Top 11 Cele Mai Bune Cărți De Dezvoltare Personală – 2023

Care sunct cele mai bune cărți de dezvoltare personală?

Introducere

Simțiți vreodată că aveți nevoie de ajutor? Ei bine, ai noroc! Există o mulțime de cărți de de dezvoltare personală care vă pot oferi îndrumarea și sfaturile de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți viața.

Fie că ești în căutarea de ajutor în ceea ce privește relațiile tale, cariera ta sau pur și simplu vrei să fii o persoană mai fericită, există o carte de auto-ajutorare pentru tine.

Continuă să citești pentru a afla mai multe despre aceste cărți utile și pentru a afla care este cea potrivită pentru tine.

Listă Cu Top 11 Cele Mai Bune Cărți De Dezvoltare Personală În Anul 2023:

#1 Inteligența emoțională – Daniel Goleman (editia a IV-a)

Această carte a marcat o revoluție în psihologie prin analiza importanței covârșitoare a emoțiilor în dezvoltarea personalității umane.

Inteligența emoțională (EQ) presupune în primul rând conștientizare de sine, empatie și autodisciplină.

În ziua de azi, EQ se predă în universități și școli, iar competențele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare în carieră.

“80% din succesul unui adult vine din inteligență emoțională.” – Daniel Goleman

Colecție – Seria Daniel Goleman

Număr pagini – 536

Vezi oferta la eMAG

#2 Tată bogat, tată sărac. Ed a V-a, revizuita, Robert T. Kiyosaki

Această carte vă învață ce și cum să le spuneți copiilor despre bani, astfel încât să aibă succes financiar în viitor.

În plus, cartea le explică părinților de ce nu se pot baza pe sistemul de învățământ, dacă vor să-și vadă copiii învățând câte ceva despre bani.

“Tată bogat, tată sărac” combate ideea potrivit careia, dacă ai o casă, ești înstărit. De asemenea, aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câștigi mult ca să te îmbogațești.

”Singură diferență dintre o persoană bogată și una săracă este maniera în care își utilizează timpul.” – Robert T. Kiyosaki

Număr pagini – 192

Vezi oferta la eMAG

#3 Puterea Prezentului – Eckhart Tolle

Eckhart Tolle este considerat unul dintre cei mai originali și mai inspirați călăuzitori spirituali ai timpului nostru.

Mesajul cărții ”Puterea Prezentului” este: dacă alegem sa trăim în prezent, ne dăm șansa de a avea o viață fericită. Pentru a ajunge însă acolo, trebuie să ne răspundem la o întrebare: imaginea pe care o avem asupra realității este, într-adevăr, cea mai adecvată?

”Dragostea este o stare de spirit, nu o găseşti în afara ta, este mai mare decât tine. Dacă într-o relaţie experimentezi atât dragostea cât şi opusul, atunci trăieşti o dragoste dependentă. Nu îţi poţi iubi partenerul, atât timp cât îl ataci în minutul următor.” 

“Realiză profund că momentul prezent este tot ce ai. Faceți din ACUM centrul principal al vieții voastre.” – Eckhart Tolle

Vezi oferta la eMAG

#4 Secretele succesului în era digitală – Dale Carnegie

Dale Carnegie s-a născut pe 24 noiembrie 1888 la o fermă din Missouri. Este considerat cel mai mare autor de literatură motivațională al secolului XX. La mai bine de jumătate de veac de la moartea lui, cărțile sale sunt la fel de solicitate ca în primii ani după lansare.

Pentru a dovedi că învațăturile acestuia sunt în continuare relevante, Brent Cole, lucrând alături de Dale Carnegie & Associates, Inc., a regândit recomandările și principiile transmise de acesta pentru dificila eră digitală în care trăim.

”Adu-ţi aminte că ziua de azi e ziua de mâine pentru care ţi-ai făcut griji ieri.” – Dale Carnegie

Vezi oferta la eMAG

#5 Antrenează-ți creierul! Ed a II a, Joe Dispenza

Joe Dispenza este consultant, conferențiar și cercetător știintific. Ține conferințe pe întregul mapamond și realizează experimente riguroase pe tema efectelor meditației.

În această carte, autorul prezintă tehnici și strategii prin care ne putem elibera de schemele mentale nocive.

”Dacă vreţi să vă schimbaţi, trebuie să purtaţi în gând un sine idealizat, un model pe care să-l puteţi imita, diferit de “sinele” existent astăzi în mediul, trupul şi timpul său specific şi superior acestuia.” – Joe Dispenza

Vezi oferta la eMAG

#6 Emoții vindecătoare. Dialoguri cu Dalai Lama despre rațiune, emoții și sănătate – Daniel Goleman

Daniel Goleman, Dalai Lama și un grup de oameni de știință cunoscuți, au încercat să răspundă la următoarele întrebări (în cadrul unor întalâniri ce au avut loc la Dharamsala, India):

  • Cum ne poate ajuta ideea de moarte să înțelegem natura minții?
  • Există oare o fundamentare biologică a eticii?
  • Cum anume funcționează înțelegerea, ca funcție a minții, în context medical?
  • Care sunt emoțiile asociate cu starea de bine?
  • Cum sunt interconectate creierul, sistemul imunitar și emoțiile?
  • Oare mintea ne poate vindeca trupul?

”O minte cuprinsă de mai multă compasiune, de un sporit simţământ de grijă faţă de binele altora, este o sursă de fericire.” – Dalai Lama

Vezi oferta la eMAG

#7 Revoluția somnului. Cum să iți schimbi viața noapte de noapte – Arianna Huffington

Dacă ne reconstruim relația cu somnul, dacă ne împrietenim și nu ne luptăm cu acesta urmând sfaturile autoarei, ne vom transforma viața și vom reintra în contact cu sinele nostru inteligent și plin de compasiune.

”Viaţa e un dans între a face totul ca lucrurile să se întâmple şi a le lăsa să se întâmple de la sine.” – Arianna Huffington

Vezi oferta la eMAG

 

#8 Mindfulness și neurobiologie – Calea către cultivarea stării de bine – Daniel J. Siegel

Coroborând studii moderne cu sondări ale experienței directe, această carte oferă o perspectivă unică asupra vieții noastre lăuntrice, a dezvoltării stării de bine și a relațiilor interpersonale.

”Starea noastră de spirit poate transforma chiar și comentariile neutre în cuvinte de luptă, distorsionând ceea ce auzim pentru a se potrivi cu ceea ce ne temem.” – Daniel J. Siegel

Vezi oferta la eMAG

#9 Puterea intenției – Dr Wayne W. DyerDr Wayne W. Dyer

In această carte, Wayne W. Dyer ne propune o cale simplă și eficientă de a descoperi în noi energia intenției creatoare. În plus, autorul ne dezvăluie ce înseamnă adevarata capacitate de a-ți controla destinul.

”Vizualizați puterea intenției. Rostiți șapte cuvinte care reprezintă cele șapte fațete ale intenției: creator, bun, iubitor, frumos, expansiv, abundent și receptiv. Memorați aceste șapte cuvinte și folosiți-le pentru a fi în armonie cu puterea intenției.” – Dr Wayne W. Dyer

Vezi oferta la eMAG

#10 O minte profundă – Dalai Lama

Această carte este o sursă de înțelepciune pentru toți cei dedicați schimbării lumii prin dezvoltarea propriilor capacități spirituale.

”Înţelege faptul că dragostea şi reuşitele măreţe implică uneori şi riscuri măreţe.” — Dalai Lama

An publicare – 2018

Vezi oferta la eMAG

#11 Nimic Nu Se Schimbă Până Când Nu Te Schimbi – Mike Robbins

Această carte abordează relația cu noi înșine.

”De multe ori ne punem beţe în roate singuri sau, de emoţie, ne lăsăm orgoliul să decidă în locul nostru, când e vorba de a cere ceea ce ne dorim.” – Mike Robbins

Citește și: Cele Mai Bune Proteine Pentru Masă Musculară

Tipuri

#1 Cărţi de meditaţie

Când este vorba despre meditaţie şi dezvoltare personală vom înţelege multitudinea de acţiuni care au scopul de a ne pregăti individual pentru a face faţă cât mai bine tuturor provocărilor şi presiunilor care vin din exterior şi care pot să fie foarte deranjante. Pentru că trăim într-o societate plină de informaţi, de acţiuni şi de evenimente foarte neplăcute, este ideal să se aloce cât mai mult timp pentru propria persoană şi să se reducă foarte mult solicitările la care suntem expuşi în fiecare zi.

Meditaţia este cea care realizează o conexiune cu şinele şi cu propria persoană. Este un concept care are scopul de a produce concentrare sporită şi de a direcţiona atenţia pe momentul prezent. Prin practică continuă şi învăţare noi suntem cei care reuşim să ne îmbunătăţim calitatea vieţii, stările de spirit şi să avem un control perfect asupra manifestărilor şi atitudinilor proprii.

#2 Cărţi pentru dezvoltarea inteligenţei emoţionale

Cărţile pentru dezvoltarea inteligenţei emoţionale sunt cele care ne ajută să interacţionăm mai bine şi mai uşor cu toate situaţiile care pot apărea în viaţa noastră. Inteligenţa emoţională este o abilitate de a cunoaşte foarte bine emoţiile atunci când acestea au loc. Celor mai multe persoane le este greu să înţeleagă ce simt şi cărţile de dezvoltare personală ajută în sensul acesta.

#3 Carti de self-management

Self management se referă la abilitatea noastră de a folosi sentimentele constructiv. Asta înseamnă că o persoană se va lăsa ghidată doar de sentimente cât mai pozitive pentru toate lucrurile importante sau pentru interesul umanitar înalt. De asemenea, persoanele care stăpânesc aceste tehnici sunt atente la vocea critică interioară pe care cu toţii o avem. Emoţiile negative pot să fie benefice în cazul în care sunt utilizate cu o atitudine sănătoasă.

#4 Social awareness

Social awareness este capacitatea noastră de a ne înţelege emoţiile şi de a le simţi. Această atitudine reprezintă o soluţie pentru orice relaţie, în viaţa de familie şi al serviciu. În momentul în care vrei să ştii ce gândesc colegii tăi şi ce simt despre tine, în special ce simt copiii sau partenerul, te va ajuta foarte mult să ai astfel de cunoştinţe.

#5 Gestionarea relaţiilor

Gestionarea relaţiilor este o capacitate de a inspira sau de a influenţa persoanele. De asemenea, o persoană care citeşte astfel de cărţi şi care le înţelege, vor înţelege necesitatea de a schimba anumite relaţii. Totodată este vorba şi despre gestionarea conflictelor, indiferent dacă sunt în societate, în familie sau la serviciu.

#6 Autocunoaştere

Autocunoaşterea stimulează încrederea în propria persoană şi ajută la conştientizarea propriilor emoţii. De asemenea, ne ajută să recunoaştem impactul pe care comportamentul nostru îl are asupra altor persoane şi de a observa cum suntem influenţaţi emoţional de alte persoane.

Ghid de Cumpărare

#1 Subiect

După cum s-a menţionat, sunt şi cărţi de dezvoltare personală care au mai multe teme, unele fiind foarte specifice, spre exemplu, despre că ai succes într-o afacere, cum să renunţi la fumat sau cum să îţi gestionezi corect taskurile. Majoritatea cărţilor însă sunt generale şi explică modul în care o persoană se poate îmbunătăţi ca fiinţă umană în general sau cum să stimuleze fericirea, confortul şi relaţiile. Totul depinde de cititor când vine vorba despre alegerea acestor cărţi.

#2 Credibilitatea

În momentul în care este analizat autorul şi titlul cărţilor de dezvoltare personală, va trebui să stabileşti de la bun început cum ţi se par ideile expuse. În cazul în care acestea nu par credibile de la bun început, cartea probabil că nu este pentru tine. Totodată îţi recomandăm să verifici şi reputația autorului. De obicei scriitorii de cărţi de dezvoltare personală au studii de sociologice, psihologie şi economie, ţinând cont de carte. Trebuie doar să alegi autorii cunoscuţi sau care sunt apreciaţi în cercurile lor, care pot să fie lectori, profesori şi conferenţiari. Este perfect pentru că aceştia au foarte multe volume de specialitate foarte bine documentate. Nu este obligatoriu că scriitorii buni de cărţi de dezvoltare personală să fie şi oameni de ştiinţă însă este probabil mult mai sigur să acorzi încredere persoanelor specializate.

#3 Mod de abordare

În cazul în care te uiţi pe listele cu cele mai bune cărţi pentru dezvoltare personală vei vedea cum acestea sunt diferite între ele. Stilurile diferite în care sunt scrise şi tratate aceleaşi subiecte ajută ca o carte de dezvoltare personală să se potrivească mai bine sau mai puţin bine anumitor persoane.

#4 Calitatea scrisului

Pentru ca o lectură să fie convingătoare şi de ajutor, pentru a putea să legi virtual o relaţie cu autori, scrisul trebuie să fie bun sau foarte bun. Calitatea scrisului cum ar fi claritatea, vocabularul şi structurarea, este cea care influenţează impactul pe care ideile expuse îl au asupra ta.

#5 Calitatea hârtiei şi a coperţilor

Calitatea hârtiei şi a coperţilor reprezintă indicatori ai faptului că autorul şi-a dat interesul să scoată pe piaţă un produs foarte bun, dar şi faptul că autorul are încredere în ceea ce a publicat. Deşi nu reprezintă un factor de decizie care să influenţeze în totalitate alegerea unei cărţi, calitatea coperţilor şi a hârtiei îţi pot genera un sentiment de siguranţă şi de încredere în calitatea materialului tipărit. Nicio persoană care nu are încredere în cartea pe care o publică nu ar înveşti în hârtie şi cerneală de calitate sau în coperţi foarte bune.

#6 Percepţia critică personală

În cazul în care ai achiziţionat deja o carte însă nu rezonezi cu ideile expuse, nu ar trebui să te descurajezi şi nici să te autoconvingi că eşti de acord, doar pentru că ai investit în cartea respectivă. Avem foarte multe de învăţat inclusiv din ideile cu care nu rezonăm şi este posibil să găseşti şi o serie de concepte foarte interesante pe care să le abordezi dintr-o nouă perspectivă.

Cele mai multe magazine online au tot timpul oferte şi promoţii sau chiar transport gratuit şi astfel poţi cumpăra mai multe cărţi pentru a vedea cu care rezonezi cel mai bine.

Probleme Comune şi Soluţii

#1 Cartea are greşeli de scriere

În momentul în care cartea pe care ai cumpărat-o vine cu greşeli de scriere, nu ar trebui să îţi faci o părere negativă despre autor. Aceste greşeli sunt inerente şi dacă nu sunt extrem de multe poţi trece peste ele. Dacă greşelile sunt în număr foarte mare, cea mai bună soluţie este să returnezi cartea şi să primeşti banii înapoi sau să primeşti un alt volum fără greşeli. Cu siguranţă magazinul din care ai cumpărat cartea va accepta să comunice cu tine şi să rezolve problema.

#2 Anumite păgini se desprind

Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori la cărţile care sunt legate prin lipire. Singura soluţie în acest sens este să mergi al o legătorie pentru a lega cartea din nou. Dacă este posibil, solicită legarea prin coasere. De asemenea, poţi de la bun început să cumperi cărţi care sunt legate prin coasere, în cazul în care sunt disponibile astfel volumele dorite. De asemenea, o soluţie mai puţin elegantă este să încerci să le lipeşti la loc, însă de foarte multe ori vei afecta designul cărţii şi estetică sa.

#3 Coperţile se deteriorează şi îşi pierd strălucirea

Atunci când coperţile sunt deteriorate sau şi-au pierdut aspectul, recomandarea noastră este aceea de a merge tot la o legătorie pentru a coperta din nou cartea. În plus, dacă toate cărţile stau în bibliotecă, cea mai bună soluţie este să le legi pe toate astfel încât să aibă coperţi similare. Făcând astfel, biblioteca ta va arăta mult mai elegant decât dacă ai foarte multe culori diferite şi stiluri de copertare diferite. În plus, cărţile care sunt copertate profesional rezistă mult mai bine, chiar şi atunci când sunt scoase des de pe raft pentru a fi citite.

De Final

Cărțile de dezvoltare personală sunt o sursă excelentă de creștere, încurajare și inspirație.

A-ți face timp să le citești poate avea un efect profund asupra calității vieții tale. Vei putea identifica domeniile în care ai nevoie de muncă și vei putea crea un plan pentru a-ți atinge cele mai dorite obiective.

Este important de reținut că există nenumărate opțiuni disponibile pe piață – fiecare dintre ele oferind ceva diferit prin perspectivele și stilurile lor unice de scriere. Nu uitați că nu toate cărțile vor rezona cu toată lumea – așa că acordați-vă puțin timp și familiarizați-vă cu oferta înainte de a cumpăra.

Citirea cărților de dezvoltare personală este o modalitate excelentă de a vă valorifica potențialul nedescoperit și de a vă împinge spre atingerea măreției. Cu cartea potrivită, mintea ta se va extinde mai mult ca niciodată.

Surse

https://www.dalailama.com/books
http://www.danielgoleman.info/purchase/

ARTICOLE DE TOP

Cele Mai Bune Pastile Pentru Potență

Cele Mai Bune Țigări Electronice

Cele Mai Bune Probiotice Naturale