Cele mai bune lacrimi artificiale – 2022

Care sunt cele mai bune lacrimi artificiale?

Introducere

Primăvara este apogeul alergiilor sezoniere. Dacă vă numărați printre persoanele care suferă de astfel de alergii, cu siguranță ochii roșii, iritați și uscați reprezintă o foarte mare problemă în viața dumneavoastră de zi cu zi.

Nici iarna nu suntem mai feriți de uscăciunea ochilor, deoarece umiditatea scăzută din aer cauzată de vreme cât și de radiatoarele cu care ne încălzim, este și ea un factor predispozant pentru disconfortul de la nivelul ochilor.

Dacă suferiți de această problemă, o picătură de lacrimi artificiale poate reprezenta soluția pe care o căutați!

Listă cu cele mai bune lacrimi artificiale în 2022:

#1 EvoTears, 3 ml, Ursapharm

Avantaje:

  • diminuează simptomele de ochi uscat;
  • hidratează suprafața oculară.

Vezi oferta la eMAG

#2 Thealoz Duo, 10 ml, Thea Laboratoires

Avantaje:

  • compatibile cu lentilele de contact;
  • nu conține conservanți.

Vezi oferta la eMAG

#3 Hylo Comod, 10 ml, Hylo Eye Care

Avantaje:

  • bun raport calitate – preț.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Care este cea mai bună cremă pentru coșuri și puncte negre?

Ghid de cumpărare

Lacrimile joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății ochilor. Acestea păstrează suprafața ochilor curată și hidratată, și vă ajută să vă protejați globii oculari de bacterii.

Deși poate credeți că lacrimile nu reprerezintă nimic altceva decât apă, ei bine, acestea sunt de fapt sunt un complex de apă, carbohidrați, lipide, electroliți și enzime – toate organizate în trei straturi, respectiv un strat de mucus, unul de apă și unul lipidic.

Lacrimile artificiale încearcă să imite îndeaproape această compoziție naturală a lacrimilor. fie că aveți ochi uscați din cauza alergiilor, lipsei umidității din aer, înaintării în vârstă sau anumite afecțiuni medicale, lacrimile artificiale vă pot ajuta să scăpați de această problemă.

Pe lângă lubrifierea ochilor, unele lacrimi artificiale pot promova vindecarea, spre exemplu în cazul în care ați suferit o intervenție chirurgicală, iar altele pot împiedica evaporarea lacrimilor naturale.

Deși este imposibil ca lacrimile artificiale să imite perfect lacrimile naturale, acestea pot rezolva parțial problema ochilor uscați. Deoarece există atât de multe variațiuni de lacrimi artificiale, este dificil de identificat produsul perfect. Dacă în cazul altor produse este valabil principiul ,,testează și vezi ce ți se potrivește”, această idee nu poate fi aplicată și în cazul lacrimilor artificiale.

Nu veți putea teste foarte multe produse deoarece simpla modificare repetată a mediului de pe suprafața ochilor poate să producă iritații, și astfel chiar și un produs foarte bun poate să vă creeze probleme. Este indicat să alegeți un produs și să îl folosiți doar pe acesta, oferind timp corpului să se obișnuiască cu el.

Ce caracteristici trebuie să aibă cele mai bune lacrimi artificiale?

  1. Să nu conțină conservanți

Conservanții sunt substanțe care împiedică dezvoltarea bacteriilor odată ce ați desfăcut recipientul cu lacrimi. Astfel, lacrimile artificiale care conțin conservanți vor avea o valabilitate mai mare, și prin urmare vor fi mai eficiente din punct de vedere financiar.

Totuși, adesea conservanții pot irita ochii, mai ales dacă micromediul lor este deja perturbat și au fost sensibilizați. Dacă utilizați lacrimile artificiale din când în când, puteți opta pentru un produs care conține conservanți deoarece este foarte probabil să nu vă afecteze în niciun fel. Dacă însă folosiți produsul de câteva ori pe zi, trebuie să vă orientați către lacrimi artificiale fără conservanți, care vin în flacoane cu doză unică și sunt în general mai scumpe.

  1. Să conțină ingrediente care schimbă compoziția lichidului lacrimal

În unele cazuri, persistența ochilor uscați se datorează unei bucle de feedback pozitiv: ochii se usucă deoarece s-au produs, la un moment dat schimbări în compoziția lacrimilor dumneavoastră, iar apoi micromediul iritant de la nivelul ochilor modifică lacrimile alimentând și mai mult uscăciunea ochilor.

Practic, aveți ochii uscați deoarece aveți ochii uscați. din acest motiv există produse care conțin anumite ingrediente care reduc modificările negative produse de uscăciunea ochilor, și prin urmare ajung să atenueze sau chiar să elimine complet această problemă.

  1. Să formeze o peliculă protectoare

Un astfel de exemplu sunt lacrimile care conțin Hydroxypropyl-Guar. Acesta este un compus care formează o peliculă gelifiată la suprafața ochiului, care oferă protecție, menține umiditata la nivelul globului ocular și promovează regenerarea celulelor de suprafață ale ochiului.

  1. Să stabilizeze stratul lipidic

Când componentele lipidice se destabilizează, întreg mediul lacrimal este perturbat, iar uscăciunea ochilor este inevitabilă. Acest lucru se întâmplă în anumite patologii, precum disfuncții ale glandei meibomiene. Dacă stratul lipidic este perturbat, lacrimile se evaporă într-un ritm mult mai rapid, lăsând ochii murdari și uscați. Lacrimile artificiale care restabilizează stratul lipidic conțin ingrediente uleioase, cum ar fi uleiul de ricin sau uleiul mineral, ce împiedică evaporarea lacrimilor.

Așadar, trebuie să acordați o mare atenție când alegeți produsul pe care îl veți folosi. Utilizarea unor produse de proastă calitate vă pot accelera uscăciunea ochilor, și o pot transforma într-o afecțiune cronică.

De asemenea, dacă nu ați făcut-o deja, este important să discutați cu un specialist despre problema dumneavoastră, deoarece în anumite cazuri uscarea ochilor poate fi rezultatul altor afecțiuni ascunse, cum ar fi o boală autoimună. După ce a identificat cauza, medicul dumneavoastră poate elabora un plan de tratament și vă va recomanda lacrimile artificiale care se potrivesc cel mai bine problemelor dumneavoastră.

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/eye-close-up-vision-macro-5248678/

Citește și: Cele mai bune peruci din par natural