Cele Mai Bune Dopuri De Urechi Pentru Somn

Care sunt cele mai bune dopuri de urechi pentru somn?

Introducere

Indiferent dacă locuiți într-un centru urban aglomerat, că lucrați în tura de noapte și aveți nevoie să ațipiți în timpul zilei, sau că aveți un partener care sforăie, perechea potrivită de dopuri pentru urechi ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă odihni.

Dopurile pentru urechi pot fi absolut utile atunci când încercați să adormiți și reprezintă o alternativă de luat în considerare în contextele mai puțin silențioase.

Este atât de frustrant să pierzi un somn prețios și să ajungi să ai una dintre acele zile în care ești zombie! Din fericire, cu perechea potrivită de dopuri pentru urechi poți face față zilei în formă maximă.

Listă Cu Cele Mai Bune Dopuri De Urechi Pentru Somn În 2022:

#1 EcoPack Blox Earplugs

Avantaje

  • reduc zgomotul cu până la 27 dB.
  • fabricate din spumă ultra moale.

Vezi oferta la eMAG

#2 Haspro, Tube 50

Avantaje

  • facilitiează somnul;
  • se adaptează cu usurință la canalul urechii în mai puțin de un minut.

Vezi oferta la eMAG

#3 GOGOU

Avantaje

  • reduc eficient zgomotul;
  • interiorul dopurilor de urechi adoptă un design dens.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Care este cea mai bună vopsea de păr fără amoniac?

Ghid de cumpărare

Deși pe piață există o varietate de dopuri de urechi diferite, cumpărătorii ar trebui să fie conștienți de faptul că nu toate sunt concepute pentru somn. Multe dintre dopurile de urechi sunt concepute pentru situațiile în care utilizatorul este treaz, cum ar fi medii de lucru zgomotoase, concerte sau călătorii. Căutând dopuri de urechi pentru somn, veți observa o selecție largă de diferite materiale, forme, prețuri și multe altele. Totuși, cele mai importante caracteristici sunt potrivirea, confortul și reducerea zgomotului.

Confortul

Dacă intenționați să purtați dopuri pentru urechi în timp ce dormiți, confortul este esențial. Mai mulți factori pot contribui la cât de confortabile se simt dopurile pentru urechi, printre care materialele, dimensiunea și forma lor.

Materiale

Dopurile de urechi pot fi confecționate dintr-o varietate de materiale, inclusiv spumă, silicon, ceară și latex. Spuma este de obicei cea mai comună și mai accesibilă opțiune. Modelele din silicon se sprijină în general la intrarea urechii și nu pătrund prea mult în canal.

Mulți oameni consideră că dopurile de ceară sunt printre cele mai eficiente, dar de obicei au un preț mai mare, în ciuda faptului că sunt destinate pentru o singură utilizare. Unele dopuri de urechi pot conține și latex. Pentru majoritatea persoanelor aceasta nu ar trebui să fie o problemă, dar cei cu alergii la latex ar trebui să se uite cu atenție la descrierile produselor pentru a se asigura că aleg un model fără latex.

Reutilizabil vs. Utilizare unică

Unele dopuri de urechi sunt destinate pentru o singură utilizare, în timp ce altele sunt construite pentru a fi reutilizate. Dopurile pentru urechi de unică folosință sunt de obicei compuse din materiale mai puțin durabile, pentru a le face mai accesibile ca preț. În plus, sunt și foarte practice, deoarece după folosire le veți arunca, în loc să le curățați pentru următoarea utilizare.

Dopurile de urechi reutilizabile folosesc materiale mai durabile, concepute pentru a rezista folosirii nocturne, produc mai puține deșeuri și vă pot ajuta să economisiți sume considerabile. Prin urmare, cea mai bună variantă va depinde de modul în care intenționați să le utilizați, cât și de rutina dumneavoastră.

Dacă intenționați să utilizați dopuri de urechi în fiecare noapte și nu vă deranjează să le curățați în mod regulat, dopurile de urechi reutilizabile vă vor economisi bani pe termen lung și reprezintă alegerea cea mai potrivită. Pe de altă parte, dacă intenționați să folosiți dopuri de urechi doar ocazional sau nu doriți să le curățați între utilizări, opțiunile de unică folosință pot reprezenta o variantă mai bună.

Capacitatea de reducere a zgomotului

Nivelul de reducere a zgomotului este măsurat prin NRR (Noise Reduction Rating/ rata de reducere a zgomotului) reprezintă capacitatea dopurilor pentru urechi de a bloca trecerea sunetelor, și se măsoare în decibeli (dB). Cifrele mai mari indică o reducere potențială mai semnificativă a zgomotului. Dopurile de urechi au de obicei un NRR între 22 dB și 33 dB. În funcție de nevoile pe care le aveți cât și de cât de puternice sunt zgomotele pe care doriți să le atenuați, opțiunile sunt variate.

Prețul

Prețul pentru o pereche de dopuri pentru urechi depinde de obicei de materialele din care sunt confecționate, cât și dacă sunt de unică folosință sau reutilizabile. Dacă veți cumpăra dopuri de urechi de unică folosință în vrac, prețul va fi mai mic comparativ cu o pereche reutilizabilă.

De asemenea, prețul diferă în funcție de tehnologia pe care o utilizează, variind de la câteva zeci de lei la câteva sute de lei. Există inclusiv dopuri de urechi electronice echipate cu funcție dependentă de nivel care permit reglarea zgomotelor. Acestea sunt dotate cu un buton prin intermediul căruia utilizatorul poate bloca zgomotele sau le poate amplifica, spre exemplu în situația în care acesta poartă o conversație. Prețul pentru un astfel de model este semnficativ crescut față de modelele clasice.

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/ear-plug-noise-protection-protection-4085617/

Citește și: Cel Mai Bun Gel De Colorat Sprâncene