Cea mai bună mașină de tuns câini – 2023

Care este cea mai bună mașină de tuns câini?

Introducere

Fie că doriți să vă asigurați că prietenul dumneavoastră patruped primește cel mai bun tratament când vine vorba de cosmetică, sau pur și simplu că doriți să economisiți bani, achiziționarea unei mașini de tuns pentru câini este o idee grozavă.

Indiferent că intenționați să folosiți aparatul exclusiv pentru câinele dumneavoastră sau că doriți să vă deschideți o afacere, aveți nevoie de o mașină de tuns care să aibă performanțe bune și să prezinte caracteristicile pe care vi le doriți.

Listă cu cele mai bune mașini de tuns caini în 2023:

#1 Wahl Pro Series 09766-016

Avantaje:

 • cuțitele sunt proiectate pentru o tăiere perfecta a parului;
 • 4 distantiere;
 • este nevoie de doar 15 minute de încărcare rapidă;
 • bateria reîncarcabilă are o durată de funcționare autonomă de până la 2 ore.

Vezi oferta la eMAG

#2 CRAFTEC

Avantaje:

 • rezervor cu ulei pentru lubrifierea lamelor;
 • 5 viteze de lucru;
 • destinată tunderii animalelor de fermă.

Vezi oferta la eMAG

#3 Zoopie®

Avantaje:

 • silențioasă;
 • motor puternic de 6500 RPM;
 • acumulator 2000 mAh.

Vezi oferta la eMAG

#4 Moser Profesional Max45

Avantaje:

 • putere de 45 W.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Care este cel mai bun aparat cu ultrasunete împotriva câinilor?

Ghid de cumpărare

Mulți proprietari de câini economisesc bani cumpărându-și aparatele necesare îngrijirii animalelor de companie, mai degrabă decât ducându-și prietenii patrupezi la salonul de cosmetică. O mașină de tuns pentru câini este o investiție excelentă pentru îngrijirea la domiciliu, dar trebuie să luați în considerare mai mulți factori atunci când cumpărați produsul potrivit.

Există multe tipuri diferite de mașini de tuns câini cu tot felul de caracteristici și prețuri diferite. Va trebui să luați în considerare ce tip de blană are câinele dumneavoastră și cât de frecvent îl veți tunde, viteza pe care doriți să o aibă mașina de tuns, tipul de lamă, alimentarea (cu fir sau pe baterii), ce dimensiuni să aibă aparatul și nu în ultimul rând prețul.

Primul criteriu care trebuie analizat când vine vorba de achiziționarea unei mașini de tuns pentru câini este puterea pe care să o aibă motorul. În funcție de tipul motorului, aparatul va avea mai multă sau mai puțină putere. Dacă aveți un câine cu blana foarte groasă trebuie să vă orientați către un aparat cu un RPM mare. Rotațiile pe minut decid cât de repede se învârte motorul, astfel încât un număr mai mare de RPM-uri va fi mai potrivit pentru un câine cu o blană mai lungă și mai deasă. Pentru câinii cu blană scurtă care nu necesită multă îngrijire puteți lua în considerare o mașină de tuns cu motor electromagnetic, care de regulă este și cea mai ieftină.

Nu este necesar să investiți foarte mult într-un aparat pe care abia dacă îl veți folosi de câteva ori pe an. Dacă prietenul dumneavoastră patruped are blana medie și necesită o îngrijire mai frecventă, un aparat de tuns cu motor electromagnetic cu pivot este ceea ce aveți nevoie. Acesta folosește o configurație care îi oferă mai multă putere decât are o mașină cu motor electromagnetic standard, și prin urmare va rezista în timp la utilizări mai frecvente. Dacă aveți un câine cu blană lungă și deasă care necesită tuns foarte frecvent, o mașină cu motor rotativ vă va oferi puterea de care aveți nevoie pentru a scurta blana animalului dumneavoastră.

Dacă vă gândiți să investiți într-un business, este recomandat să achiziționați mai multe mașini de tuns, cu diferite niveluri de turație sau una cu viteză variabilă. Mașinile de tuns care sunt setate la o singură viteză sunt mai potrivite dacă veți tunde o singură rasă, adică un singur tip de blană. Există însă și mașini de tuns care oferă posibilitatea să variați viteza cu care tundeți, oferindu-vă mai mult control. Atenție însă, acestea se pot încălzi mai repede și sunt mai costisitoare.

Tipul de lamă este și el extrem de important. Cele mai durabile sungt lamele de ceramică, și în plus, nu se încălzesc așa repede. Ele sunt însă și cele mai scumpe. O variantă mai ieftină o reprezintă lamele din titan, însă se încălzesc mult mai rapid și pot crea disconfort animalului dumneavoastră.

În funcție de tipul blănii și de dimensiunea și temperamentul câinelui dumneavoastră va trebui să decideți dacă veți opta pentru un aparat cu fir sau pe baterii. Dacă aveți un câine de dimensiuni mari, cu blană deasă, sau dacă animalul este foarte jucăuș și agitat și nu stă locului pentru a-l tunde, un aparat cu baterii cu siguranță nu este o idee bună. Este foarte probabil ca acestea să se descarce înainte să terminați de tuns. Cu toate acestea, mașinile de tuns fără fir au avantajul că oferă mai mult confort animalului, și vă puteți tunde câinele chiar și în curte, fără să vă puneți problema alimentării cu energie electrică.

Mărimea mașinii de tuns depinde adesea de preferințele personale cât și de timpul de câine pe care îl aveți. Câinii de mici dimensiuni au nevoie de mașini de tuns mai mici, pentru a tăia în acele locuri greu accesibile cum ar fi zona din jurul urechilor.

În ceea ce privește prețul, există o mașină de tuns câinii pentru toate buzunarele! Atenție la produsele foarte ieftine, deoarece tind să nu reziste foarte mult în timp. Dacă aveți un câine cu blană de lungime medie care nu necesită îngrijire extrem de frecventă cea mai bună alegere o reprezintă o mașină de tuns la un preț mediu, ideale pentru uz personal.

Întrebări & Răspunsuri

Se pot folosi aparatele de tuns părul pentru câini?

Mulți proprietari de animale de companie caută modalități de a economisi bani, iar îngrijirea este adesea un domeniu în care caută modalități de a face economii. O întrebare care apare uneori este dacă mașinile de tuns părul uman pot fi folosite pe câini. Deși, din punct de vedere tehnic, este posibil să folosiți mașini de tuns păr uman pe un câine, există câteva motive pentru care nu este recomandat:

 • aparatele de tuns părul uman nu sunt concepute pentru a fi folosite pe animale, așa că este posibil să nu funcționeze la fel de bine ca aparatele de tuns special concepute pentru câini.
 • mașinile de tuns părul uman pot deveni foarte fierbinți, iar acest lucru ar putea provoca disconfort sau chiar arsuri dacă sunt folosite pe un câine.
 • utilizarea mașinilor de tuns păr uman pe un câine vă poate expune riscului de a transfera bacterii sau paraziți de la câine la dumneavoastră.

Din aceste motive, este mai bine să folosiți mașini de tuns specifice pentru câini atunci când vă îngrijiți animalul de companie.

Care reguli trebuie respectate când îți speli câinele?

Când vine vorba de a face baie câinelui dumneavoastră, există câteva reguli importante de urmat pentru a asigura o experiență sigură și plăcută atât pentru dumneavoastră, cât și pentru animalul dumneavoastră de companie:

 • folosiți întotdeauna apă călduță – evitați să folosiți apă fierbinte, deoarece aceasta ar putea provoca arsuri sau disconfort.
 • asigurați-vă că folosiți un șampon blând – orice lucru prea dur ar putea irita pielea câinelui dumneavoastră. În al treilea rând, aveți grijă să evitați ca apa să intre în urechile sau în ochii câinelui dumneavoastră – folosiți o lavetă pentru a curăța ușor în jurul acestor zone.
 • asigurați-vă că vă clătiți bine câinele pentru a elimina toate urmele de săpun înainte de a-l usca cu un prosop.

De Final

Cea mai bună mașină de tuns pentru câini poate face toată diferența atunci când vine vorba de tunsoarea cățelului tău. Am comparat câteva dintre cele mai bine cotate modele de pe piață, astfel încât să îl puteți găsi pe cel perfect pentru prietenul dumneavoastră blănos. Fie că sunteți în căutarea unei opțiuni fără fir sau a ceva care să se ocupe de mai mulți câini deodată, noi vă acoperim!

Surse

https://www.revivalanimal.com/pet-health/clipper-blade-chart/learning-center
https://www.pennfoster.edu/programs/veterinary/pet-grooming-certificate

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/puppy-dog-pet-cute-brown-dog-1047521/

Citește și: Cele mai bune ceasuri automatice