Cel Mai Bun Aparat Cu Ultrasunete Împotriva Câinilor – 2024

Care este cel mai bun aparat cu ultrasunete împotriva câinilor?

În 2024, unul dintre cele mai eficiente aparate cu ultrasunete împotriva câinilor este considerat a fi modelul de la brandul PNI PTR987. Acest dispozitiv utilizează tehnologia ultrasonică pentru a crea un mediu neconfortabil pentru câini, dar care nu le provoacă vătămări sau disconfort semnificativ.

Introducere

Cine nu iubește câinii? Doar pentru că majoritatea câinilor pe care i-ați întâlnit până acum erau drăgălași și prietenoși nu înseamnă că toți câinii sunt așa.

Unii câini, atunci când sunt speriați sau se simt amenințați pot deveni extrem de periculoși. Anual, câteva zeci de persoane sunt ucise de câini la nivel mondial, și alte câteva sute de mii cad victime atacurilor acestora.

De aceea este important să aveți grijă de siguranța dumneavoastră, iar un aparat cu ultrasunete cu efect repelant pentru câini vă poate rezolva aceasta problemă.

Listă cu cele mai bune aparate cu ultrasunete împotriva câinilor în 2024:

#1 PNI PTR987

Avantaje:

  • unghi de propagare 70 °;
  • lumină stroboscopică;
  • cu detecție miscare PIR.

Greutate – 248 g.

Vezi oferta la eMAG

#2 Votton® US175-SP02 Multifunctional- High Power

Avantaje:

  • emite unde ultrasonice extrem de puternice și continuu;
  • foarte ușor de montat și folosit;
  • folosit și în domeniul industrial;
  • putere acustică 135 dB.

Vezi oferta la eMAG

#3 Pestfree, Concept Research

Avantaje:

  • rezistent la apă;
  • imperceptibil pentru oameni.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Top 11 Cele Mai Bune Televizoare 4K (UHD)

Ghid de cumpărare

Câinele este, fără îndoială, cel mai bun prieten al omului. Însă, ca în cazul oricărei alte specii, există și câini cu probleme de comportament. Chiar dacă un câine este în lesă, asta nu garantează că sunteți 100% în siguranță, mai ales dacă nu cunoașteți proprietarul. Când un câine se simte amenințat, va recurge adesea la mârâit și lătrat, și va deveni agresiv. În funcție de rasa de care aparține, acesta poate fi mai mult sau mai puțin periculos.

Chiar dacă un câine considerat periculos (cum sunt câinii din rasa Pitbull spre exemplu) este blând și supus stăpânului său, asta nu înseamnă că nu poate deveni agresiv cu alte persoane. De cele mai multe ori aceștia nu își atacă proprietarul, ci trecători nevinovați. Nici câinii maidanezi nu sunt departe de a reprezenta un pericol. Fie că aveți câini maidanezi în cartier și vă este teamă să vă lăsați copilul să umble singur pe stradă, sau poate locuiți într-o zonă izolată unde există haite de câini, trebuie să știți că există soluții care să vă țină în siguranță fără să facă vre-un rău animalului respectiv. Ceea ce puteți face în aceste momente este să vă apărați cu un aparat cu ultrasunele pentru câini.

Ce este un aparat cu ultrasunele împotriva câinilor?

Este un dispozitiv care emite sunete de înaltă frecvență ce pot fi auzite de către câini, dar nu și de către oameni. Atunci când este utilizat corect, dispozitivul este menit să descurajeze un câine să se apropie, într-un mod inofensiv care să vă țină atât pe dumneavoastră cât și pe animal în siguranță. Tot ce trebuie să faceți este să îndreptați aparatul către câine și să apăsați pe buton. Acesta va emite sunete cu o frecvență de până la 125 de decibeli care vor fi suficient de neplăcute pentru câine încât să se îndepărteze imediat. Sunetele nu fac altceva decât să producă un disconfort câinelui la nivelul aparatului auditiv, fără să fie periculoase și să îi provoace leziuni la nivelul timpanului.

Care este cel mai bun aparat cu ultrasunele împotriva câinilor?

Aceste device-uri folosesc o tehnologie simplă, și prin urmare nu sunt diferențe foarte mari între modele. Dacă vă decideți să achiziționați un astfel de aparat trebuie să aveți în vedere trei caracteristici esențiale: raza de acțiune, bateria și dacă are funcții suplimentare.

Raza de acțiune este în general de până la 6 m în cazul dispozitivelor mobile. Există însă și dispozitive staționare care pot acoperi cu ușurință până la 15 m, în cazul în care doriți să țineți la distanță câinii de gospodăria dumneavoastră.

În ceea ce privește bateria, dispozitivele staționare funcționează prin conectarea directă la o priză, în timp ce dispozitivele mobile sunt dotate cu baterii de 9V sau AAA care pot avea o durată de viață de până la 60 de zile în cazul unei utilizări medii. Unele dispozitive oferă posibilitatea de încărcare a acumulatorilor, altele necesită înlocuirea bateriilor consumate. Trebuie să aveți în vedere și acest aspect, spre exemplu, dacă doriți să folosiți aparatul într-o călătorie prin pădure și nu aveți unde să îl încărcați ar trebui să optați pentru un aparat care necesită înlocuirea bateriilor.

Așa cum am menționat anterior, unele aparate cu ultrasunele împotriva câinilor vin cu diverse funcții suplimentare. Puteți regla frecvența, aparatele pot fi dotate și cu lumini sau pur si simplu pot exista mai multe programe prestabilite (de exemplu low, medium și high). Dacă vă place să ieșiți la alergat noaptea, este bine să achiziționați un aparat dotat cu lumină LED. Vă va ajuta să identificați în timp util câinele și direcția din care vine acesta pentru a putea îndrepta aparatul către el. Dacă vă place să vă plimbați cu bicicleta, puteți opta pentru un aparat care are suport pentru atașarea la bicicletă.

Așadar, dacă vă gândiți să achiziționați un aparat cu ultrasunele împotriva câinilor, nu mai stați pe gânduri! Aceste dispozitive sunt 100% sigure pentru animale și oameni, și vă pot salva viața. Cele mai bune aparate au raza de acțiune de 6 m, dispun de mai multe moduri, permit reglarea frecvenței în funcție de dimensiunile animalului, au un unghi de fascicul larg, sunt reîncărcabile, dotate cu lumini și au un design mic ce vă va permite strecurarea lor și în cele mai mici buzunare!

Întrebări & Răspunsuri

Acest dispozitive cu ultrasunete pot dăuna câinilor?

În timp ce undele sonore ultrasonice nu sunt dăunătoare pentru oameni, efectul lor asupra câinilor este mai puțin clar. Unele studii sugerează că dispozitivele cu ultrasunete pot cauza probleme de comportament la câini, inclusiv lătrat excesiv și agresivitate.

Utilizarea dispozitivelor cu ultrasunete poate interfera cu capacitatea câinelui de a comunica cu alți câini și cu oamenii. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste efecte. Dacă aveți în vedere utilizarea unui dispozitiv cu ultrasunete pentru a vă descuraja câinele să latre, este important să vă consultați mai întâi cu un medic veterinar sau cu un specialist în comportamentul animalelor. Aceștia vă pot ajuta să cântăriți potențialele riscuri și beneficii ale utilizării acestui tip de dispozitiv și să stabiliți dacă este alegerea potrivită pentru câinele dumneavoastră.

Cum pot ține câinii în afara proprietății mele?

Dacă aveți probleme în a ține câinii departe de proprietatea dumneavoastră, există câteva lucruri pe care le puteți face. Una dintre opțiuni este să ridicați un gard. Acest lucru va crea o barieră fizică pe care câinii nu o vor putea trece. O altă posibilitate este să plantați plante cu țepi în jurul perimetrului proprietății dumneavoastră.

Câinii vor fi descurajați de țepi, iar plantele vor oferi un plus de frumusețe peisajului dumneavoastră.

Puteți încerca să folosiți un repelent pentru câini. Aceste produse emit un zgomot ascuțit pe care numai câinii îl pot auzi, iar aceștia vor sta de obicei departe de zonele în care este folosit repelentul.

De Final

Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv cu ultrasunete pentru a ține câinii la distanță, am oferit o listă cu cele mai bune opțiuni de pe piață. Fiecare dintre aceste dispozitive a fost testat și s-a dovedit a fi eficient pentru a descuraja câinii să intre pe proprietatea dvs. Sperăm că aceste informații vă vor ajuta să găsiți instrumentul potrivit pentru a vă proteja casa și familia de vizitatorii canini nedoriți.

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/weimaraner-puppy-dog-snout-1381186/

Citește și: Cele Mai Bune Dezumidificatoare