Top 5 Cele Mai Bune Pelerine De Ploaie – 2024

Care sunt cele mai bune pelerine de ploaie?

Pelerina Trimm Ones este cea mai bună pelerină de ploaie. Acest model se remarcă prin rezistența sa excepțională la apă și respirabilitate. Este realizat din materiale de calitate superioară, care încorporează tehnologie avansată pentru a vă oferi protecție maximă.

Introducere

Fie că vă doriți să fiți mereu în pas cu moda, sau că v-ați săturat să cărați umbrela în zilele ploioase, o pelerină de ploaie de calitate trebuie să fie unul dintre articolele de bază din garderoba dumneavoastră.

Să presupunem că v-ați decis să faceți o astfel de achiziție, dar care este pelerina perfectă de ploaie? Alegerea unei pelerine de ploaie ar putea părea o sarcină simplă, dar există mulți factori cheie în alegerea unei piese perfecte care să vi se potrivească stilului dumneavoastră de viață.

Citiți în continuare acest articol pentru a vă pregăti în căutarea pelerinei de ploaie perfecte!

Listă cu cele mai bune pelerine de ploaie în 2024:

#1 Trimm Ones

Avantaje:

 • acoperire PU;
 • impermeabilitate 2000 mm;
 • cusături lipite.

Vezi oferta la eMAG

#2 3in1 OPRA

Avantaje:

 • pelerina se poate folosii inclusiv ca și paravan/cort;
 • cântărește doar 260g;
 • pelerina de ploaie este fabricată din material poliester ușor, dar durabil și rezistent la rupere.

Vezi oferta la eMAG

#3 Sentosa

Avantaje:

 • cusături izolate și termosudate la interior;
 • rezistență mare la uzură.

Vezi oferta la eMAG

#4 AEWOYAD

Avantaje:

 • acest poncho de ploaie este ultra-ușor, aprox. 140g;
 • ușor de purtat și reutilizabil;
 • super rezistent la apă și sigur.

#5 Trimm Basic

Avantaje:

 • ușoară și încape oriunde.

Citește și: Care sunt cele mai bune dopuri de urechi pentru somn?

Ghid de cumpărare

O pelerină de ploaie este una dintre primele piese de echipament de exterior pe care pasionații de natură și le achiziționează. Aceasta oferă confort, siguranță și protecție în condiții meteo nefavorabile, cum ar fi vânt, ploaie sau furtună. Iată de ce trebuie să țineți cont atunci când doriți să achiziționați o pelerină de ploaie!

 1. Rezistentă la apă sau impermeabilă?

Diferența dintre cele două este aceea că impermeabilitatea oferă un grad de protecție mai ridicat comparativ cu rezistența la apă. Pelerinele rezistente la apă sunt potrivite pentru burniță ușoară sau o ploaie scurtă de vară, deoarece expunerea îndelungată la intemperii face ca stratul de protecție să cedeze și să pătrundă apa sub acesta.

În schimb, materialele impermeabile folosesc o tehnologie specială și au diferite grade de impermeabilitate. Testele de laborator sunt teste de tip hidrostatic și măsoară, pe scurt, cât de multă apă poate ține o țesătură până când cedează și apa trece prin ea.

Este important de știut că o țesătură care obține valori foarte mari la acest test (peste 10.000 mm), deși este mai rezistentă și oferă cel mai înalt grad de protecție, își pierde respirabilitatea.

 1. Respirabilitatea

Respirabilitatea unui material se referă la capacitatea de a lăsa aerul să treacă ditr-o parte în alta, neacumulând astfel căldura la nivelul corpului. O valoare scăzută a respirabilității unei pelerine de ploaie înseamnă că aceasta va menține căldura mai bine (ceea ce poate fi benefic în anotimpul geros), dar care de cele mai multe ori provoacă o senzație neplăcută de umiditate și chiar transpirație.

Dacă plănuiți orice activitate fizică în aer liber, cum ar fi drumețiile sau plimbatul cu bicicleta, este recomandat să optați pentru o pelerină de ploaie cu grad de respirabilitate ridicat pentru a evita transpirația excesivă și supraîncălzirea corporală.

 1. Materialele și tehnologia de funcționare

O pelerină de calitate vine cu specificații tehnice care ne oferă informații despre straturile din componența sa, și materialele. Majoritatea țesăturilor de ploaie folosesc o construcție cu 2, 2,5 și 3 straturi, chiar dacă aproape toate arată ca unul singur, deoarece acestea sunt strânse și laminate împreună.

Fie că este vorba despre o țesătură cu 2, 2,5 sau 3 straturi, aceste modele împărtășesc majoritatea calităților lor de construcție, diferența constând în general în porțiunea interioară a îmbrăcămintei.

Toate cele trei tipuri de pelerine de ploaie prezintă o țesătură exterioară, denumită în mod obișnuit țesătură pentru față, care este acoperită cu un finisaj chimic Durable Water Repellent pentru a ajuta la menținerea apei la suprafață și a împiedica absorbția ei în țesătură. Al doilea strat, cel din mijloc, este stratul impermeabil real – în general confecționat din poliester sau nailon.

Pelerinele de ploaie în 3 straturi sunt alcătuite dintr-un strat exterior tratat cu finisaj Durable Water Repellent, un strat mijlociu impermeabil și o peliculă super-subțire de poliuretan (PU) sau alt suport similar pe interior. Scopul celui de-al treilea strat este de a împiedica transpirația și uleiurile să înfunde orificiile microscopice din stratul impermeabil-respirabil, ceea ce reduce respirabilitatea provocând disconfort.

Avantajul țesăturilor cu trei straturi este că sunt de obicei cele mai durabile datorită stratului interior, care protejează de fapt porii din membrana impermeabilă de înfundare (cel puțin pentru mai mult timp), menținând astfel o mai bună respirabilitate între spălări. Dezavantajul este că piesele cu trei straturi nu sunt întotdeauna la fel de respirabile și sunt adesea puțin mai grele decât multe dintre omologii lor cu 2 sau 2,5 straturi.

Alte caracteristici de funcționalitate la care puteți acorda atenție sunt mecanismul de închidere, design și dimensiuni și prezența buzunarelor.

Existența fermoarelor

De la deschiderea frontală la buzunare, majoritatea pelerinelor sunt încărcate cu fermoare. Pentru a împiedica scurgerea apei prin fermoare, acestea necesită un strat cauciucat pe dedesubt, sau un înveliș exterior suplimentar. Fermoarele cu înveliș exterior suplimentar, numite și fermoare laminate, sunt mai greu de închis.

Design și caracteristici de ajustare

Majoritatea pelerinelor au ajustări pe laterale și în spate pentru a regla cu precizie dimensiunea acestora. În plus față de dispozitivele de reglare menționate mai sus, pelerinele au adesea un șnur la tivul de jos. Cele mai lungi ar putea avea și un cordon în talie. Toate aceste ajustări vă permit să creați închideri strânse pentru a împiedica ploaia, vântul și frigul să se strecoare în deschiderile pelerinei.

De Final

Cea mai bună haină de ploaie este cea care îndeplinește toate nevoile tale. Factori precum impermeabilitatea, respirabilitatea, dimensiunea și buzunarele sunt cu toții importanți.

Cu o selecție corectă de caracteristici, veți găsi o haină de ploaie care funcționează perfect pentru utilizarea zilnică, pentru drumeții sau chiar în timpul festivalurilor.

Țineți cont de bugetul dvs. atunci când alegeți o haină de ploaie pentru a vă asigura că nu cheltuiți mai mult decât este necesar. Luarea în considerare această prezentare generală cuprinzătoare vă poate ajuta să vă ghidați procesul de luare a deciziilor și să vă asigurați că achiziționați cea mai bună haină de ploaie disponibilă pentru a se potrivi preferințelor dumneavoastră.

Mergeți mai departe și investiți astăzi într-o pelerină de ploaie de calitate – având în vedere aceste sfaturi, vă veți bucura cu siguranță de numeroasele sale beneficii în anii următori!

Citește și: Cea mai buna solutie anti purici la câini si pisici