Top Cele Mai Bune Canapele Extensibile – 2024

Care sunt cele mai bune canapele extensibile?

În 2024, cele mai bune canapele extensibile sunt produse de branduri renumite cum ar fi CD Sofa, ELTAP, Premium și Apollo Lux. Aceste canapele se disting prin confortul, durabilitatea, estetica și funcționalitatea lor.

Introducere

Achiziționarea unei canapele reprezintă o investiție majoră atât din punct de vedere financiar cât și în ceea ce privește designul, fiind piesa de mobilier în jurul căreia se învârte întreaga activitate din living.

Dacă nu aveți o casă foarte mare sau dacă pur și simplu nu doriți să dedicați o cameră întreagă pentru a fi folosită ca dormitor pentru oaspeți, cumpărarea unei canapele extensibile este soluția de care aveți nevoie.

Invitații vor avea întotdeauna un loc confortabil pentru dormit în casa dumneavoastră iar în restul timpului profitați la maximum de spațiul locuinței!

Listă cu cele mai bune canapele extensibile în 2024:

#1 CD Sofa Giulia 264x105x75 cm

Avantaje:

 • spațiu depozitare;
 • clasă duritate – moale spre mediu (Ortopedică)
 • structură: MDF; lemn fag și brad.

Vezi oferta la eMAG

#2 ELTAP Noble 4 locuri

Avantaje:

 • canapeaua Noble Corner are 5 tetiere reglabile pentru a vă ajuta să vă odihniți și să vă relaxați în confort;
 • canapelele coltar Noble sunt proiectate ținând cont de confort și durabilitate;
 • avantajul său este și rola retractabilă, care contribuie la un confort mai mare din utilizarea colțarului Noble.

Vezi oferta la eMAG

#3 Premium Chesterfield Extensibil

Avantaje:

 • se extinde din 2 mișcări ușoare;
 • construită pe o structură din lemn;
 • materiale selectate și verificate calitativ.

Vezi oferta la eMAG

#4 Apollo Lux

Avantaje:

 • carcasă – lemn de frasin;
 • tapițat integral cu piele naturală italiană.
 • model clasic executat în stil flamand.

Citește și: Top 4 Cele Mai Bune Perne De Dormit

Ghid de cumpărare

Primele lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când achiziționați o canapea extensibilă sunt spațiul de care dispuneți și modul în care va fi utilizată canapeaua.

Cu ajutorul unei rulete măsurați cu atenție atât perimetrul în care veți plasa canapeaua cât și cel în care se va deschide aceasta. Este important să nu izolați canapeaua la periferia camerei, ci să o faceți elementul central al domeniului dumneavoastră de relaxare.

Număr de locuri

Dacă spațiul de care dispuneți este foarte limitat puteți opta pentru o canapea extensibilă de mici dimensiuni, cum sunt cele pentru două persoane. Dacă dispuneți de mai mult spațiu, atunci o canapea extensibilă cu 6 locuri va fi ideală pentru a vă complimenta încăperea. Nu uitați că atât între canapea și perete cât și între canapea și măsuța de cafea trebuie lăsat un culoar pentru a permite deplasarea.

Dacă veți folosi canapeaua extensibilă mai mult în intimitatea dumneavoastră, poate pentru a vă uita la TV sau doar pentru a o transforma în pat de dormit atunci când aveți oaspeți, o canapea extensibilă liniară este exact ceea ce aveți nevoie. Dacă oaspeții și petrecerile sunt prioritare atunci un colțar extensibil s-ar putea potrivi mai bine deoarece acesta asigură o distanță foarte bună între invitați pentru a purta discuții fără ca persoanele care stau la margine să se simtă excluse.

Mecanism de extindere

În cazul în care doriți să achiziționați o canapea extensibilă pentru a fi utilizată frecvent ca pat de dormit trebuie să știți că există mai multe mecanisme de extindere, respectiv click-clack, sertar, ribalta sau doppel liege, toate funcționând prin unul din următoarele mecanisme: tragere, pliere sau rabatare.

Unele au dificultate mai mare de manevrare, altele se extind mai ușor, de aceea o idee bună este să mergeți într-un showroom și să vă familiarizați cu mecanismele de extindere disponibile astfel încât să puteți identifica mecanismul care vi se potrivește!

Structură

Cadrul este și el foarte important pentru o durabilitate mai mare, de aceea este indicat să optați pentru o canapea extensibilă cu cadru din lemn masiv, MDF sau oțel. Cel mai slab calitativ material pentru confecționarea cadrului unei canapele extensibile este PAL-ul.

Dacă veți folosi frecvent canapeaua extensibilă pe post de pat de dormit puteți lua în considerare achiziționarea unei canapele cu arcuri, deoarece acestea pot fi mai confortabile și mai rezistente, în timp ce spuma se poate aplatiza în timp și va trebui înlocuită. Dacă veți folosi frecvent canapeaua pentru a petrece timp alături de prieteni și familie, o canapea cu spumă este mult mai confortabilă și mai silențioasă.

Totuși, oricât de calitativă este canapeaua pe care vă doriți să o achiziționați, aceasta nu este recomandată pentru a fi utilizată zilnic în loc de pat. În mod evident se va uza mai ușor și nu va fi sub nicio formă la fel de confortabilă ca un pat.

Spațiu de depozitare

Spațiul de depozitare este și el de luat în considerare atunci când alegeți o canapea extensibilă, în special dacă nu dispuneți de foarte mult spațiu și fiecare centimetru pătrat în plus contează!

Unele canapele extensibile sunt eficientizate astfel încât să ofere un loc generos de depozitare, o caracteristică bine-venită în special în locuințele cu un living modest ca și dimensiuni.

Estetică, țesături și culori

Nici stilul canapelei nu este un detaliu de neglijat întrucât el este cel care va da tonul, va ancora restul decorului și va conduce întreaga estetică a încăperii. Puteți opta pentru o canapea din piele finisată într-o manieră tradițională, sau dacă locuința dumneavoastră este decorată într-un stil modern puteți alege o canapea extensibilă cu un design contemporan.

Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de țesături care să îmbine frumosul și funcționalul, de la țesături naturale cum sunt pielea, bumbacul și inul până la materiale sintetice precum pielea ecologică, microfibra și poliesterul.

Dacă intenționați să folosiți canapeaua extensibilă în mod frecvent, sau în cazul în care aveți copii și animale de companie, este recomandat să alegeți un material rezistent și ușor de curățat, cum sunt materialele țesute.

Bumbacul și inul sunt foarte rezistente la uzură și murdărie. De asemenea, pielea este și ea un material ușor de întreținut, dar susceptibil la zgâriat și mult mai scump. Cele mai ieftine sunt materialele sintetice care sunt ușor de întreținut și rezistente la murdările, dar care nu au o durabilitate la fel de mare ca materialele naturale.

În ceea ce privește culoarea, este indicat să optați pentru culori în tonuri neutre, deoarece se vor potrivi chiar și dacă vă decideți să renovați livingul. Cele mai populare alegeri sunt gri-ul și bej-ul, două culori universale foarte populare printre designerii de interior. Dacă parchetul sau covorul sunt de culoare închisă, alegerea unei canapele în tonuri închise nu va face altceva decât să ascundă piesa de mobilier.

În acest caz este indicat să optați pentru o canapea în tonuri mai deschise, sau dacă ați achiziționat deja o canapea în tonuri închise și vă doriți să faceți o schimbare puteți înlocui covorul cu unul într-o culoare mai deschisă. Indiferent însă de ce culoare veți alege pentru canapeaua extensibilă din livingul dumneavoastră, este important să fie frumos integrată în schema de nuanțe predominante din cameră.

Întrebări & Răspunsuri

Ce avantaje au canapelele extensibile?

O canapea extensibilă, cunoscută și sub numele de canapea extensibilă, este o canapea care poate fi transformată în pat. Spre deosebire de un futon, care este o saltea pe un cadru care poate fi folosit ca o canapea sau ca un pat, o canapea extensibilă are o saltea ascunsă în interiorul canapelei, care poate fi scoasă atunci când este nevoie.

Canapele extensibile sunt o soluție ideală pentru apartamentele mici sau pentru persoanele care au adesea oaspeți care rămân peste noapte. Acestea oferă avantajele unei canapele și ale unui pat într-o singură piesă de mobilier și ocupă mai puțin spațiu decât ar ocupa două piese de mobilier separate. Canapelele extensibile sunt de obicei mai confortabile decât futonurile, deoarece au saltele mai groase și scaune mai capitonate.

Dar dezavantaje?

Extinderea unei canapele adaugă un element suplimentar de funcționalitate la piesa de mobilier. Aceasta permite utilizatorului să aibă mai multe locuri pe scaune atunci când primește oaspeți și apoi să readucă cu ușurință canapeaua la dimensiunea inițială atunci când nu este nevoie de ea.

Cu toate acestea, există unele dezavantaje care vin odată cu deținerea unei canapele extensibile.

Unul dintre ele este că mecanismul de extindere și retragere a canapelei poate fi delicat și se poate rupe dacă nu este folosit cu atenție.

Canapelele extensibile sunt adesea mai scumpe decât modelele neextensibile, ceea ce le face o opțiune mai puțin accesibilă pentru mulți consumatori.

Acestea pot fi dificil de mutat și de transportat, deoarece sunt adesea mai grele și mai voluminoase decât canapelele standard.

De Final

Canapelele extensibile sunt o modalitate excelentă de a economisi spațiu și de a oferi un pat suplimentar pentru oaspeți.

Există multe tipuri diferite de canapele extensibile disponibile pe piață, așa că este important să vă faceți cercetări înainte de a cumpăra. Asigurați-vă că canapeaua extensibilă este confortabilă și se potrivește bine în casa dvs.

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/window-furniture-bedroom-3042834/

Citește și: Cele mai bune coltare extensibile