Top Cele Mai Bune Lentile De Contact Colorate – 2024

Care sunt cele mai bune lentile de contact colorate?

Air Optix Colors este considerată cea mai bună opțiune pentru lentilele de contact colorate. Aceste lentile sunt fabricate din silicon-hidrogel, un material care permite ochilor să respire și asigură un confort crescut. De asemenea, Air Optix Colors vine într-o varietate de culori, inclusiv verzi și albastre, permițându-vă să alegeți nuanța care se potrivește cel mai bine cu culoarea naturală a ochilor dvs.

Introducere

Doriți să vă achiziționați lentile de contact colorate și nu știți de unde să începeți? Vă doriți o schimbare de look?

Lentilele de contact colorate reprezintă o modalitate simplă, rapidă și reversibilă de a vă schimba culoarea naturală a ochilor.

Acestea sunt dispozitive medicale concepute special pentru a fi utilizate în scop estetic pentru schimbarea culorii ochilor sau pentru mascarea unor defecte oculare.

Să purtați o pereche de lentile de contact colorate este ca și cum ați încerca o nouă coafură sau un nou stil vestimentar!

Vă va schimba look-ul în totalitate și veți atrage toate privirile!

Listă cu cele mai bune lentile de contact colorate în 2024:

#1 Air Optix Colors

Avantaje:

 • agentul unic de hidratare – AQUA;
 • tehnologie unică a suprafeței din plasmă pentru confort îndelungat;
 • disponibile în 9 nuanțe diferite;
 • fără dioptrii.

Vezi oferta la eMAG

#2 Verzi, Emerald verde HD, 365 Purtari

Avantaje:

 • material – PolyHEMA;
 • fără dioptrii;
 • timp de purtare – 365 zile.

Vezi oferta la eMAG

#3 Albastre, Foggy Blue HD

Avantaje:

 • aspect natural;
 • material – Hidrogel;
 • lentilele sunt certificate ISO.

Notă – pentru întreținerea acestor lentile aveți nevoie de soluție specială.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Care sunt cele mai bune pilote de iarnă?

Ghid de cumpărare

Atunci când alegeți lentile de contact colorate, este important să evaluați cum arată acestea în ochii dumneavoastră, iar pentru a face acest lucru puteți achiziționa lentile de probă. Lentilele bine alese ar trebui să fie în esență invizibile, dar suficient de remarcabile pentru a vă oferi cel mai natural aspect, să nu vă usuce ochii și să nu vă creeze niciun disconfort.

Sănătatea și siguranța ochilor dumneavoastră sunt importante. Din acest motiv, dacă nu sunteți familiarizat cu purtarea lentilelor de contact asigurați-vă că sunteți bine documentat înante de a face acest pas! Este indicat consultul unui specialist pentru a afla dacă purtarea unor lentile de contact colorate este potrivită pentru dumneavoastră, și să vă îndrume în a vă găsi cea mai bună opțiune pentru ochii dumneavoastră!

De asemenea, rețineți că, în general, lentilele de contact colorate sunt fabricate din materiale care nu lasă atât de mult oxigen în cornee. Din acest motiv, este important să alegi o lentilă de contact colorată care să se potrivească programului dumneavoastră de purtare.

Cu toate acestea, unele lentile colorate de calitate superioară oferă o penetrare a oxigenului mult superioară comparativ cu majoritatea mărcilor de pe piață. Discutați cu medicul oftalmolog pentru a decide ce marcă va garanta confort maxim și siguranță pentru ochii dumneavoastră!

Care este primul pas?

Deși nu este o condiție obligatorie, recomandăm consultul unui specialist oftalmolog înainte de a purta pentru prima dată lentile de contact colorate.

Chiar dacă nu aveți nevoie de corectarea vederii ci doar doriți să adăugați o pată de culoare pe chipul dumneavoastră, un consult de specialitate vă va oferi informații prețioase cu privire la dimensiunile pe care trebuie să aibă lentilele de contact și ce materiale sunt potrivite pentru dumneavoastră. Apoi, în baza recomandărilor primite puteți cumpăra cu ușurință lentile de contact colorate fie că le achiziționați din magazin sau online.

Care sunt cele mai bune materiale pentru confecționarea lentilelor de contact colorate?

Cele mai bune lentile în prezent sunt lentilele moi, fie că sunt de unică folosință, zilnice sau pentru purtare extinsă. În ceea ce privește materialul de confecționare, printre cele mai bune sunt silicon-hidrogelul și hidrogelul.

Rețineți că acestea au diverse variațiuni în funcție de brand, și prin urmare două lentile de branduri diferite confecționate din același tip de material (de exemplu hidrogel) se pot simți și comporta diferit.

Silicon-hidrogelul este superior hidrogelului deoarece transportă oxigenul către ochi chiar și de 10 ori mai mult comparativ cu hidrogelul. Din acest motiv lentilele confecționate din acest material pot fi purtare perioade mai îndelungate, fiind refolosibile.

Funcționare

Lentilele de contact colorate utilizate strict în scop estetic conțin 3 straturi: un înveliș protector care vine în contact cu globul ocular, un strat decorativ care va da culoarea și modelul lentilei, și încă un înveliș protector care la fi la interfața lentilă-aer.

Aceste lentile sunt proiectate cu o zonă clară în mijloc care se aliniază perfect cu pupila pentru a permite luminii să traverseze și a vă permite să vedeți.

În ceea ce privește culoarea și modelul, lentilele de contact colorate pot fi clasificate în 3 categorii:

 1. Lentile de contact care îmbunătățesc culoarea naturală a ochilor – acestea au un aspect disret, natural, pentru o schimbare subtilă;
 2. Lentile de contact coloroate în nuanțe vii – acestea sunt mai luminoase și vor atrage atenția tuturor asupra ta! Există o gamă foarte variată de culori;

iii. Lentile de contact circulare sau cu alte modele – acestea crează diferite efecte speciale, pot face ochii să mară mai mari, modifică forma pupilei sau altele, și sunt în general utilizate de artiști pentru un efect misterior, sau la petrecerile de Halloweeen.

Înainte să achiziționați prima dumneavoastră pereche de lentile colorate de contact trebuie să știți că nu toate se potrivesc oricărei culori a ochilor.

Pentru ochii deschiși la culoare cele mai potrivite lentile de contact colorate sunt cele pentru îmbunătățirea culorii. Acestea permit printr-o zonă de tranzit amestecarea culorii naturale a ochilor dumneavoastră cu o pată de culoare. Astfel, se crează o combinație de culori asemănătoare care cu siguranță vă va aduce în centrul atenției.

Pentru ochii închiși la culoare se recomandă culorile mai închise sau lentile mai opace. Lentilele de contact de culori deschise (albastru sau verde) nu vor fi la fel de vizibile ca în cazul ochilor deschiși la culoare. Lentilele de contact opace sunt o variantă mai potrivită dacă aveți ochii închiși la culoare și vă doriți o schimbare radicală în ceea ce privește culoarea lor.

Acestea acoperă complet culoarea naturală a ochilor și sunt potrivite pentru orice culoare, însă acestea se pot purta mai puține ore fiind confecționate dintr-un material mai gros care nu permite traversarea oxigenului la fel de bine.

De Final

Lentilele de contact colorate sunt o modalitate excelentă de a vă schimba aspectul fără a fi nevoie să vă chinuiți să vă vopsiți părul sau să purtați ochelari colorați.

Acestea vin într-o varietate de culori și stiluri, astfel încât să puteți găsi perechea perfectă pentru dumneavoastră. V-am oferit câteva sfaturi despre cum să alegeți cele mai bune lentile de contact colorate pentru dumneavoastră, precum și informații despre unde le puteți cumpăra.

Întrebări & Răspunsuri

Purtarea lentilelor de contact colorate este sigură?

Purtarea lentilelor de contact este o modalitate populară de a vă schimba culoarea ochilor, dar mulți oameni nu sunt siguri de siguranța lentilelor de contact colorate.

Deși este adevărat că unele mărci au fost legate de infecții oculare grave, acest lucru nu înseamnă că toate lentilele de contact colorate sunt nesigure. De fapt, atunci când sunt folosite corect, lentilele de contact colorate nu sunt mai periculoase decât lentilele transparente. Cheia pentru siguranță este să urmați cu atenție instrucțiunile și să vă vizitați medicul oftalmolog pentru controale regulate.

Cât timp poți folosi lentilele de contact colorate?

Fie că doriți să faceți o declarație de modă sau pur și simplu doriți să încercați un nou aspect, lentilele de contact colorate sunt o opțiune populară.

Dar cât durează acestea? Răspunsul depinde de tipul de lentilă și de cât de bine le îngrijiți. De exemplu, lentilele de unică folosință sunt concepute pentru a fi folosite pentru o perioadă de timp determinată, de obicei între una și două săptămâni.

Lentilele cu purtare prelungită pot fi purtate timp de până la 30 de zile la un moment dat. Cu toate acestea, este important să rețineți că purtarea lentilelor pentru perioade lungi de timp poate crește riscul de a dezvolta infecții oculare. Cel mai bine este să respectați programul de purtare recomandat pentru tipul dumneavoastră special de lentile.

De ce sunt inconfortabile contactele colorate?

Oricine a purtat vreodată lentile de contact colorate știe că acestea pot fi destul de incomode. Există câteva motive pentru acest lucru;

 • lentilele sunt, de obicei, mult mai groase decât lentilele de contact obișnuite, ceea ce poate provoca senzații de uscăciune și iritație.
 • lentilele de contact colorate tind să blocheze mai multă lumină decât lentilele de contact obișnuite, ceea ce poate cauza oboseala ochilor.
 • deoarece acoperă o suprafață mai mare a ochiului, lentilele de contact colorate pot limita fluxul de aer și pot provoca o senzație de căldură și senzație de căldură în ochi.

Dacă te gândești să încerci niște lentile de contact colorate, fii pregătit pentru un pic de disconfort. Dar, hei, totul merită pentru acea poză perfectă de pe Instagram, nu-i așa?

Pot purta lentile de contact colorate în fiecare zi?

Deși lentilele de contact colorate sunt sigure pentru a fi purtate în fiecare zi, este important să aveți grijă de ele în mod corespunzător. Curățați-vă întotdeauna bine mâinile înainte de a manipula lentilele de contact și asigurați-vă că urmați instrucțiunile de curățare și depozitare a acestora furnizate de producător.

Este, de asemenea, o idee bună să vă faceți un examen oftalmologic periodic pentru a vă asigura că lentilele de contact se potrivesc corect și că ochii dumneavoastră sunt sănătoși. În cazul în care observați roșeață, mâncărime sau secreții, îndepărtați-vă imediat lentilele de contact și consultați medicul oftalmolog.

Surse

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3798236/
https://www.medicalnewstoday.com/articles/colored-contact-lenses
https://www.optometrytimes.com/view/safety-and-efficacy-of-mass-produced-colored-contact-lenses

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/lens-contact-lens-eyes-lens-vision-4818786/

Citește și: Cele mai bune aparate auditive