Cea mai buna solutie anti purici la câini si pisici

Care este cea mai bună soluție anti purici la câini și pisici?

Introducere

În calitate de proprietar de animale de companie, probabil că știți deja că puricii sunt un eveniment extrem de comun și enervant, și este important să vă deparazitați intern și extern prietenii patrupezi în mod regulat.

Produsele destinate prevenirii infestației cu purici sau alți paraziți externi nu sunt importante doar pentru confortul sau sănătatea animalelor din gospodărie, ci, de asemenea, împiedică apariția unor complicații cum ar fi paraziții intestinali la pisică și câine, sau chiar contactarea bolii Lyme de către dumneavoastră sau un alt membru al familiei.

Așadar, pentru a proteja atât animalele de companie cât și pe dumneavoastră, am pregătit un articol detaliat care să vă ajute să identificați cea mai bună soluție anti purici la câini și pisici.

Listă Cu Cele Mai Bune Soluții Anti Purici La Câini Și Pisici:

#1 Tickless Julius K9-101YE

Avantaje:

  • este potrivit pentru toți câinii.

Notă – acest aparat se folosește doar pentru prevenție.

Vezi oferta la eMAG

#2 Fletcare Spot Off

Avantaje:

  • pentru câini și pisici;
  • respinge în mod natural țânțarii, puricii și căpușele.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Care este cel mai bun gel de colorat sprâncene?

Ghid de cumpărare

Din momentul în care câinele sau pisica începe să se scarpine de mai multe ori în același loc, vă dați seama că este foarte probabil să aibă purici, iar ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca acești paraziți purtători de boli să își stabilească reședința în locuința dumneavoastră.

De la pastile de mestecat până la unguente și șampoane, există o mulțime de opțiuni dintre care să alegeți pentru a vă menține animalul de companie sănătos. Iată care sunt cele mai bune produse pentru prevenirea puricilor și căpușelor la câini și pisici.

Tratamentele spot-on pentru purici (picături)

Acestea sunt doze mici de tratament care vin într-o pipetă și se aplică local pe pielea câinelui sau pisicii, de regulă pe ceafă deoarece reprezintă un punct unde animalul dumneavoastră nu poate să se lingă. Pe măsură ce lichidul se răspândește pe pielea câinelui va ucide puricii la contactul cu aceștia.

Unele produse au substanțe active ce se absorb în fluxul sanguin al animalului dumneavoastră de companie și persită mai mult timp. În funcție de brandul folosit și de substanțele active din formulă, reaplicarea poate fi necesară de la câteva săptămâni până la trei luni. Doza de tratament (dimensiunea pipetei) se stabilește în funcție de greutatea animalului, iar aplicarea este foarte ușoară, fiind un tratament recomandat pentru animalele  care sunt agitate și se frământă sau zvârcolesc. Acest tratament are costul cel mai ridicat, dar este și cel mai eficient.

Fie că se răspândește în sebumul animalului dumneavoastră, sau că pătrunde în fluxul sanguin, produsul oferă protecție îndelungată. Este important ca timp de două zile de la aplicare, pisica sau câinele dumneavoastră să nu intre în apă/ să nu fie spălat, pentru a da timp substanței să se răspândească pe corp.

Tratamentele cu administrare orală

Fie că sunt tablete sau produse de mestecat, acestea sunt grozave atâta timp cât reușiți să vă faceți animalul de companie să le mestece. Aceste tratamente sunt absorbite în sânge, ceea ce înseamnă că puricii vor fi uciși doar în momentul în care vor mușca (ciupi) câinele sau pisica și deci, vor ingera substanțele active din medicament.

În general acest tip de tratament conține și substanțe pentru deparazitare internă, și se readministrează la trei-patru luni. Asemenea tratamentelor spot-on, tratamentele cu administrare orală sunt și ele foarte eficiente.

Zgarda anti purici

Zgarda antiparazitară conține un insecticid care ucide sau respinge puricii adulți printr-o eliberare lentă și constantă de substanțe chimice. Acestea încep să funcționeze în decurs de 24 de ore de la fixarea în jurul gâtului, și oferă animalului dumneavoastră de companie protecție completă timp de câteva luni. Totuși, nu toate animalele de companie acceptă să poarte zgardă, lucru valabil în special în cazul pisicilor.

Pentru pisici acestea pot fi periculoase, deoarece dacă nu sunt pe măsura potrivită pisica își poate bloca maxilarul în aceasta încercând să o scoată, riscând astfel o fractură de maxilar. Un alt lucru de menționat este că zgarda anti purici nu trebuie sub nicio formă să fie folosită ca o zgardă obișnuită, deoarece nu are rezistența necesară. Dacă optați pentru o zgardă antiparazitară și doriți să vă plimbați câinele în lesă, trebuie să îi mai atașați o zgardă destinată acestei activități.

Spray/ pudră anti purici

Acest tratament se aplică direct pe blana animalului, evitând contactul cu tractul respirator și cu ochii. Pot fi pe bază de substanțe chimice de sinteză care să acționeze ca otravă pentru purici sau ca repelant, sau pe bază de substanțe naturale, care acționează cel mai frecvent doar ca repelant.

Există numeroase plante care au în componența lor diverși compuși ce acționează ca repelant pentru insecte, inclusiv pentru purici. Spre exemplu citricele. Atenție însă, citricele reprezintă un repelant bun și pentru pisici!

De aceea produsele cu esență de citrice sunt recomandate doar pentru câini. Este important să verificați eticheta pentru a vedea care sunt animalele pentru care este destinat produsul respectiv.

Acest tip de tratament se numără printre cele care sunt mai puțin costisitoare, și sunt recomandate mai mult animalelor de companie care stau și afară, deoarece, fiind repelante, dacă le aplicați și lăsați animalul de companie în casă riscați ca puricii să fugă de pe animal în locuința dumneavoastră.

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/dog-cat-pets-domestic-stable-5883275/

Citește și: Cele Mai Bune Dopuri De Urechi Pentru Somn