Cele mai bune ceasuri automatice – 2022

Care sunt cele mai bune ceasuri automatice?

Introducere

Când vorbim de modă, vorbim despre haine, pantofi și accesorii.

Spre deosebire de îmbrăcăminte, alegerea unui ceas automatic este mult mai dificilă, fie că este vorba de cronografe fabricate în Elveția sau de ceasuri clasice din oțel inoxidabil, va fi folosit zilnic și prin urmare trebuie să vă asigurați că faceți cea mai bună alegere.

Listă cu cele mai bune ceasuri automatice în 2022:

#1 Christophe Duchamp

Avantaje:

  • rezistență la apă – 10 ATM;
  • material geam – cristal safir.

Vezi oferta la eMAG

#2 HERITOR AUTOMATIC

Avantaje:

  • material curea – piele naturală;
  • material geam – cristal mineral.

Vezi oferta la eMAG

#3 Tissot

Avantaje

  • material geam – cristal safir.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Care sunt cele mai bune dezumidificatoare?

Ghid de cumpărare

Amintiți-vă că un ceas nu este doar un simplu obiect care vă indică ora. În cele din urmă, devine parte din identitatea dumneavoastră, și prin urmare alegerea ceasului potrivit ar trebui să se bazeze pe propriile preferințe și nu pe ale altora. Alegerea culorii cadranului, a curelei și a aspectului general ar trebui să vă aparțină în totalitate.

Cum funcționează ceasurile automatice?

Cele mai multe ceasuri automatice funcționează cu ajutorul unui rotor pe care îl veți putea vedea dacă spatele ceasului este transparent. Când purtați ceasul și vă mișcați mâinile, rotorul se rotește în jurul unui ax și transferă energia generată către un arc. Pentru a împiedica ceasul să se oprească atunci când îl dați jos de la mână, mișcările automate stochează excesul de energie și o eliberează lent în timp ce rotorul este staționar. Astfel, ceasul poate să funcționeze de la câteva ore până la o săptămână fără să fie purtat.

Care este cea mai bună alegere?

Atunci când vă decideți să achiziționați un ceas automatic trebuie să vă gândiți la scopul pentru care faceți această achiziție, la model, dimensiuni, material, culoare și nu în ultimul rând la buget.

Este extrem de important să vă gândiți la motivul pentru care vă doriți un astfel de ceas. În cele din urmă, alegerea corectă a unui produs trebuie să se rezume la întrebuințarea pe care o va avea acesta. Chiar și dacă sunteți colecționar de ceasuri, trebuie să indentificați așteptările pe care le aveți de la următorul ceas, fie că este vorba doar de completarea colecției dumneavoastră. Vă doriți să aveți un ceas care să arate elegant și scump? Sau poate unul care să se potrivească la orice ținută? Ori poate sunteți adeptul ceasurilor automatice și vă doriți unul doar pentru a urmări ora? Când veți avea răspunsul la aceste întrebări, găsirea ceasului ideal va deveni mult mai ușoară.

În ceea ce privește modelul, există aproximativ 20 de tipuri de ceasuri, cu diferite variațiuni. Spre exemplu, dacă vă doriți un ceas care să se potrivească ținutei dumneavoastră formale, atunci aveți nevoie de un ceas elegant. Dacă vă doriți un ceas pe care să îl folosiți la activitățile în aer liber, în mod evident nu veți putea opta pentru un ceas enegant care v-ar pune în evidență într-un mod negativ. În acest caz vă veți orienta către un ceas sport sau casual. Dacă doriți să mergeți la înot cu el trebuie să alegeți un ceas cu rezistență la apă. Când știți scopul pentru care doriți să îl achiziționați, lucrurile sunt destul de simple! Însă, acestea se complică dacă vă gândiți să faceți cadou un astfel de ceas. În acest caz, se recomandă alegerea unui ceas casual care poate fi purtat în mai multe contexte și oferă flexibilitate.

Când vine vorba de mărime, dimensiunea unui ceas trebuie să fie un factor major de luat în calcul. O dimensiune perfectă face confortabilă purtarea unui ceas. De regulă, când ne referim la dimensiunile unui ceas, ne referim la diametrul cadranului. În prezent, ceasurile automatice vin în trei dimensiuni: 44 mm, 40 mm și 36 mm. Majoritatea ceasurilor automatice pentru bărbați au cadranele de 44 mm, în timp ce acelea pentru femei au dimensiunea de 36 mm, fiind mai potrivite pentru incheieturi mai subțiri și delicate. Ceasurile de 40 mm sunt considerate adesea unisex. De menționat este și faptul că un ceas de dimensiuni mai mici este în mod evident mai confortabil.

Culoarea ceasului automatic este un alt aspect important. Aceasta poate să se refere la culoarea cadranului, a curelei sau chiar la carcasă, în funcție de materialul din care este confecționat ceasul. Dacă vă doriți un astfel de ceas pentru evenimentele formale, este indicat să optați pentru culori de bază precum alb, negru, maro sau argiuntiu, și o curea din piele. Culorile mai vibrante sunt recomandate pentru ceasurile casual. Așa cum am menționat, culoarea poate fi dată și de material. Ceasurile automatice pot fi confecționate din plastic, oțel inoxidabil, titan, aur și chiar fibră de carbon. Masterialul din care este confecționat ceasul este cel care îi reflectă calitatea în cea mai mare proporție. Cele mai populare sunt ceasurile din oțel inoxidabil, fiind rezistente și având un aspect clasic.

În privința bugetului, probabil că știți deja că ceasurile automatice sunt mai costisitoare. Cele mai scumpe ceasuri sunt acelea realizate din materiale de calitate, cu foarte mare precizie. Cele mai ieftine sunt ceasurile realizate din plastic. Dacă aveți un buget moderat, atunci un ceas confecționat din oțel inoxidabil este exact ceea ce aveți nevoie!

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/wristwatch-watch-accessory-407096/

Citește și: Cel mai bun aparat cu ultrasunete impotriva cainilor