Cea Mai Bună Gresie De Exterior – 2024

Care este cea mai bună gresie de exterior?

Glasfabrik este cea mai bună gresie de exterior. Gresia se distinge prin adaptabilitatea sa la condiții climatice variate, fiind potrivită atât pentru zonele cu clime calde, cât și pentru cele cu temperaturi scăzute.

Introducere

Alegerea gresiei potrivite pentru casa dvs. poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de multe opțiuni disponibile, cum știți care este cea mai bună pentru dumneavoastră?

În aceast articol, vom discuta despre beneficiile utilizării plăcilor exterioare și vă vom prezenta unele dintre cele mai bune opțiuni de pe piață.

Cea Mai Bună Gresie De Exterior – 2024:

#1 Glasfabrik, gfcv9

Avantaje:

  • grosime – 6 mm;
  • securizată.

Se montează cu adeziv de faianță/gresie.

Vezi oferta la eMAG

#2 PORTORO

Produsul se vinde la cutie de 1.44 MP. Gresie porțelanată cu decor marmură și dimensiunea 60×120 cm.

Vezi oferta la eMAG

#3 Madera tip lemn

Produsul se vinde la cutie de 1.43 MP.

Finisaj mat.

Vezi oferta la eMAG

#4 BIGA

Produsul se vinde la cutie de 1.44 MP.

Vezi oferta la eMAG

#5 Hex Nouveau Blue

Se poate monta și ca faianță.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Cea mai bună vopsea pentru lemn EXTERIOR

Ghid De Cumpărare

Există două tipuri principale de gresie – porțelanată și ceramică.

Gresia porțelanată este mai densă și mai dură decât cea din ceramică, ceea ce o face o alegere bună pentru zonele cu trafic intens sau pentru zonele care sunt mai susceptibile de a se uda. Gresia ceramică este mai puțin densă și nu la fel de dură, ceea ce o face o alegere mai bună pentru zonele cu trafic redus sau pentru zonele care nu sunt atât de susceptibile de a se uda.

Este important să alegeți tipul potrivit de gresie și faianță pentru nevoile dvs. pentru a vă asigura că țigla dvs. va rezista mulți ani de acum încolo.

  • Gresia porțelanată este mai densă și mai dură decât gresia ceramică, ceea ce o face o alegere bună pentru zonele cu trafic intens sau pentru zonele care sunt mai susceptibile de a se uda.
  • Gresia ceramică este mai puțin densă și nu la fel de dură, ceea ce o face o alegere mai bună pentru zonele cu trafic redus sau pentru zonele care nu sunt atât de susceptibile de a se uda. De asemenea, ar trebui să țineți cont de climatul în care va fi instalată faianța. Dacă locuiți într-o zonă cu temperaturi extreme, veți dori să alegeți o faianță care poate rezista acestor condiții fără a se crăpa sau cioburi. Consultați un profesionist dacă nu sunteți sigur de ce tip de gresie ar fi cel mai potrivit pentru spațiul dvs. particular. Dacă locuiți într-o zonă cu temperaturi extreme, veți dori să alegeți o faianță care poate rezista la aceste condiții fără a se fisura sau cioburi.

Gresia vine într-o varietate de dimensiuni, de la plăci mici de mozaic la plăci de format mare. Dimensiunea plăcii pe care o alegeți ar trebui să se bazeze pe mărimea zonei în care va fi instalată, precum și pe preferințele dumneavoastră personale.

Plăcile mai mici pot fi folosite pentru a crea modele și desene, în timp ce plăcile mai mari pot face ca un spațiu să se simtă mai deschis și mai aerisit. Rețineți că plăcile mai mici necesită mai multe îmbinări ale liniei de chit, care pot aduna murdărie și resturi în timp dacă nu sunt sigilate corespunzător.

În schimb, plăcile de format mare tind să arate mai ușor murdăria și resturile, deoarece există mai puține linii de rosturi. Alegeți dimensiunea de gresie care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor dvs. estetice.

Atunci când cumpărați gresie pentru exterior, este important să luați în considerare bugetul dvs. Gresia din piatră naturală este de obicei mai scumpă decât gresia din porțelan, dar ambele tipuri sunt disponibile la o gamă de prețuri. Luând în considerare bugetul dvs. în avans, vă puteți restrânge opțiunile și puteți evita cheltuielile excesive.

Un alt factor important de luat în considerare atunci când cumpărați gresie pentru exterior este întreținerea. Gresia din piatră naturală necesită mai multă întreținere decât gresia porțelanată, deoarece este mai susceptibilă la pete și zgârieturi. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni care necesită puțină întreținere, gresia porțelanată ar putea fi cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Întrebări & Răspunsuri

Gresia rectificată vs. gresia nerectificată

Gresia rectificată și gresia nerectificată sunt două tipuri de gresie care se întâlnesc des în construcții. Chiar și cu o simplă privire, cele două tipuri de gresie par diferite.

Gresia rectificată este tăiată în formă drepte și are margini precise, pe care le puteți vedea clar. Gresia nerectificată este netedă, iar muchiile sale sunt rotunjite.

Desigur, există multe alte diferențe între cele două tipuri de gresie. Gresia rectificată este mai scumpă decât gresia nerectificată, deoarece procesul de fabricație este mai complicat.

De asemenea, gresia rectificată este mai ușor de întreținut, deoarece nu se acumulează resturi în colțurile ei. Totuși, gresia nerectificată este mai rezistentă la temperaturi extreme și la lovituri puternice.

Gresie simplă sau gresie porțelanată?

Gresie simpla sau gresie porțelanată? Aceasta este întrebarea. Și, de fapt, este o întrebare destul de bună, pentru că pune în discuție două materiale destul de diferite.

Pentru a face o alegere în cunoștință de cauză, suntem nevoiți să luăm în considerare atât avantajele, cât și dezavantajele fiecăruia. Să începem cu gresia simpla.

Gresia simplă este un material relativ ieftin și ușor de lucrat cu el. Este ideal pentru zugrăvituri și decorațiuni interioare, dar poate fi utilizat și pentru faianța exterioară. Dezavantajul major al acestui tip de gresie este că se poate sparge destul de ușor și, uneori, chiar și puținii accidente pot provoca daune serioase.

Acum haideți să vedem ce sunt gresia porțelanată pentru noi. Materialul este mult mai rezistent decât gresia obișnuită si, astfel, mult mai potrivit pentru finisajele exterioare. Este impermeabil si usor de intretinut. Dar totuși, trebuie mentionat faptul că acest tip de gresie este mult mai scump decat cel obișnuit si poate fi destul de greu de instalat corect.

In concluzie, atunci cand alegeti între gresia simplă si cea porțelanată, trebuie să țineți cont atât de avantaje cât și de inconveniențe. Luați în considerare necesitățile proiectului dumneavoastră și faceți o alegere informată.

Care este diferența dintre gresia și faianță?

Gresia si faianta sunt materiale comune de constructii. Ambele pot fi folosite pentru pardoseli, dar exista si diferente intre ele. Gresia este o roca naturala care este prelucrata pentru a fi folosita în construcții.

Este durabilă și rezistentă la lovituri, ceea ce o face potrivită pentru locuințe și spații comerciale.

Faianța, pe de altă parte, este fabricată din nisip, argilă și alte minerale.

Este un material moale care poate fi modelat într-o varietate de forme și este disponibilă într-o gamă largă de culori. Deoarece faianța este mai ușor de prelucrat, se poate folosi pentru a acoperi suprafete mai mari.

În general, faianțele sunt mai scumpe decât gresiile, dar acestea din urmă pot să se zgârie sau să se spargă mai ușor.

De aceea, alegerea între gresie și faianță depinde de preferințele personale și de necesitățile proiectului.

De Final

Achiziționarea de gresie pentru exterior poate fi copleșitoare, dar nu trebuie să fie.

Ținând cont de acești trei factori – tipul de gresie, bugetul și întreținerea – vă puteți restrânge opțiunile și puteți găsi produsul perfect pentru nevoile dumneavoastră.

Cu atât de multe opțiuni pe piață, să știi de unde să începi este jumătate din bătălie.

Dar, înarmat cu aceste cunoștințe, sunteți pe drumul cel bun pentru a găsi gresia exterioară perfectă pentru casa dumneavoastră.

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/greece-houses-outlook-hellas-414676/

Surse

https://blog.romstal.ro/gresie-portelanata-sau-gresie-simpla-ce-alegi-avantaje-si-dezavantaje/
https://mathaus.ro/blog/gresie-de-exterior---ce-trebuie-sa-stii-inainte-de-achizitie-Art246