Top Cele Mai Bune Perne De Dormit – 2024

Care sunt cele mai bune perne de dormit?

În 2024, topul celor mai bune perne de dormit include opt modele de excepție, fiecare cu avantajele și caracteristicile sale unice. Printre acestea se numără perne special concepute pentru diferite poziții de somn (pe spate, pe lateral, pe burtă) și care oferă suport adecvat pentru cap și gât. Este recomandat să alegeți o pernă în funcție de poziția de somn și nevoile personale. 

Introducere

Când vine vorba de confortul la culcare, saltelele par să atragă toată atenția, iar pernele sunt adesea trecute cu vederea.

Cu toate acestea, este la fel de important să obțineți tipul potrivit de pernă care vi se potrivește.

Listă Cu Top 8 Cele Mai Bune Perne De Dormit În 2024:

#1 BYONDSELF

Avantaje:

 • eliberează multă presiune din partea corpului în timpul somnului;
 • pernele vin cu fețe de pernă și căptușealî confortabile și răcoroase;
 • fabricată din spumă cu memorie de înaltă densitate, rezistentă lentă, care nu este ușor de deformat.

Vezi oferta la eMAG

#2 Green Future Anatomica Memory Latex Aloe Vera

Avantaje:

 • spumă cu memorie;
 • husă lavabilă;
 • structura pernei este prevazută cu canale de aerisire pentru preluarea căldurii excesive;
 • efect antimicrobian și antialergic.

Vezi oferta la eMAG

#3 Castellano

Avantaje:

 • forma a fost creată pentru a asigura confortul pe tot parcursul nopții;
 • vine împreună cu un strat suplimentar de spumă cu memorie;
 • fețele de pernă Tencel Fibers sunt alegerea preferată a hotelurilor și spa-urilor de 5 stele.

Vezi oferta la eMAG

#4 Ultrasleep Memory Blue Somnart

Avantaje:

 • husa detașabilă și lavabilă la 30 de grade
 • husă cu proprietăți de absorbție;
 • suport ideal pentru gât;
 • confort superior datorită spumei de memory;
 • proiectată pentru toate pozițiile de dormit.

Vezi oferta la eMAG

#5 iSleep VitalCare

Avantaje:

 • spumă cu memorie 100%;
 • fabricată in Italia.

Vezi oferta la eMAG

#6 Bamboo Memory Somnart

Avantaje:

 • miez din 100% spumă poliuretan memory;
 • 2 perne având compoziția husei din 60% poliester – 40% vâscoză;
 • husă bambus cu proprietăţi de absorbţie.

#7 Somnart, 50×70 cm, microfibră

Avantaje:

 • puf de gâscă din Ungaria.

#8 Primo Line, Latex, 40×135 cm

Avantaje:

 • se adaptează în funcție de forma capului și a gâtului.

Citește și: Cărucioare 3 in 1

Ghid De Cumpărare

Alegerea unui tip greșit de pernă poate duce la disconfort în timpul somnului sau chiar dureri de gât dimineața. Acest ghid prezintă cum să alegi cele mai bune perne pentru tine în funcție de poziția ta de dormit și de nevoile tale personale.

La fel ca și în cazul saltelelor, atunci când faci cumpărături pentru perne, gândește-te la cum dormi. Cea mai bună pernă care va reduce durerile de gât și vă va menține adormit toată noaptea trebuie să vă mențină coloana vertebrală aliniată într-o poziție neutră, fiind în același timp un material confortabil pe care să vă odihniți cu plăcere. Un test de potrivire ușoară: când ești întins, gâtul nu ar trebui să se încline în nicio direcție.

Persoanele care dorm pe lateral au nevoie de o pernă groasă și fermă pentru a-și „ține urechile aliniate cu umerii” pentru a preveni extinderea gâtului în orice direcție atunci când dorm pe o parte. Persoanele care dorm pe lateral au nevoie de mult sprijin din partea lor pentru a ridica și susține capul, astfel încât coloana vertebrală și gâtul să rămână aliniate. O pernă fermă, din microfibră este cea mai bună, dar nu toată lumea va găsi atât de confortabilă: o alternativă bună este să așezați o pernă cu susținere scăzută cu o pernă mai fermă dedesubt, având mare grijă să nu ridicați prea mult capul.

Pentru a menține o coloană neutră și o postură sănătoasă, cei care dorm pe lateral au nevoie de o pernă cu o înălțime înaltă și un sprijin mai ferm.

Suport ferm – Pernele cu un nivel mediu de sprijin ferm vor servi pentru a vă menține capul și gâtul în linie cu coloana vertebrală pe tot parcursul nopții. Dacă perna ta este prea moale, capul tău se va coborî treptat aruncând coloana vertebrală din aliniament neutru.

Profil  înalt – Cel mai important, o pernă cu un profil mai înalt vă va sprijini capul în sus, astfel încât să fie în aliniament neutru cu coloana vertebrală. În plus, o pernă înaltă vă va ușura presiunea din umăr și vă va asigura că nu suportă greutatea corpului. Dacă simți vreodată că umărul tău se înfige adânc în saltea, este posibil ca perna să nu fie suficient de înaltă.

Pufoase și modelabile – Pernele mai ferme pot dura ceva timp pentru a vă obișnui, așa că vă sugerez să căutați materiale pufoase precum Kapok, puf sau alternative pentru puf. Aceste materiale sunt destul de moi de la sine, așa că asigurați-vă că perna este umplută suficient, iar mansarda este înaltă. Dar găsirea unei perne care poate fi pufoasă într-o mansardă mai înaltă este adesea benefică pentru cei care dorm pe lateral cu umeri mai largi. De asemenea, pernele care sunt ușor de modelat vă permit să ajungeți la un braț sub pernă într-o îmbrățișare confortabilă, ceea ce este o mișcare de bază pentru multe persoane care dorm lateral.

Citește și: Cele Mai Bune Filtre De Apă

Persoanele care dorm pe spate ar trebui să opteze pentru o grosime medie între ele, care să le mențină gâtul aliniat fără a-și arcui capul înainte. Pentru a menține o postură sănătoasă, cei care dorm pe spate au nevoie de pernă ce are o mansardă medie și o fermitate medie. În plus, cei care dorm pe spate ar putea descoperi că pernele umplute cu materiale care se conformează presiunii (cum ar fi spuma cu memorie, de exemplu), sunt deosebit de benefice.

Fermitate medie – O fermitate medie vă va menține capul suficient de susținut pentru a fi aliniat cu coloana vertebrală și va asigura că perna nu se va aplatiza pe parcursul nopții. Dacă perna este prea moale, este posibil să-și piardă forma sub greutatea capului.

Conform presiunii – Materialele concepute pentru a se conforma strâns presiunii pot servi pentru a menține capul să se simtă confortabil legănat și ținut în aliniament neutru cu gâtul. În plus, pernele care au un blat smoc vor oferi o pernă suplimentară pe care vă puteți odihni tâmplele multe persoane care stau pe spate dorm cu capul înclinat într-o parte.

Mansardă medie — O mansardă medie va ajuta la ameliorarea presiunii din gât și umerii tăi, oferind un tampon frumos și confortabil între tine și saltea. Dacă perna ta este prea înaltă, capul tău va fi întins în sus. Dacă nu este suficient de înalt, ești aproape întins pe saltea

Cei care dorm pe stomac ar trebui să aleagă o pernă moale și mai subțire, astfel încât gâtul lor să rămână într-o poziție neutră. Unii experți recomandă să plasați o pernă sub umăr pentru o aliniere corectă a coloanei vertebrale.

Când vine vorba de somnul stomacal, găsirea pernei perfecte poate fi puțin dificilă. De fapt, unii experți sugerează evitarea completă a poziției predispuse, deoarece tinde să poziționeze coloana cervicală superioară la rotația sau extensia finală. În esență, acest lucru înseamnă că aveți un risc mai mare de a vă încorda gâtul și de a pune presiune pe partea inferioară a spatelui sau a abdomenului.

Suport moale — Pernele cu suport moale vor oferi un tampon moale între dvs. și saltea, dar va asigura, de asemenea, pozitia capului sa nu fie prea sprijinita. Cu cât perna este mai fermă, cu atât este mai probabil ca pozitia gâtului să fie mai ridicata fata de coloana vertebrală și atunci se instalează durerea.

Umplutură compresibilă — Pernele umplute cu pene sau alternative de puf sunt ideale pentru cei care dorm pe stomac. De ce? Ei bine, acele materiale sunt ușor comprimate într-o mansardă super joasă. Ele sunt, de asemenea, foarte modelabile, ceea ce se pretează bine celor care dorm cu stomacul cărora le place să îmbrățișeze partea de dedesubt a pernei decât să se întindă cu brațele pe lângă.

Low Loft – Pentru a menține alinierea neutră a coloanei vertebrale, cei care dorm pe stomac, au nevoie de o pernă cu mansardă scăzută. Dacă mansarda pernei tale este chiar puțin prea înaltă, capul tău va fi întins în sus și întreaga coloană va fi intr-o pozitie incomoda. Amintiți-vă: perna ar trebui să susțină curba naturală C a coloanei vertebrale.

Ne petrecem o treime din viață în pat și modul în care dormim afectează cu siguranță celelalte două treimi, așa că perna este de fapt o achiziție destul de importantă. De-a lungul timpului, această uzură poate provoca rigiditate musculară, tendinită, dureri nervoase, hernie de disc și multe altele.Astfel, este foarte important să alegeți perna potrivită pentru nevoile voastre.

Sfat profesionist: Dacă nu sunteți exact siguri cum să vă dați seama dacă coloana vertebrală este în aliniament neutru, asigurați-vă că urechile sunt aliniate cu umerii, iar bărbia este în linie cu sternul.

Întrebări & Răspunsuri

Cu câte perne ar trebui să dormiți?

Răspunsul s-ar putea să vă surprindă. Deși majoritatea oamenilor cred că mai multe perne echivalează cu un somn mai confortabil, nu este neapărat așa. De fapt, dormitul cu prea multe perne poate duce, de fapt, la dureri de gât și dureri de cap. Așadar, care este numărul ideal de perne?

Experții recomandă să dormiți cu o singură pernă. Acest lucru permite capului și gâtului să se odihnească în aliniere, prevenind încordarea mușchilor. Iar dacă vă dați seama că aveți nevoie de un sprijin suplimentar, puteți încerca întotdeauna o pernă cu o înălțime mai mare. Orice ați face, rezistați tentației de a vă îngrămădi cu pernele. Mai mult nu este întotdeauna mai bine atunci când vine vorba de a avea un somn bun.

Cât de groasă ar trebui să fie perna?

Nu există un răspuns definitiv la întrebarea cât de groasă ar trebui să fie o pernă. Acesta depinde de o varietate de factori, inclusiv poziția în care dormiți, dimensiunea corpului și preferințele personale.

Persoanele care dorm pe burtă sau pe spate preferă, în general, perne mai subțiri, în timp ce persoanele care dorm pe o parte preferă, de obicei, ceva mai gros.

Important este să găsiți o pernă care să vă ofere cantitatea potrivită de susținere pentru cap și gât. Dacă vă treziți adesea cu dureri de gât sau de cap, poate fi un semn că perna dumneavoastră este prea subțire sau prea groasă. Experimentați cu diferite grosimi de pernă până când găsiți una care vă face să vă simțiți confortabil și vă oferă un somn bun.

Care este cea mai bună poziție pentru capul tău când dormi?

Când vine vorba de a avea un somn bun, există o serie de factori de luat în considerare, inclusiv tipul de pernă pe care îl folosiți și poziția corpului dumneavoastră.

Mulți oameni cred că cea mai bună poziție pentru a dormi este pe spate, cu capul și gâtul susținute de o pernă. Această poziție ajută la menținerea coloanei vertebrale în aliniere și previne durerile de cap și de gât. Cu toate acestea, dacă suferiți de apnee în somn sau sforăiți puternic, dormitul pe spate ar putea să nu fie cea mai bună opțiune.

Dormitul lateral este adesea recomandat persoanelor cu aceste afecțiuni, deoarece ajută la menținerea căilor respiratorii libere. În cele din urmă, cea mai bună poziție pentru a dormi este cea care este cea mai confortabilă pentru dumneavoastră. Experimentați cu diferite poziții până când o găsiți pe cea care vă permite să aveți un somn odihnitor.

Umerii să fie pe pernă când dormi – da sau nu?

Nu există un singur răspuns la întrebarea dacă umerii trebuie sau nu să fie pe pernă atunci când dormiți. Unii oameni consideră că dormitul cu umerii pe saltea ajută la reducerea durerii la nivelul gâtului și al spatelui, în timp ce alții consideră că acest lucru agravează durerile existente.

În cele din urmă, este o chestiune de preferințe personale și de ceea ce se simte cel mai confortabil. Cei care aleg să doarmă cu umerii pe pernă ar putea dori să experimenteze cu diferite tipuri de perne pentru a găsi una care oferă cantitatea potrivită de susținere.

În plus, este important de reținut că poziția de dormit poate varia de la o noapte la alta, așa că nu este nevoie să vă simțiți constrânși de o singură poziție. Cel mai important lucru este să găsiți o poziție care să vă permită să aveți un somn odihnitor.

Este mai bine să dormi cu capul sau picioarele ridicate?

Când vine vorba de a avea un somn bun, există o varietate de poziții diferite pe care oamenii le preferă. Unii oameni dorm pe burtă, în timp ce alții dorm pe spate sau pe o parte.

Cu toate acestea, o poziție care este adesea recomandată de experți este dormitul cu capul sau picioarele ridicate.

Dormitul cu capul ridicat poate ajuta la reducerea sforăitului și la ameliorarea simptomelor de GERD, în timp ce dormitul cu picioarele ridicate poate ajuta la reducerea umflăturilor și la îmbunătățirea circulației. În plus, ambele poziții pot contribui la reducerea durerilor de spate și la promovarea unui sentiment de relaxare.

Prin urmare, ridicarea capului sau a picioarelor în timp ce dormiți poate fi benefică în mai multe moduri.

De Final

Deci, acum că știți totul despre diferitele tipuri de perne de dormit și beneficiile lor, este timpul să decideți care este tipul potrivit pentru dumneavoastră. Dacă aveți deja un tip preferat de pernă, încercați să căutați una similară cu caracteristici suplimentare de susținere.

În caz contrar, începeți cu recomandările noastre și mergeți în josul listei până când găsiți cea mai potrivită. Și nu uitați – chiar dacă schimbați ocazional tipul de pernă, acordați-vă întotdeauna suficient timp pentru a vă adapta la orice schimbare înainte de a lua o decizie finală. Corpul tău îți va mulțumi pentru asta!

Surse

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25008402/
https://www.researchgate.net/publication/
https://www.jstage.jst.go.jp/article/tjem/233/3/233_183/_html/-char/en

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/woman-asleep-girl-sleep-bed-cozy-2197947/

Citește și: Cele Mai Bune Saltele De Pat Ortopedice