Top 7 Cele Mai Bune Benzi De Alergat – 2024

Care sunt cele mai bune benzi de alergat?

Cele mai bune benzi de alergat din 2024 sunt: TF70 XIR Matrix, KETTLER ALPHA RUN 800/TRACK S10, NordicTrack S45i, Viking 2.0 CP, Nautilus T628, inSPORTline Gardian G12TF și TUNTURI T80 Endurance.

Introducere

Benzile de alergare sunt o modalitate excelentă de a vă pune în formă, dar cu atât de multe pe piață, poate fi greu să știți pe care să o cumpărați. În această postare, vom examina unele dintre cele mai bune benzi de alergare de pe piață și ce le face să se distingă de concurență.

Fie că sunteți în căutarea unui model de buget sau a ceva mai high-end, vă vom ajuta să găsiți banda de alergare perfectă pentru nevoile dumneavoastră. Așadar, dacă sunteți gata să începeți să vă puneți în formă, continuați să citiți pentru cele mai bune recomandări de benzi de alergare!

Listă Cu Top 7 Cele Mai Bune Benzi De Alergat În Anul 2024:

#1 TF70 XIR Matrix

Avantaje:

 • înclinația: 0-15%;
 • viteza: 8-20 km / h;
 • consola XIR include un ecran tactil de 16″ de înaltă definiție;
 • cadrul de otel asigură o stabilitate superioară.

Vezi oferta la eMAG

#2 KETTLER ALPHA RUN 800/TRACK S10

Avantaje:

 • 32 de programe de antrenament;
 • greutate maximă admisă – 175 kg;
 • Made in Germany.

Vezi oferta la eMAG

#3 NordicTrack S45i

Avantaje:

 • viteză maximă – 19 km/h;
 • tehnologia de amortizare a șocurilor Flex Select Cushioning;
 • dotată cu un motor Z™ de 3,0 CP.

Vezi oferta la eMAG

#4 Viking, 2.0 CP, 1-12 km/h, 160 x 85 x 41.5 cm

Avantaje:

 • un aparat 2 in 1 care poate fi folosit ca bandă de alergare sau cross trainer/alpinist;
 • înclinație electrică 1-40%.

Vezi oferta la eMAG

#5 Nautilus T628

Avantaje:

 • ventilator – 3 viteze reglabile;
 • port USB pentru încărcare și schimb de date;
 • dual Track display;
 • conectivitate Bluetooth®.

Vezi oferta la eMAG

#6 inSPORTline Gardian G12TF

Avantaje:

 • ecran touchscreen cu posibilitatea de navigare pe internet;
 • greutate maximă suportată – 200 Kg;
 • viteză maximă de 23 km / h;
 • înclinație maximă suprafață de alergare – 6.5°;
 • port USB.

#7 TUNTURI T80 Endurance

Avantaje:

 • viteză între 0.8 si 22 km/h;
 • 44 de programe de antrenament.

Citește și: Cel Mai Bun Glucometru

Cum alegeți cea mai potrivită bandă pentru alergat?

Deși viața contemporană tinde să ofere din ce în ce mai multă comoditate, menținerea unui stil de viață activ este extrem de importantă în primul rând pentru sănătate, dar și pentru un aspect fizic armonios. Pentru cei care au un program extrem de încărcat, mersul la sală sau ieșirile la alergat sunt destul de dificil de inclus în programul de zi cu zi. O soluție eficientă, care își poate face loc cu ușurință în casa oricui este banda pentru alergat.

Magazinele sportive pun la dispoziție diverse tipuri de benzi de alergat, de mai multe mărimi și opțiuni, care vă vor ajuta să vă mențineți în formă zi de zi. Cele mai cunoscute sunt benzile mecanice, benzile magnetice și benzile electrice, care deși au toate aceeași funcție de bază, se diferențiază prin tehnologie, modul de utilizare, gama de facilități, etc.

De ce este practica o banda de alergat chiar acasă?

 1. Veți economisi timp. În comparație cu celelalte opțiuni disponibile – alergatul afară sau în sala de fitness, nu trebuie să vă deplasați în afara locuinței și poți opri antrenamentul imediat dacă apare o urgență care trebuie rezolvată.
 2. Programul de alergat se va integra foarte ușor printre toate activitățile pe care le faceți zi de zi. Depinde doar de cât timp doriți să alocați menținerii în formă.
 3. Este extrem de ușor de utilizat și vă veți obișnui ușor cu noul device. Puteți controla cu ușurință viteza și gradul de înclinație, înregistrând în același timp progresul, dacă banda este mai performantă.
 4. Ajută la pierderea kilogramelor în plus. Alergatul este extrem de eficient pentru a arde calorii. O oră de alergat poate arde până la 600 de calorii. Notă – pentru a pierde în greutate – și pentru a o menține – este important să țineți cont de regimul alimentar general și de nivelul de fitness. Dacă nu aveți o dietă sănătoasă, alergarea vă poate ajuta să pierdeți în greutate pe termen scurt, dar este posibil să recâștigați greutatea imediat ce vă opriți din alergat.
 5. Ajută la menținerea articulațiilor sănătoase, îmbunătățind flexibilitatea. Spre deosebire de alergarea pe suprafețe dure precum cimentul, care poate avea un impact negativ asupra lor, alergatul pe bandă este mult mai sigur. Mai există și alte lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține articulațiile sănătoase, inclusiv:
  * Încălzirea înainte de a alerga, pentru a vă pregăti mușchii și articulațiile pentru activitate;
  * Întinderea după ce alergați, pentru a vă menține flexibilitatea;
  * Purtarea de pantofi de susținere care absorb șocurile și vă protejează picioarele.
 6. Este o modalitate bună de a te încălzi înaintea unui antrenament. Exercițiile de fitness sau yoga realizate acasă au devenit extrem de populare. Gradul mare de accesibiltate se datorează nenumăratelor emisiuni și tutoriale disponibile pe internet, realizate chiar de profesioniști. Adăugând și o bandă pentru alergat, întreaga sală de fitness se poate muta chiar la dumneavoastră acasă!
 7. În timp veți economisi bani. Deși o bandă calitativă poate părea o investiție destul de costisitoare la început, trebuie să luați în considerare că un abonament lunar la sală costă câteva sute de lei pentru adulți, fără a include onorariul antrenorului personal.
 8. Nu veți depinde de vremea de afara. Într-o zonă cu climă temperată, perioada ideală pentru sport în aer liber este extrem de restrânsă. În timp ce perioada rece, care presupune nu doar temperaturi scăzute, ci și ceață, viscol, ploi sau ninsori, exclude total activitatea sportivă în aer liber, vara poate fi prea cald pentru a ne bucura de alergare.

Ghid De Cumpărare

De ce trebuie să țineți cont înainte de a achiziționa un astfel de produs? V-am pregătit câteva recomandări, sub forma unui ghid de cumparare, pe care s-ar putea să le consideri utile.

 • Tipul. Fiecare dintre cele trei tipuri funcționează și se utilizează diferit. În timp ce benzile mecanice sunt puse în funcțiune de greutatea corpului, cea magnetică oferă mai multe niveluri de rezistență, benzile electrice au un motor electric prin care sunt puse în funcțiune.
 • Funcțiile oferite. Benzile electrice oferă cele mai multe funcții și sunt cele mai performante. Dacă sunteți începători și nu practicați deja un sport, o bandă mecanică sau magnetică poate fi suficientă. Pe lângă funcțiile de reglare a intensității antrenamentului, există și funcții adiționale precum posibilitatea conectării la boxe, la telefon sau Ipad, sistem de siguranță și senzori.
 • Gradul de durabilitate. Acesta este direct proporțională cu materialele și tehnologiile folosite. Niște materiale calitative vă vor asigura o utilizare îndelungată.
 • Amortizarea. Aceasta este importantă pentru sănătatea articulațiilor, care pot fi lezate în timpul antrenamentului. La benzile electrice, inclusiv gradul de amortizare poate fi reglat.
 • Viteza. Pentru o persoană obișnuită, va fi potrivită orice tip, dar în cazul sportivilor de performanță cele mai indicate sunt cele electrice deoarece pot atinge rapid o viteză considerabilă.
 • Spațiul ocupat. În funcție de dimensiunea locuinței, puteți dispune de un spațiu mai mic sau mai mare care poate fi destinat benzii de alergat. Pentru a se potrivi, trebuie să luați în considerare nu doar lungimea, ci și portabilitatea. Există produse care se pot strânge și depozita atunci când nu sunt utilizate.
 • Prețul. Nu vă grăbiți să achiziționați un produs doar pentru că este mai ieftin. O bandă pentru alergat este o investiție de lungă durată. În plus, prețul este justificat de gradul de performanță al acesteia. Dacă plănuiești să o utilizați aproape zilnic, este indicat să achiziționați un produs mai calitativ, care va funcționa mult timp.
 • Durata garanției produsului. Nu toate produsele sunt destinate utilizării extinse, iar acest lucru se reflectă în perioada de garanție oferită de producători. Dacă benzile mai mici au o garanție de până în 5 ani, cele electrice asigura chiar și până la 15 ani de folosire. Totuși, aparatele de calitate, rezistă, de obicei, mai mult decât prevede garanția.

Deși este un produs extrem de bun, te poți confrunta cu câteva inconveniente. Iată câteva probleme comune și soluții, care pot fi implementate dacă aveți dificultăți!

 • Lipsa de motivație este unul dintre dezavantajele exercițiilor fizice efectuate acasă. Dacă nu sunteți o persoană organizată și determinată, este posibil să nu alergați suficient de des pentru a vedea rezultate vizibile. În acest caz, singura soluție este automotivarea. De ce faceți acest lucru? Cu ce vă ajută? Doar gândeți-vă că după fiecare minut de alergare sunteți mai aproape de obiectivul dumneavoastră!
 • Spre deosebire de alergatul în aer liber, utilizarea benzii pentru alergat poate părea destul de monotonă și plictisitoare. Pentru a evita aceste neplăceri, puteți asculta muzica sau un podcast în timp ce alergați. De asemenea, dacă aveți posibilitatea, amplasarea benzii de alergat pe balcon vă va permite să vă simțiți mai aproape de dinamismul lumii exterioare.
 • Accidentările sunt un efect al utilizării incorecte sau a lipsei de atenție. De aceea, trebuie să acordați întotdeauna o atenție sporită reglării acesteia – o viteză și o înclinație adaptată condiției fizice și capacității de lucru din acel moment. O soluție eficientă, care poate preveni unele accidentări, constă în achiziționarea unei benzi performante, cu senzori.

Cu toate acestea, beneficiile utilizării unei benzi de alergat depășesc cu mult micile inconveniente de care va puteți lovi pe parcursul utilizării. Un program bine realizat, o dietă care să vă asigure nivelul optim de energie și un somn suficient de odihnitor vă vor asigura capacitatea de a vă bucura la maxim de acest produs acasă,în orice moment al zilei, pentru oricât timp doriți.

Nu uitați că nimic nu poate înlocui un stil de viață activ și că este demonstrat prin studii științifice ca sportul ne ajută să fim mai fericiți și ne îmbunătățește considerabil calitatea vieții!

Motive contra antrenamentului pe banda de alergat

Alergarea este considerată pe scară largă ca fiind una dintre cele mai eficiente forme de exerciții pentru îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și pentru arderea caloriilor. Cu toate acestea, mulți oameni nu sunt conștienți de faptul că alergatul pe o bandă de alergare nu este la fel de eficient ca alergatul în aer liber. Acest lucru se datorează faptului că alergarea pe banda de alergare nu lucrează toți mușchii din picioare.

Când alergați în aer liber, picioarele dvs. intră în contact cu un teren accidentat, ceea ce forțează mușchii să lucreze mai mult pentru a menține echilibrul. În schimb, alergarea pe banda de alergare este o activitate cu impact redus, care solicită mai puțin articulațiile și mușchii. Ca urmare, nu este la fel de eficientă în tonifierea mușchilor picioarelor și în arderea caloriilor.

De asemenea, alergarea pe o bandă de alergare poate provoca, de asemenea, deshidratarea mai repede decât alergarea în aer liber, deoarece corpul tinde să transpire mai mult atunci când este închis într-un mediu cald.

Pentru mulți oameni, alergarea pe o bandă de alergare poate fi destul de plictisitoare. La urma urmei, doar alergi pe loc și nu mergi cu adevărat nicăieri. Cu toate acestea, există câteva modalități de a face alergarea pe bandă rulantă mai interesantă. În primul rând, încercați să variați viteza și nivelurile de intensitate. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să nu vă rătăciți mintea, dar vă va ajuta și să vă îmbunătățiți nivelul de fitness. În plus, puteți încerca să ascultați muzică sau să vă uitați la televizor în timp ce alergați. Acest lucru vă poate ajuta să treceți timpul și să faceți experiența mai plăcută.

Potrivit unui studiu publicat în revista “Applied Ergonomics”, cel mai frecvent tip de accident legat de banda de alergare este căderea sau tragerea sub aparat. În cele mai multe cazuri, aceste accidente au loc atunci când utilizatorul se împiedică de banda de alergare sau își pierde echilibrul. Alte accidente frecvente includ căderea unor obiecte, cum ar fi gantere sau sticle de apă, și lovirea de banda de alergare în mișcare. Deși aceste accidente sunt relativ rare, ele pot fi grave, așa că este important să fiți conștienți de riscuri înainte de a utiliza o bandă de alergare. Pentru a reduce probabilitatea unui accident, asigurați-vă că citiți avertismentele producătorului și urmați toate instrucțiunile de siguranță. De asemenea, asigurați-vă că inspectați aparatul înainte de a-l folosi și nu-l lăsați niciodată nesupravegheat în timp ce este în funcțiune. Dacă aveți un accident, opriți imediat aparatul și, dacă este necesar, solicitați asistență medicală.

De Final

Dacă sunteți în căutarea unei benzi de alergare pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea cardiovasculară, să vă tonifiați mușchii sau pur și simplu să pierdeți în greutate, nu este nevoie să căutați mai departe. Am cercetat cu atenție și am compilat cele mai bune benzi de alergare de pe piață, astfel încât să puteți face o achiziție în cunoștință de cauză. Toate benzile de alergare enumerate sunt aparate de înaltă calitate care vă vor oferi ani de zile de servicii fidele.

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/workout-gym-treadmill-fitness-5030857/

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/get-smart-about-treadmills
https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12889-021-12094-9

Citește și: Top 5 Cele Mai Bune Oje Semipermanente