oferind avantajul că ingredientele active se eliberează controlat, pe o perioadă mai mare de timp.

Practic va fi echivalentul reaplicării cremelor sau a unguentelor periodic. Astfel, ingredientele se absorb lent în țesut și vor ameliora durerea și disconfortul pentru perioade mai lungi.

În ceea ce privește ingredientele, majoritatea tratamentelor sunt o combinație de analgezice care să calmeze durerea și pruritul, și antiseptice care să prevină infectarea.

Totuși, unele produse pot conține și ingrediente care să grăbească vindecarea, ceea ce reprezintă un plus pentru care ar trebui să optați dacă aveți această posibilitate. Printre cele mai întâlnite ingrediente se numără hidrocortizolul, oxidul de zinc, lidocaina și balsamul de Peru.

Hidrocortizolul este poate cel mai întâlnit îngredient din componența cremelor pentru hemoroizi. Acesta este un steroid care calmează durerea, oprește mâncărimea și elimină disconfortul. Totuși, nu este potrivit pentru utilizarea pe termen lung, deoarece, ca orice alți steroizi topici, utilizat pe termen lung va subția pielea, iar acesta este ultimul lucru pe care și-l dorește cineva care suferă de hemoroizi. Medicii recomandă să nu se utilizeze mai mult de șapte zile.

Oxidul de zinc are efect antiseptic și astringent. Acesta reduce dimensiunile vaselor de sânge umflate și previne infectarea zonei respective.

Lidocaina este un anestezic local care calmează durerea și mâncărimea.

Balsamul de Peru este un antiseptic care poate ajuta la vindecarea rănilor. Interesant este că este o rudă a vaniliei și scorțișoarei și apare adesea în guma de mestecat și siropurile de tuse.

Pe lângă analgezice și antiseptice, după cum am menționat anterior, pot exista și alte ingrediente care să accelereze procesul de vindecare, cele mai frecvent întâlnite fiind extractele din plante.

Două dintre plantele renumite pentru proprietățile bioactive pe care le dețin sunt Aloe vera și Hamamelis. Aloe vera conține proprietăți antiinflamatorii care pot calma simptomele și grăbi vindecarea hemoroizilor, iar Hamamelisul este, de asemenea, o plantă cu proprietăți calmante, antiinflamatorii și un astringent natural.

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/hemorrhoids-proctalgia-fugax-2790200/

Citește și: Cel mai bun complex vitamine si minerale pentru adulti