Cele mai bune cutite de macelarie – 2022

Care sunt cele mai bune cuțite de măcelarie?

Introducere

Indiferent dacă aveți nevoie de un cuțit de măcelar pentru uz casnic sau comercial, veți avea nevoie de un instrument de calitate.

Când ne gândim la cuțitele de măcelar, ne gândim de obicei la un satar.

De fapt, un măcelar folosește o gamă largă de cuțite diferite: satar, cuțitul bucătarului, feliator și multe altele. Folosite împreună, sunt capabile să descompună o carcasă mare în porțiuni mai mici.

Cele mai bune cuțite de măcelar vor combina confortul ergonomic cu construcția solidă, puterea de tăiere extremă, precum și o lamă curbată pentru a lucra în jurul sau în spatele oaselor pentru a scoate până la ultimul centimetru de carne de pe carcasă.

Listă cu cele mai bune cutite de macelarie în 2022:

#1 Set cuțite măcelarie Samura Butcher

Avantaje:

 • mânere ergonimice;
 • fabricate din oțel japonez AUS 8.

Vezi oferta la eMAG

#2 Set 2 cuțite de măcelarit vânat Morakniv Suedia

Avantaje:

 • se livrează împreună cu o tijă de ascuțire din oțel;
 • oțel inoxidabil suedez.

Vezi oferta la eMAG

#3 Satar de măcelarie – DICK

Avantaje:

 • greutate de 1500 grame;
 • lungime lamă – 23 cm;
 • pentru profesioniști.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Centrale Pe Lemne Și Peleti

Ghid de cumpărare

Ca în cazul oricărui alt instrument de bucătărie, există multe cuțite de măcelar din care să alegeți, dar cele mai bune produse au câteva asemănări: o lamă groasă și robustă, mâner anti-alunecare și dimensiune generoasă. Deși cuțitele de măcelar variază în lungime între 15 și 35 cm, dacă sunteți un bucătar amator ar fi mai potrivită o dimensiune de 20 până la 25 cm, o dimensiune suficient de mică pentru a îndepărta oasele și suficient de mare pentru a face față bucăților dure de carne.

Când cumpărați un cuțit de bucătărie, în primul rând trebuie să vă asigurați că se simte bine în mâinile dumneavoastră. Designul ergonomic al cuțitului și echilibrul sunt, de asemenea, importante, iar cele mai bune cuțite sunt cele în care se poate vedea lama de metal pe muchia mânerului.

Dacă sunteți nou în domeniul măcelăriei-dezosării, toate tipurile diferite de cuțite ar putea să vi se pară exagerate. Evident, există oameni care trec prin cea mai mare parte a procesului de tăiere a cărnii folosind doar un cuțit de dezosat și un feliator, sau doar cuțitul bucătarului. Totuși, multe dintre aceste tipuri diferite de cuțite sunt făcute pentru a simplifica fiecare pas al îndeletnicirii de măcelar.

Dacă utilizați instrumentele potrivite, aveți șanse mai mari să ajungeți la tăieturi bune iar când ați terminat să constatați că ați irosit mai puțină carne.

Și totuși, care sunt cele mai bune cuțite de măcelărie?

 1. Satarul

Este un cuțit destinat tocatului grosier. Este cel mai popular cuțit de măcelărie și se caracterizează printr-o lamă mare, grea, făcută din oțel dur și, de preferință, o șlefuire convexă pentru a reduce șansele de ciobire. Se folosește pentru a tăia bucăți mari de carne, uneori care conține os, dintr-o singură mișcare rapidă.

 1. Cuțitul bucătarului

Prezintă o lamă lungă cu o burtă mare și de obicei are un vârf de agrafă. Este primul dintre multele tipuri de cuțite concepute special pentru a tăia carnea. Dacă începeți cu o carcasă întreagă, acesta este unul dintre primele cuțite de care veți avea nevoie, alături de satar.

 1. Cuțitul pentru feliat

Acesta este acel cuțit lung și ciudat care arată ca un cuțit de pâine, dar cu vârful rotunjit. Este foarte subțire și foarte ascuțit și, prezintă o margine granton. Se folosește pentru a obține bucăți subțiri și precise de carne.

 1. Cuțitul pentru dezosat

Un cuțit de dezosat poate avea diferite forme, cum ar fi drept, curbat, rigid sau flexibil. Dacă măcelăriți ceva mai mic și delicat, în general, veți dori un cuțit de dezosat flexibil, iar pentru lucruri precum carnea de vită veți dori o lamă mai rigidă. De obicei are între 12 și 17 cm, și se poate folosi la o mulțime de lucruri, pe lângă scopul principal și anume acela de a separa carnea  de oasele animalului. De exemplu, poate fi folosit la jupuirea pielii, ruperea articulațiilor, scoaterea miezului unor fructe fără a le deteriora, etc.

Pe lângă aceste 4 tipuri principale de cuțite de măcelărie,există o multitudine de variațiuni și chiar combinații între acestea. Nu trebuie să le aveți pe toate pentru a face o treabă bună!

Totuși, cuțitul de măcelar potrivit este jumătate de afacere în bucătărie! Acesta și un bloc de măcelar sau o placă de tăiat de calitate sunt o combinație excelentă. Măcelarii, bucătarii și chiar proprietarii de case economisesc timp, bani și cresc productivitatea pe termen lung odată ce își dau seama ce funcționează cel mai bine pentru ei.

De asemenea, nu trebuie să subestimați întreținerea necesară pentru a vă menține cuțitul în stare optimă. În timp ce unele cuțite își păstrează tăișul, chiar și după o utilizare riguroasă, altele necesită ascuțire frecventă. Lamele din oțel inoxidabil tind să-și piardă muchia relativ repede – unele necesită ascuțire înainte de fiecare utilizare.

Oțelul carbon, pe de altă parte, poate dura câteva luni fără a fi nevoie de ascuțire. Totuși, în cazul unui măcelar de profesie, ascuțirea cuțitelor cu ajutorul unei ascuțitoare pentru cuțite nu va reprezenta o problemă, deoarece este o activitate rapidă și ușor de executat.

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/knives-set-chopping-board-slice-1839061/

Citește și: Cele Mai Bune Uși De Exterior Pentru Case