Top Cele Mai Bune Dezumidificatoare – 2024

Care sunt cele mai bune dezumidificatoare?

În 2024, cele mai apreciate dezumidificatoare includ modele precum TURBIONAIRE PRO 50, Meaco ARETEONE12L, AlecoAir D22 PURIFY, Turbionaire SENSO 25, Black & Decker BXDH20E, și Sencor SDH 3020WH. Acestea sunt recunoscute pentru performanțele lor superioare, funcționalități variate, eficiență energetică și capacitatea de a îmbunătăți calitatea aerului din încăpere. Fiecare dintre aceste modele oferă caracteristici unice care le fac potrivite pentru o varietate de nevoi de dezumidificare.

Introducere

Dacă observați pete de apă pe pereți, condens pe ferestre, mucegai care pândește în duș sau un miros general de mucegai, un dezumidificator ar putea fi soluția.

Cumpărați unul greșit și nu va face mare lucru pentru a vă rezolva problema umezelii.

Listă cu top cele mai bune dezumidificatoare în anul 2024:

#1 TURBIONAIRE PRO 50

Avantaje:

 • posibilitate drenaj continuu;
 • afisaj de umiditate;
 • roți din cauciuc cu un diametru mare;
 • rezervor de apă de 5,5 L.

Vezi oferta la eMAG

#2 Meaco ARETEONE12L

Avantaje:

 • display LCD pentru pentru afișarea umidității;
 • uscare rufe cu timer;
 • indicator rezervor de apă plin;
 • oprire automată atunci când rezervorul este plin.

Vezi oferta la eMAG

#3 AlecoAir D22 PURIFY

Avantaje:

 • consum redus de energie;
 • filtru HEPA;
 • recomandat pentru încăperi de până la 40-45 m2.

Vezi oferta la eMAG

#4 Turbionaire SENSO 25

Avantaje:

 • dezghețare automatp;
 • panou de control cu Touch Pad;
 • poate fi controlat ți vocal;
 • posibilitate drenaj continuu.

Vezi oferta la eMAG

#5 Black & Decker BXDH20E

Avantaje:

 • filtru HEPA13;
 • funcție de uscare haine;
 • capacitate rezervor: 4 L.

Vezi oferta la eMAG

#6 Sencor SDH 3020WH

Avantaje:

 • protectie automată la îngheț;
 • filtru detașabil și lavabil;
 • funcție inteligentă de dezumidificare.

Citește și: Cele Mai Bune Prize Si Intrerupatoare

Ghid De Cumpărare

Dezumidificatoarele funcționează prin eliminarea excesului de apă din aerul înconjurător, menținând un nivel scăzut de umiditate, ceea ce ajută la reducerea mucegaiului și a pereților umezi. Sunt destul de ușor de utilizat (în esență le porniți și dezactivați), nu sunt prea scumpe și, spre deosebire de versiunile mai vechi, sunt acum mai silențioase ca oricând. Acestea nu trebuie confundate cu umidificatoarele, care adaugă umiditate în mediile uscate.

Funcții

Dezumidificatoarele cu refrigerare atrag aer, îl filtrează, îl răcesc pentru a condensa umiditatea, apoi îl reîncălzi și împing aerul mai cald și uscat înapoi în cameră. Acest lucru încălzește oarecum camera, dar nu la fel de mult ca un încălzitor real. Modelele de refrigerare funcționează cel mai bine în condiții calde și umede. Cu cât aerul este mai fierbinte, cu atât este mai ușor să-l răcești cu o cantitate mare și să extragi umezeala din el. Nu funcționează atât de bine în aer rece, deoarece este mai greu să răcești aerul deja rece pentru a condensa apa din acesta.

Dezumidificatoarele cu rotor desicant devin din ce în ce mai ușor disponibile. Aceste modele folosesc un disc sau o curea de material care se rotește încet, care absoarbe umezeala din aer. Secțiunea umedă trece apoi printr-un proces de uscare (de obicei un element de încălzire), care evaporă apa și o colectează în rezervor.

Dezumidificatoarele termoelectrice  funcționează prin aspirarea aerului umed printr-un modul Peltier, care este o pompă de căldură activă în stare solidă.

Ce trebuie să știți înainte de a face cumpărături

Remediați problemele existente!

Chiar și cel mai bun dezumidificator ar putea să nu funcționeze eficient dacă prea multă umiditate exterioară se infiltrează în casa ta. Desfundarea jgheaburilor și asigurarea că burlanele direcționează apa de ploaie la cel puțin 5m de casă poate ajuta.

Luați în considerare unde va fi poziționat.

Zgomotul poate fi o preocupare în spațiile de locuit. Măsurătorile noastre de la 3 metri distanță variază de la 58 de decibeli la 67 de decibeli pentru dezumidificatoare în evaluările noastre actuale.

Conversația normală este de aproximativ 60 de decibeli, iar o mașină de spălat este de aproximativ 70 de decibeli, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Caracteristici

Eficacitate la temperaturi scăzute

Umiditatea excesivă în aer poate apărea la temperaturi ridicate și scăzute. Producătorii pot oferi rate de eliminare a apei în condiții care fac ca mașinile lor să arate cel mai bine – de obicei 30°C și 80% umiditate relativă. Performanța este adesea mai scăzută la temperaturi mai scăzute, așa că dacă doriți să faceți față condensului de iarnă, cereți cifre la 10°C și 15°C (deși nu vor fi întotdeauna disponibile).

Umidistat

Umidistatul vă permite să setați o umiditate relativă țintă pentru cameră (practic, aceasta este cantitatea de apă din aer pentru o anumită temperatură). În funcție de model, aceasta poate fi o setare numerică precisă sau poate oferi doar câteva setări de bază, cum ar fi scăzut, mediu și ridicat. Humidistaturile cu cadran rotativ fără marcaje precise fac dificilă găsirea nivelului real de umiditate. Umiditatea relativă ideală pentru confortul uman este în intervalul 40-60%, dar ați putea încerca până la 30% dacă preferați sau până la 70% pentru mai multă umiditate.

Filtru

Toate modelele pe care le-am testat au un filtru de aer pentru captarea prafului, iar unele modele au un filtru de lumină UV pentru uciderea bacteriilor din aer.

Portabilitate

Roțile și mânerele sunt utile, deoarece dezumidificatoarele pot fi grele. Depozitarea cablului este la îndemână atunci când mutați unitatea sau o împachetați.

Scurgere continuă

Acest lucru este util dacă dezumidificatorul va funcționa pentru perioade lungi de timp în aceeași locație, iar unele vin cu un furtun adaptor pentru a turna apa colectată direct pe un canal de scurgere. Pentru alte modele, va trebui să vă furnizați propriul furtun.

Rezervor

Un rezervor mic de colectare a apei face un dezumidificator mai compact și mai ușor de transportat – dar dacă rezervorul este prea mic, va trebui să-l goliți de mai multe ori pe zi. Modelele cu rezervoare mai mari nu vor trebui golite la fel de des, dar pot fi mai voluminoase. Rezervorul trebuie să fie ușor de îndepărtat și suficient de mare pentru a reține cel puțin 4L de apă.

Controale și etichete

Acestea ar trebui să fie ușor de văzut, înțeles și utilizat.

Citește și: Cele Mai Bune Căști Wireless

Tipuri

Există două tipuri principale de dezumidificatoare: agent frigorific și desicant.

Un dezumidificator cu agent frigorific filtrează aerul care apoi lovește serpentinele reci din interiorul mașinii. Apa se condenseaza si se scurge intr-un rezervor, pentru a fi golit cand este plin. Cu dezumidificatoarele cu deshidratare, pe de altă parte, un material adsorbant extrage apa din aer, care o încălzește înainte de a picura în rezervor. Potrivit experților, dezumidificatoarele cu agent frigorific sunt mai potrivite la temperaturi ridicate, în timp ce cele desicante funcționează mai bine la temperaturi mai scăzute (cum ar fi, de exemplu, un subsol sau mansardă neîncălzite).

Ele pot oferi un mediu de locuit mai primitor, făcându-vă camera sau casa să se simtă mai puțin mohorâtă vara, de exemplu. Dezumidificatoarele ajută, de asemenea, persoanele care suferă de alergii, deoarece alergenii, bacteriile, acarienii, mucegaiul și multe altele se dezvoltă în condiții umede. S-a constatat, de asemenea, condițiile umede scad nivelurile de concentrare și cresc somnolența.

Apoi, trebuie să luați în considerare și casa dvs., deoarece umiditatea ridicată poate deteriora lemnul, iar pervazurile ferestrelor sunt deosebit de vulnerabile la putrezire. În funcție de capacitatea sa, un dezumidificator poate elimina până la 25 de litri de umiditate din atmosfera înconjurătoare pe zi. În timp, acea umiditate ar putea face ravagii în structura casei tale.

Alte lucruri de reținut:

Vă puteți aspira camera înainte de utilizare, pentru a preveni răspândirea prafului în jurul dezumidificatorului, astfel înfundarea filtrului. De asemenea, ar trebui să aspirați filtrul în mod regulat pentru a opri blocarea acestuia. Păstrați dispozitivul poziționat departe de pereți, mobilier sau perdele.

În funcție de nevoile tale, poți achiziționa un dezumidificator perfect pentru căminul tău!

Întrebări & Răspunsuri

Ce merge de obicei prost cu dezumidificatoarele?

Dezumidificatoarele sunt un aparat obișnuit în multe locuințe, în special în zonele cu niveluri ridicate de umiditate. Cu toate acestea, ca toate aparatele electrice, dezumidificatoarele pot întâmpina probleme din când în când. Una dintre cele mai frecvente probleme este că unitatea poate înceta să mai funcționeze cu totul.

Acest lucru poate fi cauzat de o serie de factori, inclusiv o acumulare de praf și murdărie în filtre, un clapetă defectă sau un întrerupător de circuit declanșat. Alte probleme comune includ scurgeri de apă, zgomote ciudate și eliminarea inadecvată a umidității.

În timp ce unele dintre aceste probleme pot fi rezolvate de către proprietarul locuinței, altele pot necesita asistența unui tehnician calificat.

Merită să folosiți un dezumidificator?

Un dezumidificator este un dispozitiv care elimină umiditatea din aerul dintr-un spațiu. Dezumidificatoarele sunt utilizate pentru a ajuta la controlul mucegaiului, a mucegaiului și a creșterii acarienilor. De asemenea, acestea pot ajuta la reducerea mirosurilor de mucegai și pot împiedica deformarea podelelor din lemn și a mobilei.

Dezumidificatoarele pot ajuta la protejarea aparatelor electronice de coroziune și la conservarea alimentelor. În general, dezumidificatoarele sunt mai eficiente în spațiile închise care au o bună ventilație.

Deoarece elimină umiditatea din aer, dezumidificatoarele pot face ca un spațiu să fie mai răcoros și mai confortabil. Din acest motiv, ele sunt adesea folosite în climatele umede sau în timpul lunilor de vară.

Dezumidificatoarele pot contribui la reducerea facturilor la utilități, facilitând menținerea răcoroasă a unui spațiu. În general, dezumidificatoarele oferă o serie de beneficii și pot merita investiția pentru mulți oameni.

Care sunt dezavantajele unui dezumidificator?

Un dezumidificator este un aparat care elimină umiditatea din aer. Acest lucru poate fi benefic în situațiile în care nivelurile ridicate de umiditate cauzează probleme, cum ar fi condensul pe suprafețe, mirosuri de mucegai sau apariția mucegaiului.

Cu toate acestea, dezumidificatoarele au, de asemenea, unele dezavantaje potențiale.

Unul dintre ele este că pot fi costisitoare pentru funcționare, deoarece utilizează multă energie electrică. Acestea necesită o întreținere regulată, cum ar fi golirea rezervorului de colectare a apei și curățarea filtrului.

În cele din urmă, dezumidificatoarele pot adăuga, de asemenea, cantități excesive de căldură în aer, ceea ce poate fi inconfortabil pe vreme caldă. Ca urmare, este important să cântăriți avantajele și dezavantajele utilizării unui dezumidificator înainte de a lua o decizie.

Îmbunătățesc dezumidificatoarele calitatea aerului?

Dezumidificatoarele sunt o apariție obișnuită în casele și întreprinderile din climatele umede. Prin reducerea nivelului de umiditate din aer, dezumidificatoarele pot ajuta la prevenirea apariției mucegaiului și a mucegaiului.

Acestea pot ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de praf și a altor alergeni din aer. Ca urmare, mulți oameni cred că dezumidificatoarele pot îmbunătăți calitatea aerului. Cu toate acestea, nu există dovezi clare că dezumidificatoarele au un impact semnificativ asupra calității aerului.

De fapt, unele studii au arătat că dezumidificatoarele pot emite, de fapt, substanțe chimice dăunătoare în aer. Prin urmare, este important să folosiți un dezumidificator numai conform indicațiilor producătorului.

Sunt eficiente dezumidificatoarele mici?

Dezumidificatoarele sunt aparate electrice care funcționează prin aspirarea aerului ambiental, îndepărtarea umidității și apoi eliberarea aerului acum uscat înapoi în încăpere. Acestea sunt utilizate în mod obișnuit pentru a ajuta la reducerea nivelului de umiditate din locuințe sau alte clădiri, ceea ce poate crea un mediu mai confortabil pentru ocupanți și poate ajuta la prevenirea apariției mucegaiului și a mucegaiului.

Dezumidificatoarele mici sunt concepute pentru a fi utilizate în spații mai mici și tind să fie mai puțin costisitoare decât modelele mai mari. Cu toate acestea, unii oameni se întreabă dacă dezumidificatoarele mici sunt cu adevărat eficiente în reducerea nivelului de umiditate.

Deși este adevărat că dezumidificatoarele mici pot să nu fie la fel de puternice ca omologii lor mai mari, ele pot fi totuși o modalitate eficientă de a reduce nivelul de umiditate într-un spațiu mic.

Dezumidificatoarele mici au, de obicei, o capacitate mai mică decât modelele mai mari, așa că vor trebui golite mai des. Din acest motiv, este important să alegeți un model care are o funcție de închidere automată pentru a preveni revărsarea. Dezumidificatoarele mici pot fi o modalitate eficientă de a reduce nivelul de umiditate într-un spațiu mic, atâta timp cât sunt utilizate corect.

Când nu ar trebui să folosiți un dezumidificator?

Dezumidificatoarele sunt adesea folosite pentru a îmbunătăți calitatea aerului din interior, deoarece pot ajuta la reducerea nivelului de umiditate din aer.

Cu toate acestea, există câteva situații în care nu se recomandă utilizarea unui dezumidificator:

 • de exemplu, dacă umiditatea relativă din încăpere este deja sub 50%, reducerea suplimentară a nivelului de umiditate poate face ca aerul să fie mai rece și mai inconfortabil
 • dezumidificatoarele pot provoca apariția mucegaiului și a mucegaiului dacă nu sunt întreținute corespunzător, așa că este important să goliți frecvent unitatea și să mențineți serpentinele curate
 • dezumidificatoarele pot consuma multă energie, așa că utilizarea inutilă a unuia poate crește factura de electricitate.

Pe scurt, dezumidificatoarele nu ar trebui să fie folosite în încăperi care sunt deja confortabile, deoarece acest lucru poate face ca aerul să fie prea uscat.

Asigurați-vă că întrețineți unitatea în mod corespunzător pentru a evita promovarea creșterii mucegaiului și utilizați un dezumidificator doar atunci când este necesar pentru a economisi costurile de energie.

De Final

Cele mai bune dezumidificatoare pot fi o completare excelentă pentru orice casă și vă pot ajuta să vă mențineți pe dumneavoastră și familia dumneavoastră în siguranță și sănătoși.

Înțelegând diferitele caracteristici care sunt disponibile pe aceste aparate, îl puteți alege pe cel care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Sperăm că acest ghid v-a ajutat să aflați mai multe despre cele mai bune dezumidificatoare și că v-a ușurat puțin procesul de alegere a unuia.

Surse

https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/best-dehumidifier/
https://www.nbcnews.com/select/shopping/best-dehumidifiers-ncna1233988
https://www.goodhousekeeping.com/appliances/g27192069/best-dehumidifier/

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/living-room-tv-interiors-couch-2659021/

Citește și: Cele Mai Bune Televizoare 4K (UHD)