Cel mai bun volan cu pedale și schimbător (gaming) – 2023

Care este cel mai bun volan cu pedale și schimbător (gaming)?

Introducere

Dacă vă doriți să deveniți serioși și să aprofundați lumea nebună a jocurilor de racing aveți nevoie de un sistem cu volan, pedale și schimbător care să vă ajute să simulați îndeaproape realitatea.

Acesta vă vor asigura sincronizarea dintre mișcarea liniară a volanului, acțiunea pedalelor și schimbarea treptelor de viteză, pentru o experiență de joc cât mai memorabilă și distractivă.

Însă alegerea celui mai bun volan cu pedale și schimbător pentru gaming nu este una ușoară, dacă luăm în considerare sutele de modele disponibile pe piață.

Cel mai bun volan cu pedale și schimbător (gaming):

Logitech G29 Driving Force Racing Wheel

Avantaje:

 • rotație a volanului la 900 grade;
 • pedale cu grad mare de răspuns și reglabile;
 • elemente elicoidale cu Anti-Backlash;
 • functionează cu schimbător viteze Logitech Driving Force Shifter;
 • pedalele din oțel inoxidabil;
 • dual-motor Force Feedback.

Vezi oferta la eMAG

#2 Logitech Driving Force G920

Avantaje:

 • rotație a volanului la 900 grade;
 • pedală de frânare, nonliniară;
 • motor dual force feedback.

Vezi oferta la eMAG

#3 Bază Servo Thrustmaster T818 Ferrari Direct Drive Base si Volan detașabil Thrustmaster Ferrari SF1000

Avantaje:

 • sistem de montare inclus pentru birou sau masă;
 • LED-uri dinamice;
 • tehnologia Direct Drive: furnizează un cuplu constant de până la 10 N⋅m, fără saturație;

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Care sunt cele mai bune aparate de sudură profesionale?

Ghid de cumpărare

Alegerea celui mai bun volan cu pedale și schimbător pentru gaming este mai importantă ca niciodată, dacă luăm în considerare noile lansări uriașe de jocuri cu mașini și diversele simulări care au cucerit internetul, deoarece sunt singurele componente pe care le veți atinge cu adevărat și singurele accesorii capabile să imite senzațiile tactile dintr-o cursă de mașini.

Reprezintă cea mai bună modalitate de a vă bucura de jocurile de curse, și nu se compară cu niciun controler pentru PC. Din aceste motive volanul cu pedale și schimbător reprezintă o achiziție esențială.

Un volan cu pedale și schimbător pentru gaming este mai mult decât un simplu volan. Setul de pedale și schimbătorul permit realizarea de manevre complexe, oferind mai multă precizie. O astfel de configurație schimbă complet experiența unui joc și cu singuranță este cea mai bună achiziție pentru gaming dacă sunteți pasionat de racing.

Atunci când achiziționați un volan cu pedale și schimbător trebuie să vă uitați în primul rând la dimensiunea acestuia, posibilitatea de rotație, vibrațiile și rezistența. Cu cât dimensiunile volanului se apropie de cele ale unui volan de mașină cu atât experiența va fi una mai autentică.

Optați pentru un volan care imită îndeaproape estetica volanelor care se regăsesc în mașinile celebre. Pentru o experiență autentică puteți opta pentru un volan din piele. De asemenea, suportul volanului trebuie să fie suficient de robust pentru a sta cu ușurință pe biroul dumneavoastră, dacă nu doriți să achiziționați și un scaun de curse.

Un alt detaliu important este rotația pe care o suportă volanul, care pentru o experiență cât mai realistă ar trebui să fie mai mare de 270 grade. Dacă acest aspect nu este atât de important pentru dumneavoastră puteți opta pentru un volan cu o posibilitate de rotație mai redusă, fiind și mai ieftine aceste modele.

Vibrațiile și rezistența sunt alte caracteristici care contribuie la imitarea realității din timpul unei curse de mașini. Vibrațiile simulează trepidațiile din timpul mersului, în special când există denivelări de drum, în timp ce rezistența se referă la modul în care volanul răspunde la particularitățile drumului.

Aceste două caracteristici sunt specifice modelelor mai avansate, și deci mai scumpe. Feedbackul de forță este și el foarte important pentru o experiență cât mai realistă. Lovirea în joc poate crea un efect care să vă creeze iluzia că vă loviți mâinile în timpul impactului.

Ce tip de feedback de forță este cel mai bun pentru curse?

Există trei tipuri diferite de feedback de forță care se găsesc la volanele cu pedale pentru gaming, respectiv cu angrenaj, cu curea și cu transmisie directă, cea din urmă fiind cea mai precisă, mai puternică iar sistemul de funcționare este relativ simplu. Volanul folosește un motor care generează rezistență și feedback. Totuși, trebuie să știți că dacă optați pentru un volan cu transmisie directă costurile vor fi ceva mai ridicate.

Dacă nu doriți să cheltuiți o avere, nu excludeți achiziționarea unui model cu angrenaj sau cu curea. Și configurația cu curea are un feedback de forță bun, mecanismul de funcționare fiind reprezentat de o curea care este conectată la motorul volanului. Cele mai ieftine modele sunt cele cu angrenaj, dar și cele mai populare. Sunt disponibile pe piață mai multe variații în ceea ce privește modul de funcționare cât și design. Dezavantajul lor este că în cazul jocurilor de curse de pe PC sistemul de acționare vă poate face să doriți mai multă putere și un răspuns mai bun de la volanul dumneavoastră.

Nici pedalele și schimbătorul nu sunt de neglijat atunci când vă decideți ce model vă doriți. Cele mai bune pedale sunt cele cu senzori de presiune. Ele elimină complexitatea frânării, măresc realismul experienței și vă ajută să reduceți cu fracțiuni de secundă timpii pe tur, ceea ce poate face diferența între un învingător și un învins. Atenție însă, nu doar calitatea pedalelor vă asigură performanța în joc, ci și reglajul pe care îl faceți. Trebuie să fie realizat bine deoarece fiecare ajustare minusculă va crea o schimbare în sistemul de accelerare sau în cel de frânare.

În concluzie, cel mai bun volan cu pedale și schimbător pentru gaming trebuie să ofere un amestec între control, feedback și răspuns pentru ca experiența jocurilor de curse să fie una care vă crează dependență. Este important ca performanța și caracteristicile să se îmbine pentru a deveni instrumentul perfect pentru orice pasionat de jocuri pe calculator, și totuși, prețul să fie unul accesibil.

Întrebări & Răspunsuri

Cât de mult force feedback este realist?

Când vine vorba de jocuri video, realismul este adesea o calitate dorită. Jucătorii doresc să fie transportați într-o altă lume, unde pot uita de viața de zi cu zi și se pot cufunda într-o aventură. O modalitate prin care dezvoltatorii de jocuri creează acest sentiment de imersiune este utilizarea feedback-ului de forță, care permite jucătorilor să simtă fizic acțiunile pe care le fac în joc.

Există dezbateri cu privire la cât de realist este feedback-ul de forță. Unii consideră că un feedback prea puternic poate distrage atenția și poate interfera cu jocul, în timp ce alții susțin că este esențial pentru a crea o experiență cu adevărat captivantă. În cele din urmă, cantitatea de feedback de forță care este realistă va varia de la jucător la jucător. Unii ar putea prefera o atingere ușoară, în timp ce alții ar dori să simtă fiecare lovitură, salt și explozie. Important este că feedback-ul ar trebui să îmbunătățească jocul și nu să îl îndepărteze de el.

De Final

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe de conducere excelente, atunci ar trebui să luați în considerare achiziționarea unui volan cu pedale și schimbător de viteze. Aceste accesorii vă pot oferi senzația realistă de a fi la volanul unei mașini.

Acest lucru nu numai că vă va face experiența de conducere mai plăcută, dar vă poate ajuta și să vă îmbunătățiți abilitățile de șofer. Asigurați-vă că vă documentați înainte de a face o achiziție, deoarece există multe opțiuni diferite disponibile pe piață. Prin alegerea volanului potrivit cu pedale și schimbător de viteze, puteți fi sigur că veți avea ore de distracție în timp ce vă îmbunătățiți abilitățile de conducere.

Surse

https://www.notebookcheck.net/Steering-Wheels-Gear-Sticks-and-Foot-Pedals-A-Racing-Wheel-Market-Overview.249626.0.html
https://www.pcgamer.com/best-steering-wheels-for-pc/
https://www.gamesradar.com/best-racing-wheel/

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/vehicle-car-inside-people-hands-2588154/

Citește și: Cele mai bune generatoare de curent