Top Cele Mai Bune Lacrimi Artificiale – 2024

Care sunt cele mai bune lacrimi artificiale?

În 2024, printre cele mai bune mărci de lacrimi artificiale se numără EvoTears, Thealoz Duo, Hylo Comod și Lubristil Synfo. Aceste produse au fost concepute pentru a imita compoziția naturală a lacrimilor și pot ajuta la ameliorarea ochilor uscați cauzați de alergii, umiditate scăzută, îmbătrânire sau anumite condiții medicale.

Introducere

Primăvara este apogeul alergiilor sezoniere. Dacă vă numărați printre persoanele care suferă de astfel de alergii, cu siguranță ochii roșii, iritați și uscați reprezintă o foarte mare problemă în viața dumneavoastră de zi cu zi.

Nici iarna nu suntem mai feriți de uscăciunea ochilor, deoarece umiditatea scăzută din aer cauzată de vreme cât și de radiatoarele cu care ne încălzim, este și ea un factor predispozant pentru disconfortul de la nivelul ochilor.

Dacă suferiți de această problemă, o picătură de lacrimi artificiale poate reprezenta soluția pe care o căutați!

Listă cu cele mai bune lacrimi artificiale în 2024:

#1 EvoTears, 3 ml, Ursapharm

Avantaje:

 • diminuează simptomele de ochi uscat;
 • previn evaporarea excesivă;
 • hidratează suprafața oculară.

Vezi oferta la eMAG

#2 Thealoz Duo, 10 ml, Thea Laboratoires

Avantaje:

 • compatibile cu lentilele de contact;
 • nu conține conservanți.

Notă – nu folosiți niciun instrument pentru a deschide flaconul.

Vezi oferta la eMAG

#3 Hylo Comod, 10 ml, Hylo Eye Care

Avantaje:

 • bun raport calitate – preț.

Vezi oferta la eMAG

#4 Lubristil Synfo

Avantaje:

 • conține patru substanțe cu mecanisme diferite de acțiune.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Care este cea mai bună cremă pentru coșuri și puncte negre?

Ghid de cumpărare

Lacrimile joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății ochilor. Acestea păstrează suprafața ochilor curată și hidratată, și vă ajută să vă protejați globii oculari de bacterii.

Deși poate credeți că lacrimile nu reprerezintă nimic altceva decât apă, ei bine, acestea sunt de fapt sunt un complex de apă, carbohidrați, lipide, electroliți și enzime – toate organizate în trei straturi, respectiv un strat de mucus, unul de apă și unul lipidic.

Lacrimile artificiale încearcă să imite îndeaproape această compoziție naturală a lacrimilor. fie că aveți ochi uscați din cauza alergiilor, lipsei umidității din aer, înaintării în vârstă sau anumite afecțiuni medicale, lacrimile artificiale vă pot ajuta să scăpați de această problemă.

Pe lângă lubrifierea ochilor, unele lacrimi artificiale pot promova vindecarea, spre exemplu în cazul în care ați suferit o intervenție chirurgicală, iar altele pot împiedica evaporarea lacrimilor naturale.

Deși este imposibil ca lacrimile artificiale să imite perfect lacrimile naturale, acestea pot rezolva parțial problema ochilor uscați. Deoarece există atât de multe variațiuni de lacrimi artificiale, este dificil de identificat produsul perfect. Dacă în cazul altor produse este valabil principiul ,,testează și vezi ce ți se potrivește”, această idee nu poate fi aplicată și în cazul lacrimilor artificiale.

Nu veți putea teste foarte multe produse deoarece simpla modificare repetată a mediului de pe suprafața ochilor poate să producă iritații, și astfel chiar și un produs foarte bun poate să vă creeze probleme. Este indicat să alegeți un produs și să îl folosiți doar pe acesta, oferind timp corpului să se obișnuiască cu el.

Ce caracteristici trebuie să aibă cele mai bune lacrimi artificiale?

 1. Să nu conțină conservanți

Conservanții sunt substanțe care împiedică dezvoltarea bacteriilor odată ce ați desfăcut recipientul cu lacrimi. Astfel, lacrimile artificiale care conțin conservanți vor avea o valabilitate mai mare, și prin urmare vor fi mai eficiente din punct de vedere financiar.

Totuși, adesea conservanții pot irita ochii, mai ales dacă micromediul lor este deja perturbat și au fost sensibilizați. Dacă utilizați lacrimile artificiale din când în când, puteți opta pentru un produs care conține conservanți deoarece este foarte probabil să nu vă afecteze în niciun fel. Dacă însă folosiți produsul de câteva ori pe zi, trebuie să vă orientați către lacrimi artificiale fără conservanți, care vin în flacoane cu doză unică și sunt în general mai scumpe.

 1. Să conțină ingrediente care schimbă compoziția lichidului lacrimal

În unele cazuri, persistența ochilor uscați se datorează unei bucle de feedback pozitiv: ochii se usucă deoarece s-au produs, la un moment dat schimbări în compoziția lacrimilor dumneavoastră, iar apoi micromediul iritant de la nivelul ochilor modifică lacrimile alimentând și mai mult uscăciunea ochilor.

Practic, aveți ochii uscați deoarece aveți ochii uscați. din acest motiv există produse care conțin anumite ingrediente care reduc modificările negative produse de uscăciunea ochilor, și prin urmare ajung să atenueze sau chiar să elimine complet această problemă.

 1. Să formeze o peliculă protectoare

Un astfel de exemplu sunt lacrimile care conțin Hydroxypropyl-Guar. Acesta este un compus care formează o peliculă gelifiată la suprafața ochiului, care oferă protecție, menține umiditata la nivelul globului ocular și promovează regenerarea celulelor de suprafață ale ochiului.

 1. Să stabilizeze stratul lipidic

Când componentele lipidice se destabilizează, întreg mediul lacrimal este perturbat, iar uscăciunea ochilor este inevitabilă. Acest lucru se întâmplă în anumite patologii, precum disfuncții ale glandei meibomiene. Dacă stratul lipidic este perturbat, lacrimile se evaporă într-un ritm mult mai rapid, lăsând ochii murdari și uscați. Lacrimile artificiale care restabilizează stratul lipidic conțin ingrediente uleioase, cum ar fi uleiul de ricin sau uleiul mineral, ce împiedică evaporarea lacrimilor.

Așadar, trebuie să acordați o mare atenție când alegeți produsul pe care îl veți folosi. Utilizarea unor produse de proastă calitate vă pot accelera uscăciunea ochilor, și o pot transforma într-o afecțiune cronică.

De asemenea, dacă nu ați făcut-o deja, este important să discutați cu un specialist despre problema dumneavoastră, deoarece în anumite cazuri uscarea ochilor poate fi rezultatul altor afecțiuni ascunse, cum ar fi o boală autoimună. După ce a identificat cauza, medicul dumneavoastră poate elabora un plan de tratament și vă va recomanda lacrimile artificiale care se potrivesc cel mai bine problemelor dumneavoastră.

Întrebări & Răspunsuri

Sunt lacrimile artificiale bune pentru ochi?

Mulți oameni suferă de ochi uscat, o afecțiune în care ochii nu produc suficiente lacrimi. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de factori, inclusiv vârsta, medicamentele și anumite afecțiuni medicale. Ochii uscați pot fi inconfortabili și pot duce la probleme de vedere. Lacrimile artificiale sunt un tratament obișnuit pentru ochii uscați. Lacrimile vin într-o sticlă și sunt aplicate pe ochi ca picăturile pentru ochi.

Acestea ajută la lubrifierea ochilor și îi fac să se simtă mai confortabil. Lacrimile artificiale sunt disponibile fără prescripție medicală și sunt, de obicei, sigure pentru utilizare. Cu toate acestea, este important să respectați instrucțiunile de pe ambalaj și să evitați să folosiți mai multe lacrimi decât se recomandă, deoarece acest lucru ar putea provoca iritații suplimentare. În cazul în care lacrimile artificiale nu oferă ușurare, ar putea fi necesare alte tratamente, cum ar fi dopurile punctuale sau unguentele oculare.

Care sunt posibilele efecte secundare ale lacrimilor artificiale?

Deși sunt în general sigure și eficiente, există unele efecte secundare potențiale asociate cu utilizarea lor. Cel mai frecvent efect secundar este usturimea sau arsura temporară a ochilor. Acest lucru apare de obicei atunci când lacrimile artificiale intră pentru prima dată în contact cu ochii și ar trebui să dispară în câteva minute.

Unele persoane pot prezenta, de asemenea, lăcrimare crescută, roșeață sau mâncărime după utilizarea lacrimilor artificiale. Dacă aceste reacții adverse persistă sau devin severe, este important să vorbiți cu un medic sau cu un farmacist. În cazuri rare, lacrimile artificiale pot provoca, de asemenea, o reacție alergică. Simptomele unei reacții alergice pot include umflături, roșeață și mâncărime la nivelul ochilor. Dacă prezentați oricare dintre aceste simptome după utilizarea lacrimilor artificiale, este important să solicitați imediat ajutor medical.

Pot folosi lacrimi artificiale în fiecare zi?

Mulți oameni se confruntă ocazional cu uscăciunea și iritarea ochilor. Acest lucru se poate datora unui număr de factori, inclusiv privitul la un ecran de calculator pentru perioade lungi de timp, prezența într-un mediu uscat sau vântos sau purtarea de lentile de contact. Lacrimile artificiale sunt o modalitate sigură și eficientă de a ameliora aceste simptome și de a proteja ochii de iritații suplimentare.

Este important să le folosiți conform indicațiilor medicului dumneavoastră sau ale oftalmologului. Utilizarea excesivă a lacrimilor artificiale poate duce, de fapt, la iritații suplimentare și la creșterea uscăciunii. Dacă folosiți zilnic lacrimi artificiale, este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră sau cu oftalmologul pentru a vă asigura că le folosiți corect și că acestea reprezintă cel mai bun tratament pentru situația dumneavoastră particulară.

Care este diferența dintre picăturile pentru ochi și lacrimile artificiale?

Lacrimile artificiale și picăturile pentru ochi sunt ambele folosite pentru a trata sindromul ochiului uscat, o afecțiune care apare atunci când glandele lacrimale nu produc suficiente lacrimi.

Există câteva diferențe esențiale între cele două tipuri de produse. Lacrimile artificiale sunt utilizate de obicei pentru cazurile ușoare până la moderate de ochi uscat, în timp ce picăturile pentru ochi sunt mai potrivite pentru cazurile mai severe. Lacrimile artificiale tind să fie mai puțin costisitoare decât picăturile pentru ochi. În plus, acestea pot fi achiziționate fără prescripție medicală, în timp ce majoritatea picăturilor pentru ochi necesită o rețetă de la un medic. În cele din urmă, lacrimile artificiale vin într-o varietate de formulări, în timp ce majoritatea picăturilor pentru ochi conțin doar un singur ingredient activ.

Lacrimile artificiale pot fi cea mai bună opțiune pentru persoanele care au sensibilitate la anumite ingrediente sau care caută un produs cu beneficii multiple.

De Final

În timp ce lacrimile artificiale sunt disponibile fără prescripție medicală, cel mai bine este să discutați cu un medic oftalmolog pentru a găsi cel mai bun produs pentru nevoile dumneavoastră. Există multe tipuri diferite de lacrimi artificiale, iar fiecare funcționează diferit pentru fiecare persoană. Medicul dumneavoastră oftalmolog vă poate ajuta să găsiți produsul potrivit pentru ochii dumneavoastră.

Surse

https://bmcophthalmol.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12886-022-02280-7
https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04633863
https://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2127609

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/eye-close-up-vision-macro-5248678/

Citește și: Cele mai bune peruci din par natural