Cea Mai Bună Vopsea De Păr Fără AMONIAC – 2024

Care este cea mai bună vopsea de păr fără amoniac?

Noah este cea mai bună vopsea de păr fără amoniac în 2024. Noah este apreciat pentru ingredientele sale naturale care protejează și hrănesc părul. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc un produs bio, fără substanțe chimice agresive.

Introducere

Dacă sunteți gata să vă asumați angajamentul de a vă vopsi părul acasă, veți căuta în curând cea mai potrivită vopsea pentru părul dumneavoastră.

Cu atât de multe produse pe piață, de la măști colorante și nuanțatoare, la vopsea permanentă, găsirea produsului potrivit poate fi un proces frustrant deoarece textura, densitatea și culoarea părului fiecărei persoane sunt unice.

Indiferent dacă vă vopsiți părul pentru prima dată sau dacă sunteți în căutarea unor sfaturi suplimentare pe care să le introduceți în rutina dumneavoastră, în acest articol veți regăsi tot ce trebuie să știți despre vopseaua de păr și cum să faceți cea mai bună alegere în această privință.

Listă cu cele mai bune vopsele de păr fără amoniac în 2024:

#1 Set Noah, 2+1 Color & Protect: 2x vopsea Blond închis 6.0

Avantaje:

  • ingrediente naturale, pe bază de ulei organic din semințe de in, cu proteine de ore și grâu;
  • fără parabeni;
  • testată dermatologic.

Vezi oferta la eMAG

#2 Beauty Hair Color

Avantaje:

  • testată clinic și dermatologic;
  • fără resorcinol.

Notă — nu folosiți la colorarea genelor și sprâncenelor.

Vezi oferta la eMAG

#3 Phytocolor

Avantaje:

  • colorează și hrăneste în profunzime firul de păr;
  • conține ulei de jojoba și de monoi
  • acoperă 100% firele albe de păr încă de la prima aplicare;
  • acoperă 100% firele albe de păr.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Care sunt cele mai bune peruci din păr natural?

Ghid de cumpărare

Înainte sa începeți sa căutați vopseaua potrivită trebuie să vă gândiți la culoarea pe care doriți să o obțineți în urma vopsirii.

Doriți să vă decolorați părul?

Să îi închideți culoarea?

Să dați doar un luciu culorii dumneavoastră naturale?

Sau poate să acoperiți firele albe?

Dacă vă gândiți să vă schimbați culoarea naturală a părului trebuie să țineți cont în primul rând de subtonul pielii dumneavoastră. Majoritatea oamenilor își descriu tenul doar în ceea ce privește culoarea, adică deschis, mediu sau închis. Cu toate acestea, straturile de piele ascunse sub epidermă oferă tenului o nuanță „caldă” sau „rece”.

Există o concepție greșită conform căreia culorile deschise ale pielii au nuanțe reci, iar persoanele cu ten mai închis la culoare au nuanțe calde. Adevărul este că toate culorile pielii pot avea fie un subton cald, rece sau neutru.

Iată câteva modalități de a identifica subtonul pielii

Aruncați o privire atentă la culoarea venelor de la nivelul încheieturii mâinilor. Dacă acestea par să fie albastre sau violet, atunci aveți un subton rece. Dacă venele par verzi, atunci subtonul pielii este unul cald. Dacă nu puteți decide ce culoare este dominantă, vă puteți declara o persoană norocoasă deoarece aveți un subton neutru și vi se potrivește orice culoare pentru păr!

Ce culori se potrivesc unui subton rece?

Dacă doriți culoarea blond este recomandat să optați pentru un blond auriu, blond miere sau blond caramel, în cazul culorii castaniu cele mai potrivite nuanțe sunt mahon și castaniu auriu, iar pentru adeptele părului roșcat recomandăm ginger sau arămiu.

Ce culori se potrivesc unui subton cald?

În cazul blondului se recomandă blondul șampanie sau blondul rose, pentru castaniu vă puteți îndrepta către un espresso sau un ciocolatiu rece, iar dacă doriți a nuanță de roșcat recomandăm vișiniu sau roșu intens.

Vopsea fără amoniac? Ce este aceasta?

Cu cât doriți să vă deschideți mai mult culoarea naturală a părului, cu atât acesta devine mai susceptibil la deteriorare. Agenții agresivi din decolorantul de păr distrug cuticula naturală a părului făcându-l să-și piardă elasticitatea, strălucirea și integritatea. De aceea este foarte important să cunoașteți bine procesul de decolorare și ce alternative aveți. Cea mai grea parte în vopsirea părului este găsirea unui echilibru între substanțele chimice discutabile și o vopsea eficientă.

Printre cele mai întâlnite componente din vopseaua de păr care duc la deteriorarea podoabei capilare sunt amoniacul și peroxidul, iar în general acestea se folosesc împreună.

Peroxidul este un agent chimic care ajută la depunerea culorii pe firul de păr, în timp ce amoniacul este o substanță chimică alcalină folosită pentru a crește nivelul pH-ului părului în timpul procesului de colorare. Acest lucru deschide cuticulele fibrei de păr și permite depunerea pigmentului colorat.

Dacă până nu demult singura vopsea fără amoniac era vopseaua semipermanentă, în care pigmentul nu este fixat în profunzimea firului de păr, și prin urmare după câteva spălări se pierdea culoarea, tehnologia din zilele noastre a permis crearea de vopsele profesionale permanente fără amoniac. Acestea conțin un adjuvant care să crească nivelul pH-ului pentru a permite deschiderea cuticulei firului de păr și fixarea culorii. De regulă acest adjuvant este etanolamina.

Pe lângă etanolamină sau alți înlocuitori ai amoniacului, o vopsea profesională conține și uleiuri emoliente, cum ar fi uleiul de avocado, untul de shea sau uleiul de măsline. În general orice ulei din compoziția vopselei de păr va proteja cuticula, va facilita pătrunderea vopselei în firul de păr și îl va hrăni, oferind un rezultat spectaculos și de lungă durată.

Așadar, cea mai bună vopsea de păr nu conține amoniac, și are adaos de uleiuri emoliente. Și totuși, ce vopsea vi se potrivește?

Dacă doriți o schimbare temporară ar trebui să optați pentru un nuanțator sau o vopsea semipermanentă. În ambele cazuri vopseaua pătrunde doar la exteriorul firului de păr, diferența fiind că în cazul nuanțatorului aceasta se duce după o spălare, iar în cazul vopselei semipermanente, poate să reziste până la opt spălări. Aceste tipuri de vopsea nu necesită prezența amoniacului sau a altor adjuvanți.

Dacă vă doriți o schimbare de look care să dureze puțin mai mult, puteți opta pentru o vopsea demipermanentă, în cazul căreia culoarea pătrunde în cuticula firului de păr și rezistă până la 24 de spălări. Atenție însă, vopselele clasice demipermanente conțin amoniac și prin urmare, pentru un rezultat care să nu vă afecteze integritatea părului trebuie să optați pentru o vopsea cu adjuvant în loc de amoniac.

Dacă doriți să rămâneți la o singură culoare de păr pentru un timp, vopseaua de păr permanentă este opțiunea potrivită pentru dumneavoastră.

Această vopsea necesită o prelucrare chimică mai complexă și vă va pătrunde în profunzimea firului de păr, ceea ce înseamnă că nuanța pentru care optați poate să dureze luni de zile fără semne vizibile de decolorare.

Și în cazul acestuit tip de vopsea, trebuie să vă orientați către un produs fără amoniac, cu alt adjuvant înlocuitor și uleiuri emoliente pentru ca părul dumneavoastră să aibă un aspect sănătos și îngrijit.

Întrebări & Răspunsuri

Vopseaua de păr fără amoniac este mai bună?

Este adevărat că în ultimul timp vopseaua de păr fără amoniac a devenit una dintre cele mai preferate alegeri printre persoanele care vor să-şi coloreze sau îşi schimbă culoarea părului.

Acest lucru se datorează faptului că aceste produse sunt mult mai puţin nocive pentru scalp, sunt mai blânde cu firele de păr, nu conțin substanțe chimice agresive și oferind totodatâ și un look stralucitor sănatos.

De Final

Produsele de colorare a părului fără amoniac de pe piața de astăzi sunt la fel de bune, dacă nu chiar mai bune decât vopselele de păr tradiționale care conțin amoniac. Cu o selecție atentă a produsului și a nuanței potrivite pentru nevoile dumneavoastră, puteți obține rezultate frumoase fără substanțe chimice dure. Ați încercat o vopsea de păr fără amoniac? Dacă nu, acum este un moment excelent pentru a începe!

Surse

https://www.catena.ro/vopsea-de-par-fara-amoniac-5-beneficii-pentru-parul-tau
https://www.haircare.ro/blog/top-vopsele-fara-amoniac
https://adevarul.ro/stil-de-viata/vopseaua-de-par-cu-amoniac-vs-fara-amoniac-2157105.html

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/woman-portrait-model-fashion-2593366/

Citește și: Cele mai bune lacrimi artificiale