Care sunt cele mai bune căști wireless?
Introducere
Căștile wireless sunt căștile care se conectează la un dispozitiv, cum ar fi un smartphone, difuzor stereo, televizor, consolă de jocuri, computer sau alte dispozitive electronice, fără a utiliza un fir sau un cablu.
Căștile wireless sunt cel mai frecvent utilizate în birouri, cum ar fi call center-uri, unde angajații folosesc frecvent telefonul și trebuie să își folosească timpul în mod eficient pentru a menține productivitatea.
Listă Cu Top 10 Cele Mai Bune Căști Wireless În Anul 2023:
#1 Over the Ear Apple AirPods Max
Avantaje:
- cupele din aluminiu anodizat au un mecanism care permite fiecărei cupe să se roteasca independent și să echilibreze presiunea;
- giroscop (cupa auriculară stângă);
- egalizator adaptiv;
- până la 20 de ore de ascultare cu o singură încărcare;
- șase microfoane orientate spre exterior;
- fabricate cu spumă cu memorie proiectată acustic.
#2 Bang&Olufsen Beoplay H9 3rd gen
Căștile over-ear H9 3rd Gen livrează sunetul emblematic Bang & Olufsen cu ANC avansat.
Avantaje:
- perfecte în medii zgomotoase;
- conexiune perfectă pe Bluetooth;
- asistent vocal;
- design-ul din aluminiu lustruit și piele organică, asigură unul dintre cele mai elegante modele de până acum;
- realizare din spumă și piele organică;
- timp de rulare de până la 25 de ore.
#3 Sony WI-1000XM2B
Aceste căști au o tehnologie de anulare a zgomotului din WI-1000XM2, care este considerată cea mai avansată din căștile wireless cu bandă de gât.
Avantaje:
- elemente intraauriculare magnetice;
- microfon încorporat cu controale pe fir pentru răspuns la apeluri și conversații cu asistentul vocal;
- încărcare rapidă timp de 10 minute care oferă până la 80 de minute de redare;
- ascultare până la 10 ore;
- bandă de gât din silicon flexibil;
- motor de optimizare a sunetului digital HX (DSEE HX™) care îmbunătățește prin upscaling fișierele audio comprimate;
- difuzor dinamic de 9 mm ce redă bas profund și sunete medii clare;
- funcție de anulare a zgomotului care permite utilizarea în zbor cu optimizare presiune atmosferică;
- procesor HD de anulare a zgomotului QN1;
- două microfoane (unul pentru autoreacție și celălalt pentru reacție pozitivă) de pe suprafața căștilor captează mai mult sunet ambiental;
- funcție de anulare a zgomotului QN1.
#4 Bose 700
Cu căștile Bose 700 veți experimenta o audiție naturală și imersivă la orice volum cu egalizarea activă. În plus, aceste căști wireless au un sistem de 4 microfoane.
Avantaje:
- modul conversație pune pauză la muzică și va lăsa să se audă sunetul ambiental;
- optimizate pentru Amazon Alexa și Google Assistant;
- sistem adaptiv de microfoane pentru o preluare superioară a vocii.
#5 JBL Tune 130NC TWS, True Wireless
Avantaje:
- durată de viață de până la 40 ore;
- 4 microfoane pentru apeluri perfecte;
- anularea activă a zgomotului cu Smart Ambient.
#6 Sony WH-1000XM3S
Datorită funcțiilor inteligente care se adaptează oricărei situații și funcției de top de anulare a zgomotului1, aceste căști vă permit să descoperiți un nou nivel al silentiozității.
Avantaje:
- autonomia bateriei de până la 30 de ore;
- pernițele de urechi super-moi reduc presiunea asupra urechii; de asemenea, sunt realizate din spumă uretanică;
- rază maximă semnal 9.1 m;
- amplificator încorporat în procesorul de anulare a zgomotului HD QN1 care asigură cel mai bun raport semnal-zgomot;
- are 3.5mm jack și cablu inclus;
- deține tehnologia LDAC ce transmite de aproximativ trei ori mai multe date decât semnalul audio wireless BLUETOOTH® conventional;
- funcție de optimizare în funcție de presiunea atmosferică;
- eficiente pentru blocarea vocilor și sunetelor de fundal;
- funcție de anulare a zgomotului.
#7 Alienware AW988
Avantaje:
- rezistă până la 15 ore de joc fără încărcare;
- microfonul este extensibil;
- perne respirabile care se rotesc pentru a se potrivi exact asa cum le doriți;
- puteți programa și controla cu ușurință efecte de iluminat.
#8 Skullcandy Crusher ANC
Sunt singurele căști care combină următoare trei tehnologii – Personal Sound, anularea zgomotului activ și Skullcandy Sensory Bass.
Avantaje:
- funcția Active Noise Cancellation monitorizează mediul în care te afli și filtrează sunetele din jurul tău;
- oferă o vibrație unică de fiecare dată când ascultați melodii cu bass puternic.
#9 Bose QC35 II
Avantaje:
- egalizare în funcție de volum;
- încărcare rapidă de 15 minute care îți oferă 2.5 ore de audiții;
- tehnologie de anulare a zgomotului ambiental care compară și reacționează la zgomotul exterior.
#10 Logitech Zone Wireless Plus
Avantaje:
- distanța wireless de 30 m;
- designul pliabil face ușor de depozitat căștile atunci cand le folosiți;
- banda căptușită din silicon este ușoară;
- microfonul are o funcție flip-to-mute;
- oferă o interfață intuitivă și simplu pentru a regla volumul;
- microfonul de anulare a zgomotului îți izolează vocea de zgomotul din jurul tău;
- funcție de anulare activă a zgomotului care reduce sunetul ambiental nedorit;
- se conectează simultan la smartphone și computer.
Citește și: Cele Mai Bune Televizoare 4K (UHD)
Tipuri
Există mai multe tipuri de căşti wireless, dintre care cele mai importante şi cele mai cumpărate sunt:
- În ear – căştile în ear sunt introduse în canalul urechii şi pentru foarte mulţi oameni sunt inconfortabile. Pentru persoanele care consideră că aceste căşti sunt confortabile, pot să le folosească deoarece nu ocupă foarte mult spaţiu şi nici nu sunt observate atunci când sunt introduse în ureche. Acestea sunt întrebuinţate foarte frecvent pentru un telefon mobil. Ele pot să fie separate sau pot să fie legate prin fire, care se ţin pe gât pentru a nu se pierde uşor.
- On ear – acestea sunt căşti care se pun pe ureche şi care au un preţ foarte accesibil fiind totodată şi clasice. Din nefericire, genul acesta de căşti nu sunt de foarte bună calitate când vine vorba despre evaluarea sunetului, pentru că nu pot să izoleze bine zgomotul din exterior. Totodată sunt şi modele care au noise cancelling, cu ajutorul anumitor îmbunătăţiri care sunt aduse în domeniul tehnic. Acestea sunt recomandate pentru a ajuta la ascultarea muzicii pe stradă, în cazul persoanelor care vor să audă dacă un pericol se apropie sau nu, însă nu sunt potrivite persoanelor care pot să fie deranjate de zgomotul care vine din trafic.
- Over ear – acestea sunt unele dintre cele mai populare căşti, indiferent dacă aici vorbim despre TV, PC, Laptop, Telefon etc. Ele se montează peste ureche şi o cameră care acoperă urechile în totalitate şi care izolează perfect sunetul, în aşa fel încât zgomotul ambiental să nu fie deranjat. Aceste căşti sunt foarte confortabile deoarece difuzoarele sunt mari şi nu incomodează la nivelul urechii.
Ghid De Cumpărare
Modul de transmitere a sunetului
Pentru început, la fel ca şi în cazul altor accesorii media, este foarte important ca utilizatorii să se gândească la modul în care este făcută legătura dintre căşti şi dispozitivele pe care se va reda conţinutul audio. Sunt foarte des întâlnite următoarele variante:
- Bluetooth – această tehnologie este cea care permite conectarea telefonului, tabletei sau televizorului la căşti pentru a comunica sau pentru a asculta muzică cu o acoperire de 10 metri;
- Nfc – utilizând această tehnologie se vor conecta căştile cu dispozitivul dorit la o simplă atingere şi totul se face foarte simplu. Această rază de acoperire este de asemenea de 10 metri aproximativ.
- Un transmiţător separat – acest transmiţător este o variantă utilizată de către persoanele care vor asemenea gadgeturi pe care să le utilizeze acasă pentru PC, televizor, laptop. Transmiţătoarele trebuie să fie conectate la o sursă de alimentare şi sunt cele care permit deplasarea pe o distanţă relativ mare, de aproximativ 30 de metri.
Scopul
Atunci când sunt cumpărate căşti, persoanele care oferă păreri despre cele mai bune căşti de pe piaţă consideră că trebuie să se ţină cont şi de scopul pentru care au fost cumpărate aceste dispozitive.
- Căştile de gaming sunt folosite pentru această activitate şi este necesar să fie folosite câţi cu o calitate foarte bună a sunetului şi care pot izola foarte bine zgomotele utilizate în fundal. De asemenea, acestea au dimensiuni generoase şi pot fi conectate cu ajutorul unui transmiţător, pentru a fi calitative.
- Căşti pentru alergat – dacă eşti în căutarea unor căşti pentru a le utiliza pentru alergat, atunci va trebui să alegi o pereche de căşti care să fie pentru început confortabile. Este extrem de important ca aceste căşti să nu te incomodeze deloc şi să nu îţi faci griji cu privire la faptulca difuzoarele ar putea să cadă de pe urechi. Sunt multe persoane care optează în asemenea situaţii şi pentru modelele on ear deoarece acestea permit şi ascultarea sunetelor care se aud în fundal, un aspect foarte important pentru cazul în care este necesar să te fereşti de diverse obstacole.
- Telefon – căştile pentru telefon sunt de obicei în ear şi ocupă puţin loc, tind să fie uşor de purtat şi pot rămâne la îndemână atunci când este necesar. Aceste căşti redau în cele mai multe cazuri sunete de bună calitate şi pot să treacă neobservate cu uşurinţă.
- DJ – în cazul în care vrei să ai o pereche de căşti care să te ajute să mixezi muzica, atunci ai cu siguranţă nevoie de căşti de bună calitate, care să îţi ofere nivelul de sunet dorit şi care să izoleze foarte bine şi să vină cu un aspect interesant pentru a atrage publicul.
Frecvenţa de răspuns
Este foarte important ca acest detaliu să fie urmărit în cazul în care vrei să ai căşti wireless care redau o plajă de sunete foarte mare. Este ideal ca tot ceea ce cumperi să vină cu o frecvenţă foarte bună, cuprinsă între 20 şi 20.000 Hz,pentru a putea să te bucuri atât de sunete joase cât şi de sunete înalte, cu un nivel calitativ superior.
Autonomia
Căştile wireless trebuie să fie încărcate pentru a funcţiona corect şi de aceea este foarte important să aibă o bună autonomie. În cazul în care căştile sunt folosite ocazional, autonomia de 6-8 ore este suficientă. În cazul în care tot ce vrei este să asculţi muzică mereu, să te joci sau să mixezi, poţi opta pentru o durată de viaţă a bateriei cuprinsă între 10 şi 12 ore. Aceste modele sunt cele care oferă 20 de ore de funcţionare aproximativ cu o singură încărcare. Trebuie de asemenea să ţii cont și de faptul că de foarte multe ori cu cât valoarea este mai mare, cu atât va trebui să plăteşti mai mult.
Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la prelungirea duratei de viață a bateriei căștilor wireless:
- asigurați-vă că le opriți atunci când nu le folosiți;
- evitați să le folosiți în condiții de căldură sau umiditate, deoarece acest lucru poate face ca bateriile să se descarce mai repede.
Dacă căștile dvs. încep să aibă un sunet distorsionat sau să scârțâie, probabil că este timpul să înlocuiți bateriile.
Caracteristici cheie
Persoanele care vor să folosească aceste căşti cât mai simplu și să se bucure de mai multe detalii care vor ajuta la o experienţă mai plăcută, sunt mai multe aspecte de luat în calcul:
- Rezistenţa la apă – în cazul în care se intenţionează ascultarea muzicii, în momentul în care plouă sau la piscină, este recomandat că dispozitivele să intre în contact cu apa şi să nu se strice.
- Controlul volumului – foarte multe câţi au butoane pentru difuzoare care ajută un control optim al volumului. Aceste căşti sunt extrem de utile însă pot să fie destul de greu de utilizat.
- Bandă ajustabilă – această bandă este prezentă pe modele care sunt puse pe cap, aşa cum sunt cele ear on sau over ear şi are rolul de a regla căştile.
Probleme Comune Și Soluţii
Probleme de conectare
Uneori pot apărea probleme de conectare a căştilor cu dispozitivul. Căştile sunt însoţite de instrucţiunile de întrebuinţare. În momentul în care sunt citite aceste instrucţiuni se va afla cum pot să fie instalate pentru a funcţiona în condiţii optime. Majoritatea persoanelor se conectează stabilind împerecheri prin pornirea mai mult dispozitive şi prin selectarea dispozitivelor care trebuie să fie conectate. Paşii în general sunt simpli şi te poţi descurca foarte uşor cu ei.
Probleme generate de întreţinerea necorespunzătoare
Pentru a putea prelungi durata de viaţă pe care căştile o au este foarte important să fie corect întreţinute. Căştile în ear sunt uşor de murdărit şi este bine să fie curăţate şi dezinfectate periodic pentru a le păstra o perioadă cât mai lungă de timp. Igiena urechilor este de asemenea foarte importantă şi este esenţială în anumite condiţii.
De asemenea, pe aceste căşti pot să se adune diverse reziduuri care au rămas pe piele în momentul în care ai transpirat. Utilizând o lavetă uscată toate aceste impurităţi sunt foarte uşor de eliminat şi căştile vor arăta astfel impecabil mereu, fără să aibă clasicele urme de grăsime. În momentul în care vrei să îţi cureţi căştile bine, în zonele care nu pot să fie afectate de umiditate se poate utiliza şi spirtul cu scopul de a dezinfecta. În zonele care sunt ceva mai greu accesibile ai nevoie doar de o periuţă de dinţi care să fie uscată şi care să nu pună în pericol funcţionarea căştilor.
De Final
După ce am analizat diferitele tipuri de căști fără fir disponibile pe piață în prezent, este clar că există un stil și o funcție pentru fiecare.
Luați în considerare ce tip de sunet doriți, cât de des intenționați să le folosiți și cât de mult sunteți dispus să cheltuiți pentru a face ca toate punctele de date să se alinieze pentru a vă ajuta să luați decizia finală.
Investiția într-un set de căști wireless de calitate poate fi extrem de benefică pentru activitățile zilnice sau chiar doar o soluție temporară pentru a asculta muzică în deplasare. Posibilitățile sunt nelimitate; acum este doar momentul să găsiți căștile potrivite pentru dumneavoastră.
ARTICOLE DE TOP
Cele Mai Bune Prize
Surse https://www.bang-olufsen.com/en/headphones/beoplay-h9 https://www.logitech.com/en-us/product/bluetooth-headset-zone-wireless