Top Cele Mai Bune Camere Video Auto – 2024

Care sunt cele mai bune camere video auto?

Camera video auto este un instrument esențial pentru siguranța la volan. În 2024, una dintre cele mai bune camere video auto este modelul Garmin, BC 50 Night Vision, datorită calității imaginii excepționale și a funcționalităților sale avansate. 

Introducere

Alegerea celei mai bune camere video auto este diferită de alegerea unei camere profesionale pentru fotografiile de nuntă și portrete de exemplu, sau chiar doar utilizarea de zi cu zi acasă.

Cu atât de multe opțiuni de camere pe piață, poate fi puțin dificilă căutarea unui model nou.

Iată câteva sfaturi de care să țineți cont înainte să achizițonați o cameră auto:

 • Asigurați-vă că aparatul video poate înregistra pe timp de noapte în mod corespunzător. Dacă nu poate înregistra ceea ce se întâmplă în mod clar, nu prea este de folos. Modelele cu vizibilitate în infraroșu sau de noapte nu sunt de obicei foarte fiabile.
 • Uitați-vă după modele care au senzori de forță G, care pot detecta când ați suferit un accident. Aceste tipuri de cameră vor salva imaginile înregistrate la acel moment.
 • Asigurați-vă că veți achiziționa o cameră cu înregistrare în buclă. În felul acesta, camera va înregistra automat peste un videoclip vechi de care nu mai aveți nevoie, nefiind astfel necesar să ștergeți înregistrarea manual.

În acest ghid complet, am enumerat cel mai bune camere video auto pentru fiecare buget.

Iată O Listă Cu Top 17 Cele Mai Bune Camere Video Auto În Anul 2024:

#1 Garmin, BC 50 Night Vision

Avantaje:

 • unghiul de vizualizare larg oferă o imagine completă a ceea ce se află în spatele vehiculului tău;
 • tehnologia NightGlo luminează zona din spatele vehiculului tău în intuneric;
 • vezi o imagine clară a ceea ce se află în spatele vehiculului tău pe navigatorul compatibil atunci când te deplasezi în marșarier.

Vezi oferta la eMAG

#2 Xiaomi Dash Cam A500s

Avantaje:

 • sistemul de navigație GPS integrat oferă informații precise despre locație și viteză;
 • funcționalitatea Wi-Fi îți permite să transferi și să vizualizezi ușor înregistrările de pe dispozitivul tău mobil;
 • rezoluție de 2.7K.

Vezi oferta la eMAG

#3 Moto Mio MiVue 760

Avantaje:

 • locatia pe GPS și viteza sunt înregistrate pe fiecare film, constituind dovezi importante în caz că aveți nevoie de ele;
 • unghi larg, de 130° pentru a surprinde fiecare detaliu în momentele critice.

Vezi oferta la eMAG

#4 Cameră de bord

Avantaje:

 • 128GB;
 • detectție de mișcare AI.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Anvelope De Vară

#5 70mai 1S

Avantaje:

 • control prin aplicație;
 • control vocal;
 • înregistrare automată în caz de urgență;
 • full HD 1080P;
 • unghi mare de vizualizare: 130°.

Vezi oferta la eMAG

#6 Prestigio RoadRunner 545 GPS, Full HD, Black

Prestigio – RoadRunner 545 are un ecran de 2.7 inch și unghi de vizualizare de 170°. Acest dispozitiv asigură imagini clare chiar și cu lumina din spate datorită camerei de 12MP si Wide Dynamic Range.

Senzorul de imagine 3.0M CMOS permite înregistrarea de imagini la rezoluție 1080p Full HD cu 30 cadre pe secundă oferind imagini de o claritate remarcabilă.

Citește și: Becuri Auto H7 Halogen

#7 Mio MiVue C330, ecran 2”, Full HD, G-Shock Sensor

Acest produs vine ambalat într-o cutie compactă de culoare neagră care îți oferă încă din fotografia de prezentare o imagine a produsului și a capacităților sale.

Camera Full HD de 1080 pixeli înregistrează traseul dumneavoastră, având rolul de martor personal în timpul călătoriei.

#8 DVR Duala Nextbase

Avantaje:

 • unghi de vizualizare de 140°;
 • conectivitate Wi-Fi încorporată;
 • ecral tactil clar și luminos de 2.5”.

Citește și: Baterii Auto

#9 2Drive EXECUTIVE 3.0″ Full HD, 12MP

Acest produs are un ecran luminos și mare cu diagonală de 7,6 cm pentru o vizualizare cât mai buna a filmărilor. Acestă cameră este capabilă să înregistreze fiecare detaliu datorită rezoluției de 12 MP și a lentilelor cu unghi de vizualizare de 170°.

De asemenea, camera poate să funcționeze în timp ce este alimentată continuu de la încărcătorul auto. Acumulatorul încorporat are capacitatea de 180 mAh și permite utilizarea dispozitivului în afara vehiculului în jur de 3-5 minute.

Citește și: Cauciucuri De Iarnă

#10 Next Base 4063, 2.7″, Full HD

Această cameră auto are Wi-Fi încorporat și un ecran LCD color de 2.7”, 16:9.

Display-ul generos oferă o vizualizare facilă a filmărilor și imaginilor redate.

În plus, poți descărca înregistrările efectuate direct pe smartphone și le poți împărtăși cu prietenii, sau le poți trimite mai ușor către firmele de asigurări.

#11 Mio MiVue 698 Dual

Această cameră auto are o construcție solidă și oferă rezistență la utilizarea îndelungată. Mio MiVue Manager ajută în oferirea de date suplimentare, dar și în ceea ce privește organizarea materialelor.

Produsul are mai multe funcții încorporate, ca de exemplu:

 • Mod parcare;
 • înregistrează filmele la o rezoluție de 1080p;
 • G-sensor cu date legate de impact, întoarceri, accelerație;
 • Depășirea vitezei, a liniei de demarcație centrală;
 • GPS cu localizare.

#12 Garmin Dash Cam 55, LCD, 2.0″, 1440p

Acesta este un dispozitiv de înregistrare de înaltă definiţie pentru condus, uşor de utilizat, cu afişaj LCD de 2,0”.

Cameră este dotată cu 3.7 megapixeli şi captură video 1440p, de înaltă calitate.

GPS-ul activat, cu funcţia de detectare automată a incidentelor, salvează înregistrările video din momentul impactului, pentru a afişa când şi unde are loc fiecare eveniment.

#13 Xiaomi YI Wi-Fi, Full HD

Este o cameră auto produsă pentru a fotografia sau filma evenimentele ce se petrec în trafic sau în orice alte situații.

Produsul dispune de un monitor de 2.7 inch pentru a putea vizualiza mai ușor ceea ce se înregistrează. Trebuie doar să fixați camera în direcția dorită și priviti pe ecran încadrarea înainte de a porni la drum.

De asemenea, această cameră auto dispune de conectivitate wireless, permițându-vă să controlați camera de la distanță, sau să partajați imagini sau albume către un dispozitiv inteligent sau un site.

#14 DVR duala Mio MiVue798, QHD, ecran de 2.7”

MiVue 798 furnizează înregistrari QHD cu un unghi larg de 150° si un obiectiv F1.8.

De asemenea, este dotată cu senzorul de înaltă calitate de la Sony, STARVIS CMOS.

#15 BLACKVUE DR900X, 4K UltraHD, față-spate

Avantaje:

 • capacitate maximă card de memorie – 256 GB;
 • unghi ultra-larg de 162 grade al camerei frontale;
 • înregistrare în buclă;
 • rezoluție 4K Ultra High Definition.

#16 Mio MiVue 785 GPS, ecran tactil de 2,7”, Full HD, G-Shock Sensor, Senzor

MiVue 785 asigură o filmare full HD impecabilă, cu un unghi de vizualizare de 140° și senzor optic Sony de calitate premium. Folosind această cameră, fiecare detaliu de pe drum va fi înregistrat, chiar și pe întuneric.

Produsul este ușor de utilizat datorită unei interfațe prietenoase, cu meniuri intuitive și o configurare simplă.

#17 Prestigio RoadScanner PRS700GPSCE

Avantaje:

 • înregistrare în buclă;
 • dotat cu FCMD (Detectare Mișcare Mașină Aflată in Față);
 • chipsetul Ambarella A7 asigură rezoluția Super H.

Citește și: Cele Mai Bune Uleiuri De Motor

Tipuri

#1 Camere cu suport suspendat

Cel mai vechi stil de montare a camerei auto. Folosește un suport care se atașează la bordul camerei care are de obicei o ventuză care se lipeste de parbrizul mașinilor. Acest design este cel mai vizibil din exterior, ceea ce poate duce uneori la spargeri ale mașinii pentru a fura camera de bord. Singurul avantaj al unui suport cu ventuză suspendat este că este ușor de instalat și demontat. Acest lucru poate fi util dacă închiriați o mașină și o cameră în ea sau dacă schimbați mașina în mod regulat și doriți să vă luați camera peste tot.

#2 Cameră montată pe oglinda retrovizoare

O cameră de bord pentru oglindă sau o cameră de bord pentru oglinda retrovizoare este o cameră care ia locul întregii oglinzi retrovizoare din mașină. Majoritatea camerelor cu oglindă au un ecran LCD care se află în oglindă, de obicei aproximativ un sfert din dimensiunea întregii oglinzi. Majoritatea folosesc curele de cauciuc care se înfășoară în jurul oglinzii retrovizoare existente pentru a  ține camera în poziție. Un lucru de luat în considerare cu privire la camerele cu oglindă este că acestea sunt adesea foarte mari, mai mari decât oglinda retrovizoare a mașinilor.

#3 Tube Shape Dash Cams

Tube dash cams sunt unele dintre cele mai mici camere disponibile. Nu au un ecran LCD pentru a vizualiza videoclipuri sau pentru a efectua modificări ale setărilor camerei. Toate interacțiunile cu dash cam se fac fie folosind smartphone-ul și aplicația însoțitoare, fie conectând camera direct la computer cu un cablu USB. Camele de bord în formă de tub pot fi o opțiune bună pentru cei care doresc să instaleze camera auto și să uite de ea.

#4 Camele auto în formă de pană

Camerele  care au formă de pană, pot fi potrivite pentru cei care doresc o cameră de tip stealth mică, având în același timp un ecran LCD pentru a vizualiza videoclipuri sau a face modificări direct pe cameră. Camele în formă de pană utilizează de obicei un tampon adeziv lipicios și pot fi instalate chiar în spatele oglinzii retrovizoare. Aceasta este una dintre cele mai discrete configurări ale camerelor de bord.

Ghid de Cumpărare

#1 Single Channel vs. Dual Channel

Majoritatea camelor de bord sunt menite să înregistreze incidente doar pe partea din față a vehiculului, dar dacă doriți să înregistrați incidente și pe partea din spate a vehiculului , cumpărați o cameră cu două canale. O cameră dublă are două camere – față și spate. Unele unități de bord au și o a doua cameră pentru captarea cabinei pasagerilor; acestea sunt destinate în mod special șoferilor de taxi, Uber și Lyft și nu vor fi de niciun ajutor pentru mașinile private, dar sunt o configurație comună de bord pentru șoferii Uber și Taxi.

#2 Alimentată cu baterie sau bazată pe condensator?

O cameră de bord utilizează de obicei fie un condensator, fie o baterie ca rezervă pentru a salva fișiere atunci când nu mai primește energie de la vehicul. Camerele pe bază de condensatoare sunt mai rezistente la căldură și sunt astfel mai potrivite pentru utilizare la temperaturi extreme. De asemenea, sunt mai fiabile și mai durabile în comparație cu camerele cu baterie. Dezavantajul este însă că sunt de obicei mai scumpe și dețin mai puțină energie. Bateriile, pe de altă parte, sunt predispuse la scurgeri, supraîncălzire și explozie, dar pot deține aproximativ de 5-10 ori mai multă încărcare decât condensatorul; astfel încât să puteți utiliza o cameră de bord cu baterie la fel ca o cameră video, în cazul în care trebuie să înregistrați ceva pe drum. O concepție greșită obișnuită în rândul noilor cumpărători de camere auto este că bateria este menită să alimenteze unitatea într-un mod similar, așa cum ar face bateria camerei digitale.

#3 Claritatea și calitatea înregistrării

O calitate video mai bună vă va ajuta să surprindeți mai multe detalii, cum ar fi numerele de înmatriculare ale mașinii și fețele oamenilor. Este posibil să nu observați prea multe diferențe în timpul înregistrării în timpul zilei cu iluminare suficientă, dar testul real începe noaptea. Pentru a avea videoclipuri clare în timpul nopții și în condiții de lumină slabă, camera de bord va trebui să aibă o gamă dinamică bună, ISO mai mare și alte câteva optimizări, cum ar fi înregistrarea eliminând bruiajele, camera separată pe timp de noapte, etc.

Calitatea videoclipurilor depinde în principal de senzorul de imagine, procesor și obiectiv. Lentilele din sticlă sunt considerate mult mai bune decât obiectivele din plastic. Câmpul vizual al obiectivului decide cât de lată poate fi imaginea.

#4 Rata cadrelor pe secundă (FPS)

În timp ce pe majoritatea camelor de bord cu preț scăzut până la mediu se înregistrează în 1080p, ceea ce este adesea suficient pentru a filma un incident major pe drum, acum sunt vândute camere de bord care filmează în videoclip 4K. Acest lucru poate ajuta la creșterea clarității videoclipului și vă permite să vedeți  mai bine plăcuțele de înmatriculare. Cu toate acestea, puteți înregistra de obicei doar la 30 de cadre pe secundă în timp ce înregistrați în 4K. Atunci când folosiți 1080p multe dash cam-uri vă vor permite să fotografiați la 60 de cadre pe secundă. Aceasta înseamnă că obțineți cadrele duble, ceea ce poate fi util pentru identificarea unei plăci de înmatriculare la viteze mari. Rata cadrelor unei camere se măsoară în cantitatea de cadre sau imagini statice pe care o cameră le ia pe secundă (cunoscute sub numele de cadre pe secundă sau fps). O cantitate mai mare de cadre permite un videoclip mai fin.

#5 Unghiul obiectivului

Camerele de bord sunt utilizate în principal pentru mașini, iar mașinile sunt conduse pe drumuri. Majoritatea drumurilor au mai multe benzi, deci este important să aveți o cameră cu un unghi destul de larg al obiectivului pentru a capta mai multe benzi de trafic. Camerele  vor avea de obicei un unghi al obiectivului de la aproximativ 120 ° la 170 °.

Cu cât unghiul camerei este mai mare, cu atât poate captura mai mult, dar dacă unghiul este prea mare, ar putea avea și un efect de ochi de pește. Aici imaginea este distorsionată și, în loc să obțineți o imagine cu linii drepte de perspectivă, obțineți o imagine cu linii curbate de perspectivă, oferindu-i un aspect panoramic sau globular. Dacă nu vă deranjează distorsiunea imaginii, un obiectiv cu unghi larg poate fi util.

Probleme Comune și Soluții

#1 Camera resetează setările și trece la cele de bază

Camera folosește energie din bateria sa litiu-ion sau din camerele cu condensatoare pentru a salva ora / data / setările în memorie. Dacă camera nu mai are energie, setările se vor pierde. În cazul bateriilor sănătoase, după câteva săptămâni în care nu porniți camera, acesta își va pierde încărcarea. Dacă aveți probleme cu bateria RTC sau litiu-ion, este posibil să pierdeți imediat energia și setările să se piardă atunci când camera foto se oprește.

Încercați să reîncărcați bateria pentru o perioadă extinsă de timp, cel puțin câteva ore. Pentru camerele USB, acest lucru este ușor dacă le conectați la un încărcător de telefon mobil. Pentru alte camere, va trebui să găsiți alte soluții sau să încărcați bateriile acasă. Dacă după încărcare, camera  pierde rapid setările, va trebui să contactați distribuitorul / producătorul, deoarece este o problemă de garanție.

#2 Ultimul afișaj video înainte de închiderea camerei este corupt

Cea mai frecventă cauză este un condensator defect sau o baterie litiu-ion cu probleme. Camera  de bord își folosește energia pentru a salva ultimul fișier și a opri camera în mod corespunzător. Dacă nu există suficientă energie, camera se oprește instantaneu, ceea ce corupe fișierul.

#3 Aplicația WiFi nu se conectează

Când smartphone-ul se conectează la camera de bord, creează o nouă rețea WiFi. În versiunile moderne de iOS sau Android, camera ar putea să nu mai folosească rețeaua respectivă dacă nu detectează internetul.

Oprirea datelor sau, în unele cazuri, activarea modului avion și apoi activarea WiFi vor rezolva problema camerei de a nu se conecta la tabloul de bord.

#4 Camera nu pornește

Verificați dacă adaptorul este complet împins la ambele capete. Unele mașini au conexiuni slabe și este posibil ca vinovatul să fie un cablu căzut. Dacă este conectat corect, următoarea cauză probabilă este un adaptor de alimentare defect.

De Final

O cameră video auto este o modalitate excelentă de a vă proteja în caz de accident. Poate fi folosită și pentru a surprinde plimbări pitorești sau momente speciale cu familia și prietenii.

Această listă cu cele mai bune camere video auto vă va ajuta să luați o decizie, astfel încât să găsiți dispozitivul perfect pentru nevoile dumneavoastră.

Citește și: Statii Auto

Surse

https://www.mio.com/ro_ro/mivue-785-touch
https://www.cbsnews.com/cameras-sensors-helping-prevent-backup-crashes-study-finds/
http://www.prestigio.ro/catalogue/DVRs/RoadRunner_585

Leave a Comment