Top Cele Mai Bune Cutite De Măcelarie – 2024

Care sunt cele mai bune cuțite de măcelarie?

Cuțitul satar pentru dezosat, forjat manual, Full Tang este cel mai bun cuțit de măcelărie în 2024. Este ideal pentru tăierea cărnii și a oaselor mari. Avantajele sale includ durabilitatea, puterea și precizia.

Introducere

Indiferent dacă aveți nevoie de un cuțit de măcelar pentru uz casnic sau comercial, veți avea nevoie de un instrument de calitate.

Când ne gândim la cuțitele de măcelar, ne gândim de obicei la un satar.

De fapt, un măcelar folosește o gamă largă de cuțite diferite: satar, cuțitul bucătarului, feliator și multe altele. Folosite împreună, sunt capabile să descompună o carcasă mare în porțiuni mai mici.

Cele mai bune cuțite de măcelar vor combina confortul ergonomic cu construcția solidă, puterea de tăiere extremă, precum și o lamă curbată pentru a lucra în jurul sau în spatele oaselor pentru a scoate până la ultimul centimetru de carne de pe carcasă.

Listă cu cele mai bune cutite de macelarie în 2024:

#1 Cuțit satar pentru dezosat, forjat manual, Full Tang

Avantaje:

 • satarul pentru oase vine cu o teacă din piele ecologică de înaltă calitate;
 • lama satarului pentru măcelar este fabricată din oțel cu un conținut ridicat de carbon 7Cr17MOV;
 • satarul de taiere a oaselor este forjat manual și călit de către meșteri experimentați.

Vezi oferta la eMAG

#2 Set cuțite măcelarie Samura Butcher

Avantaje:

 • protectie la lipsa apă;
 • mânere ergonimice;
 • putere 650 W;
 • fabricate din oțel japonez AUS 8.

Vezi oferta la eMAG

#3 Set 2 cuțite de măcelarit vânat Morakniv Suedia

Avantaje:

 • se livrează împreună cu o tijă de ascuțire din oțel;
 • oțel inoxidabil suedez;
 • pompă cu jet de pompare automat.

Vezi oferta la eMAG

#4 Satar de măcelarie – DICK

Avantaje:

 • greutate de 1500 grame;
 • lungime lamă – 23 cm;
 • pentru profesioniști.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Centrale Pe Lemne Și Peleti

Ghid de cumpărare

Ca în cazul oricărui alt instrument de bucătărie, există multe cuțite de măcelar din care să alegeți, dar cele mai bune produse au câteva asemănări: o lamă groasă și robustă, mâner anti-alunecare și dimensiune generoasă. Deși cuțitele de măcelar variază în lungime între 15 și 35 cm, dacă sunteți un bucătar amator ar fi mai potrivită o dimensiune de 20 până la 25 cm, o dimensiune suficient de mică pentru a îndepărta oasele și suficient de mare pentru a face față bucăților dure de carne.

Când cumpărați un cuțit de bucătărie, în primul rând trebuie să vă asigurați că se simte bine în mâinile dumneavoastră. Designul ergonomic al cuțitului și echilibrul sunt, de asemenea, importante, iar cele mai bune cuțite sunt cele în care se poate vedea lama de metal pe muchia mânerului.

Dacă sunteți nou în domeniul măcelăriei-dezosării, toate tipurile diferite de cuțite ar putea să vi se pară exagerate. Evident, există oameni care trec prin cea mai mare parte a procesului de tăiere a cărnii folosind doar un cuțit de dezosat și un feliator, sau doar cuțitul bucătarului. Totuși, multe dintre aceste tipuri diferite de cuțite sunt făcute pentru a simplifica fiecare pas al îndeletnicirii de măcelar.

Dacă utilizați instrumentele potrivite, aveți șanse mai mari să ajungeți la tăieturi bune iar când ați terminat să constatați că ați irosit mai puțină carne.

Și totuși, care sunt cele mai bune cuțite de măcelărie?

 1. Satarul

Este un cuțit destinat tocatului grosier. Este cel mai popular cuțit de măcelărie și se caracterizează printr-o lamă mare, grea, făcută din oțel dur și, de preferință, o șlefuire convexă pentru a reduce șansele de ciobire. Se folosește pentru a tăia bucăți mari de carne, uneori care conține os, dintr-o singură mișcare rapidă.

 1. Cuțitul bucătarului

Prezintă o lamă lungă cu o burtă mare și de obicei are un vârf de agrafă. Este primul dintre multele tipuri de cuțite concepute special pentru a tăia carnea. Dacă începeți cu o carcasă întreagă, acesta este unul dintre primele cuțite de care veți avea nevoie, alături de satar.

 1. Cuțitul pentru feliat

Acesta este acel cuțit lung și ciudat care arată ca un cuțit de pâine, dar cu vârful rotunjit. Este foarte subțire și foarte ascuțit și, prezintă o margine granton. Se folosește pentru a obține bucăți subțiri și precise de carne.

 1. Cuțitul pentru dezosat

Un cuțit de dezosat poate avea diferite forme, cum ar fi drept, curbat, rigid sau flexibil. Dacă măcelăriți ceva mai mic și delicat, în general, veți dori un cuțit de dezosat flexibil, iar pentru lucruri precum carnea de vită veți dori o lamă mai rigidă. De obicei are între 12 și 17 cm, și se poate folosi la o mulțime de lucruri, pe lângă scopul principal și anume acela de a separa carnea  de oasele animalului. De exemplu, poate fi folosit la jupuirea pielii, ruperea articulațiilor, scoaterea miezului unor fructe fără a le deteriora, etc.

Pe lângă aceste 4 tipuri principale de cuțite de măcelărie,există o multitudine de variațiuni și chiar combinații între acestea. Nu trebuie să le aveți pe toate pentru a face o treabă bună!

Totuși, cuțitul de măcelar potrivit este jumătate de afacere în bucătărie! Acesta și un bloc de măcelar sau o placă de tăiat de calitate sunt o combinație excelentă. Măcelarii, bucătarii și chiar proprietarii de case economisesc timp, bani și cresc productivitatea pe termen lung odată ce își dau seama ce funcționează cel mai bine pentru ei.

De asemenea, nu trebuie să subestimați întreținerea necesară pentru a vă menține cuțitul în stare optimă. În timp ce unele cuțite își păstrează tăișul, chiar și după o utilizare riguroasă, altele necesită ascuțire frecventă. Lamele din oțel inoxidabil tind să-și piardă muchia relativ repede – unele necesită ascuțire înainte de fiecare utilizare.

Oțelul carbon, pe de altă parte, poate dura câteva luni fără a fi nevoie de ascuțire. Totuși, în cazul unui măcelar de profesie, ascuțirea cuțitelor cu ajutorul unei ascuțitoare pentru cuțite nu va reprezenta o problemă, deoarece este o activitate rapidă și ușor de executat.

Întrebări & Răspunsuri

Poți folosi un cuțit de măcelar pentru orice?

Dacă sunteți un bucătar casnic pasionat, știți că a avea uneltele de bucătărie potrivite poate face toată diferența în gătitul dumneavoastră. În timp ce un cuțit universal și versatil poate fi un accesoriu excelent pentru bucătăria dvs., există unele sarcini care sunt mai potrivite pentru un anumit tip de cuțit.

De exemplu, un cuțit de măcelar este conceput pentru sarcini grele, cum ar fi tăierea oaselor și a bucăților groase de carne. Ca urmare, are o lamă mai groasă și un mâner robust care poate rezista la utilizări repetate. În schimb, un cuțit de bucătar este conceput pentru sarcini de precizie, cum ar fi felierea și tăierea în cuburi a fructelor și legumelor.

Are o lamă mai subțire care permite un control mai mare, ceea ce îl face alegerea ideală pentru felierea delicată. Așadar, în timp ce un cuțit universal poate fi un instrument de bucătărie la îndemână, este important să alegeți cuțitul potrivit pentru sarcina pe care o aveți de îndeplinit.

Din ce oțel sunt făcute cuțitele de măcelar?

Cuțitele de măcelar sunt fabricate de obicei din oțel cu conținut ridicat de carbon. Acest tip de oțel este călit și temperat pentru a crea o lamă dură și durabilă, care poate rezista la utilizări repetate. Oțelul cu conținut ridicat de carbon este, de asemenea, mai ușor de ascuțit decât alte tipuri de oțel, ceea ce îl face o alegere bună pentru cuțitele de măcelar.

Unele cuțite de măcelar sunt fabricate din oțel inoxidabil. Oțelul inoxidabil este mai puțin susceptibil să ruginească și să se păteze decât oțelul cu conținut ridicat de carbon, dar este, de asemenea, mai dificil de ascuțit.

De ce cuțitele Santoku au depresiuni pe lamă?

Cuțitele Santoku sunt un tip de cuțit de bucătar japonez care se caracterizează prin lama sa lată, dreptunghiulară. Aceste cuțite sunt adesea folosite pentru a tăia și felia, iar designul lor unic le face potrivite pentru acest scop.

Una dintre cele mai distinctive caracteristici ale cuțitelor Santoku este seria de mici adâncituri care se întind de-a lungul lungimii lamei. Aceste adâncituri, cunoscute sub numele de grantoni, sunt atât funcționale, cât și estetice. Ele ajută la împiedicarea lipirii alimentelor de lamă, facilitând astfel tăierea și felierea legumelor și a altor ingrediente.

Ele creează un mic buzunar de aer între lamă și alimente, ceea ce ajută la reducerea frecării și face felierea mai eficientă.

Cum să recunosc un cuțit profesional?

Exista mai multe criterii pe care le puteți lua în considerare atunci când incercati sa faceti fata diferenta intre un cutit profesional si unul normal. In general, un cutit profesional va avea o construcție mai robustă, din oțel inoxidabil de inalta calitate, care este mai ușor de folosit și mai rezistent la uzură.

De asemenea, un cutit profesional va avea o lamă mai lungă și mai ascuțită, pentru a permite taierea mai multă utilizare a alimentelor. In plus, manerul unui cutit profesional va fi conceput pentru a oferi o prindere confortabila si sigura, chiar si in timpul taierii celor mai dure alimente.

Ce face un cuțit de măcelar eficient în tăierea oaselor?

Lama unui cuțit de măcelar este de obicei mai lungă și mai groasă decât cea a unui cuțit de bucătărie standard, iar vârful este adesea ascuțit până la un vârf fin. Acest lucru permite cuțitului de măcelar să pătrundă adânc în carnea cărnii, ceea ce îl face ideal pentru tăierea oaselor.

Lama lată și plată a unui cuțit de măcelar oferă un plus de stabilitate atunci când se taie prin cărnuri dure. Greutatea și echilibrul unui cuțit de măcelar îl fac mai ușor de controlat atunci când se taie prin oase.

De Final

Cuțitele de măcelar sunt unul dintre cele mai importante instrumente din arsenalul unui măcelar. Un cuțit bun poate face o treabă scurtă chiar și cu cele mai dure bucăți de carne, în timp ce un cuțit prost poate duce la frustrare și la pierdere de timp.

Cu atât de multe cuțite de măcelar diferite pe piață, poate fi greu să știi care este cel mai bun pentru nevoile tale. De aceea, am alcătuit acest ghid al celor mai bune cuțite de măcelar disponibile în prezent.

Surse

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0072968X83800734
https://www.researchgate.net/publication/237069357_Efficacy_of_knife_disinfection_techniques_in_meat_processing
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8073857/

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/knives-set-chopping-board-slice-1839061/

Citește și: Cele Mai Bune Uși De Exterior Pentru Case