Top Cele Mai Bune Colțare Extensibile – 2024

Care sunt cele mai bune colțare extensibile?

Colțarele extensibile sunt esențiale pentru locuințele moderne, oferind un mix ideal de confort, funcționalitate și stil. În 2024, există o serie de modele (ca Korelo U) care se disting prin calități specifice. Acestea oferă versatilitate, economisesc spațiu și se adaptează nevoilor fiecărui utilizator.

Introducere

Livingul este zona de relaxare a unei locuințe, locul unde vă petreceți o foarte mare parte a timpului liber fie că doriți să vă relaxați singuri sau alături de familie și prieteni.

Elementul principal al oricărui living este colțarul, piesa de rezistență care va face ca oaspeții să se simtă confortabil la voi acasă și care poate îmbunătăți considerabil estetica întregii încăperi dacă este ales corespunzător.

Pentru a îmbina frumosul cu practicul, cea mai bună decizie este achiționarea unui colțar extensibil. Astfel, aveți o piesă principală în living ce poate tranforma spațiul în dormitor la nevoie, un lucru extraordinar mai ales dacă nu dispuneți de o cameră de oaspeți.

Listă cu cele mai bune coltare extensibile în 2024:

#1 Korelo U

Avantaje:

  • spațiu depozitare;
  • automat care permite întinderea de tip DL;
  • cadru din lemn.

Vezi oferta la eMAG

#2 Atelier Del Sofa Loop, 430x95x85cm

Avantaje:

  • modulară.

Vezi oferta la eMAG

#3 Basel MAX extensibil, stânga

Avantaje:

  • structură brațe – lemn;
  • suprafață de dormit – 225 x 120 cm.

Vezi oferta la eMAG

#4 Helen, extensibil, stofă, 230 x 140 cm

Avantaje:

  • ladă depozitare.

Vezi oferta la eMAG

#5 Apollo Lux

Avantaje:

  • elementele decorative sunt formate din sculpturi în lemn executate manual:
  • piele naturală, de origine italiană;
  • confecționat din lemn masiv de frasin.

Citește și: Top 4 Cele Mai Bune Saltele De Pat Ortopedice

Ghid de cumpărare

Achiziționarea unui colțar extensibil va reprezenta întotdeauna o alegere potrivită deoarece maximizează spațiul din cameră și este foarte practic. În plus, acesta vine și cu un spațiu de depozitare semnificativ. Atunci când luați decizia achiziționării unui colțar extensibil este important să țineți cont de câteva aspecte cum ar fi spațiul pe care îl aveți la dispoziție, forma dorită, sistemul de rabatare, materialul și nu în ultimul rând designul.

Pentru început trebuie să stabiliți cât spațiu aveți la dispoziție și ce spațiu vă doriți să ocupe colțarul. Atunci când alegeți dimensiunea potrivită pentru colțarul extensibil trebuie să luați în considerare atât spațiul de care dispuneți cât și numărul de prieteni pe care doriți să îi adunați la socializare, pentru a evita cumpărarea unui colțar prea mare sau prea mic.

Este important să măsurați colțarul și în formă extinsă pentru a vă asigura că încape în living. Nu uitați să țineți cont de faptul că între colțar și perete trebuie să existe un culoar de minimum 80 cm, între colțar și măsuța de cafea trebuie să existe un spațiu de 45 cm, iar între colțar și TV folosiți formula diagonală TV x 1.5 m.

Forma și structura

În ceea ce privește forma, cele mai populare colțare extensibile vin în formă de L sau de U. Alegerea trebuie făcută în funcție de modul în care doriți să îl folosiți dar și în funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Colțarele extensibile în formă de L sunt perfecte pentru livingurile mai mici deoarece nu ocupă foarte mult spațiu, având o amprentă la sol mai mică decât orice altă canapea sau fotolii care să asigure până la 6 locuri disponibile.

Acestea pot avea orientare spre dreapta sau spre stânga, în funcție de nevoile spațiului de care dispuneți. Colțarele în formă de U sunt mai mari, au o capacitate mai mare de locuri și prin urmare sunt mai potrivite pentru a umple un living mai spațios.

Fie că alegeți un colțar extensibil în formă de L sau în formă de U, sistemul de extindere ar trebui să fie următorul pe lista de priorități de care veți ține cont când veți lua o decizie. Acesta poate fi de tip click-clack, sertar, ribalta sau doppelliege.

Cel mai important la un colțar extensibil dacă plănuiți să îl transformați frecvent în pat de dormit este să aibă cadrul metalic iar umplutura să fie pe arcuri nu pe spumă, deoarece folosită frecvent spuma se tasează și necesită să fie înlocuită. Dacă însă nu planificați acest lucru și mai de grabă îl achiziționați doar pentru funcția de colțar, șezutul cu spumă este o alegere mult mai bună, deoarece arcurile tind să fie mai zgomotoase.

În ceea ce privește cadrul colțarului, cea mai bună alegere o reprezintă cel metalic, urmat de cel din lemn masiv. Cele mai slabe calitativ sunt colțarele extensibile cu cadru din PAL.

Mecanismul de extensie

Mecanismul de extensie click-clack este un mecanism clasic, simplu, frecvent folosit ce presupune rabatarea spătarului până este adus la unghi de 180 de grade cu șezutul colțarului.

Este un mecanism mai greoi de utilizat, detaliu de luat în considerare dacă vă gândiți să fie folosit frecvent de un copil. Mecanismul este însă rezistent la uzură.

Mecanismul de tip sertar este de asemenea unul simplu, porțiunea de sub șezut se extinde asemenea unui sertar, oferind mai mult spațiu, creând un pat dublu. Mecanismul este ușor de accesat.

Mecanismul de tip ribalta presupune tragerea spătarului împreună cu șezutul în față. Și el este foarte ușor de folosit și în plus, oferă cel mai ridicat grad de confort.

Mecanismul doppelliege presupune tragerea șezutului și aplecarea în față a spătarului până se obține o suprafață plană.

Indiferent de mecanismul de extensie pe care îl veți alege trebuie să știți că niciun colțar extensibil nu va înlocui patul. Aceasta este o piesă de mobilier concepută pentru a se folosi ocazional și pentru dormit, prin urmare folosirea acestuia noapte de noapte va duce la uzarea mecanismului de extindere.

Materialul de confecționare

Alături de cadru și mecanismul de extindere, materialele contribuie și ele la calitatea și durabilitatea produsului. În prezent colțarele sunt disponibile într-o mare varietate de materiale, de la in și lână până la catifea și piele – pentru toate gusturile și pentru toate bugetele.

Ca și în cazul mecanismului de extindere, nici în ceea ce privește materialele nu există un răspuns standard la întrebarea ,,care rezistă mai mult?”. Este foarte important să alegeți materialul în funcție de nevoile familiei dumneavoastră.

Pielea este considerată cel mai bun material pentru colțare și canapele. Totuși, vara nu oferă o senzație foarte plăcută pe piele și se poate zgâria ușor, în special când aveți animale de companie.  Alte opțiuni mai bune pentru deținătorii de animale de companie le reprezintă bumbacul, inul sau combinații de materiale naturale și sintetice care sunt mai ușor de curățat și întreținut.

Design-ul

În ceea ce privește designul, pielea se potrivește aproape în orice context, în special într-o atmosferă clasică, stofa se potrivește esteticii minimaliste și moderne, în timp de catifeaua și mătasea se potrivesc stilului vintage. Ca și culori sunt recomandate cele neutre, indiferent de estetica livingului. Dacă doriți totuși adăugarea unei pete de culoare cea mai bună soluție este să optați pentru perne colorate!

Întrebări & Răspunsuri

Avantajul colțarelor extensibile

Mobilierul care este versatil și poate fi adaptat pentru a se potrivi unei varietăți de nevoi este întotdeauna o alegere populară pentru cei care amenajează o casă. Colțarele extensibile sunt un tip de mobilier care oferă numeroase avantaje. Poate că cel mai evident beneficiu este faptul că pot fi extinse pentru a crea spațiu de depozitare suplimentar.

De asemenea, acestea sunt, în general, foarte rezistente și bine lucrate, ceea ce le face o investiție bună. Un alt avantaj al corpurilor de colțar extensibile este acela că pot fi folosite într-o varietate de moduri. De exemplu, pot fi folosite ca măsuță de cafea, măsuță de capăt sau chiar ca masă de luat masa. Sunt și ușor de curățat și de întreținut, ceea ce le face să fie o opțiune care necesită puțină întreținere.

De Final

Dacă sunteți în căutarea unei zgardă pentru câini extensibilă de calitate, durabilă și de lungă durată, cele pe care vi le-am recomandat ar trebui să vă servească bine. Acestea sunt realizate din materiale și construcții de înaltă calitate care vor rezista chiar și celui mai activ câine.

Toate sunt însoțite de o garanție de returnare a banilor, așa că puteți fi siguri că primiți un produs în care puteți avea încredere.

Surse

https://www.dfs.co.uk/content/modular-sofas
https://www.scs.co.uk/inspiration-hub/sofas-fabric-and-leather/corner-sofa-buying-guide.html
https://www.barkerandstonehouse.co.uk/yourhouse/corner-sofas-buying-guide/

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/indoors-furniture-room-window-3101776/

Citește și: Cele Mai Bune Perne De Dormit