Top Cele Mai Bune Peruci Din Păr Natural – 2024

Care sunt cele mai bune peruci din păr natural?

Perucile din păr natural de la brandul Jon Renau sunt considerate printre cele mai bune în 2024. Acestea oferă un aspect natural datorită calității superioare a părului utilizat și varietății de stiluri, lungimi și culori disponibile. Ele sunt fabricate cu atenție pentru a fi confortabile și ușor de purtat. 

Introducere

Dacă nu vă mulțumește podoaba capilară sau pur și simplu doriți o schimbare de look temporară, cu siguranță v-ați gândit la achiziționarea unei peruci din păr natural.

În ultimii ani perucile au câștigat o atenție considerabilă pe rețelele de socializare și sunt într-adevăr un accesoriu care vă poate schimba look-ul radical. Însă pentru a obține un aspect natural nu este suficient să alegeți un produs care să arate bine, perucile variază foarte mult și trebuie să găsiți modelul care vă completează trăsăturile fizice și care vă oferă încredere.

Listă cu cele mai bune peruci din păr natural în anul 2024:

#1 Model Naty blond cenusiu

Avantaje:

 • culoare – blond auriu aramiu;
 • păr 100% natural uman.

Material Păr — natural.

Vezi oferta la eMAG

#2 Model Hurrem

Avantaje:

 • confecționată manual;
 • păr 100% natural romanesc neprocesat chimic;
 • culoare arămiu.

Vezi oferta la eMAG

#3 Model CLARA

Avantaje:

 • se poate ajusta prin tundere sau aranjare dupā propriul stil;
 • culoare – blond mediu natural intens;
 • dupā spālare, părul nu își schimbă textura
 • spatele și lateralele sunt realizate din trese deschise pentru o foarte bunā circulare a aerului, permițând scalpului sā respire.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Care sunt cele mai bune lentile de contact colorate?

Ghid de cumpărare

Alegerea unei peruci din păr natural este cu siguranță o alegere costisitoare dar înțeleaptă. Spre deosebire de părul sintetic, cel natural va cădea și se va balansa întocmai ca și cum ar fi părul dumneavoastră. În plus, poate fi spălat și coafat cu ușurință.

Perucile din păr natural variază în funcție de tipul, textura și lungimea firului de păr, culoarea, procesul de fabricație și dimensiunile bazei.

Tipul firului de păr

Există mai multe tipuri de păr utilizat în confecționarea perucilor: european, indian, chinezesc, afro. Cele mai căutate și cele mai scumpe sunt perucile din păr european. La acest tip de perucă, firul de păr este mai fin cu o textură potrivită pentru o coafură impecabilă. Părul indian este mai moale, și este al doilea tip de păr preferat când vine vorba de peruci. Acesta este mai ieftin decât părul european. Părul chinezesc are firul gros și drept, și este perfect pentru persoanele care își doresc o perucă dreaptă. Perucile afro sunt mai puțin comercializate în Europa din lipsa cererii de pe piață.

Textura

Ca și textură, perucile din păr natural pot fi drepte, buclate sau crețe. Părul drept este cel mai ușor de întreținut, iar cel buclat este cel preferat de majoritatea. Acesta după spălare trebuie coafat la perie pentru a-i da forma dorită, și este recomandat să se folosească și produse de stilying pentru un finisaj de invidiat. Părul creț este mai greu de întreținut și trebuie tratat cu produse profesionale pentru a menține cârlionții frumos grupați și a nu avea un aspect neîngrijit.

Lungimea

În mod evident, cu cât părul dintr-o perucă este mai lung, cu atât peruca va fi mai scumpă. Moda părului lung a trecut, iar din ce în ce mai multe femei optează pentru tunsori îndrăznețe. Perucile pot fi de toate lungimile, cu cât o perucă este mai lungă cu atât aceasta reține mai multă căldură, este mai incomodă și mai complicat de întreținut. Perucile scurte pot fi cea mai potrivită algere și pot reprezenta o schimbare radicală, mai ales dacă aveți părul mediu sau lung. Ele se întrețin mai ușor, se usucă mai repede, sunt mai simplu de coafat și costă mai puțin.

Culoarea

În ceea ce privește culoarea este important să luați în considerare nuanța pielii dumneavoastră. Optați pentru culori în tonuri apropiate pielii, pentru un aspect natural. Evident, dacă doriți o schimbare îndrăzneață puteți opta pentru culori mai țipătoare caracteristice perucilor cu un aspect dramatic, însă trebuie să țineți cont că o perucă din păr natural reprezintă o investiție și este recomandat să achiziționați culori care pot fi purtate în cât mai multe contexte.

Procesul de fabricație

Cele mai calitative peruci din păr natural sunt acelea care au șuvițele de păr cusute manual. Acestea au o construcție mai moale, mai ușoară și mai naturală. Părul poate fi despărțit cu ușurință pentru a muta cărarea în ce direcție doriți, iar baza perucii imită foarte bine scalpul. Deoarece sunt cusute manual, aceste peruci au costurile cele mai ridicate.

Dimensiunile bazei

Este foarte important să alegeți dimensiunea potrivită a bazei. Dacă peruca va fi prea lejeră sau prea strânsă, nu vă veți simți confortabil și nu va avea un aspect natural. Pentru a afla dimensiunile potrivite trebuie să vă măsurați circumferința capului folosind un metru de croitorie. Înfășurați-l pornind din linia frontală a părului, după urechi până la ceafă, și astfel veți determina cu ușurință ce dimensiune aveți nevoie. Fiecare brand comercializează conform propriilor dimensiuni, așadar este important să verificați dimensiunile de fiecare dată când achiziționați o perucă pentru a găsi potrivirea perfectă.

Ce trebuei să știți după ce ați achiziționat o perucă din păr natural?

Părul dumneavoastră beneficiază de uleiurile naturale produse de scalp, însă perucilor le lipsește acest strat protector de sebum. De aceea nu este indicat să folosiți produse de curățare puternice, în primul rând pentru a proteja firul de păr și în al doilea rând pentru că nu este necesar. Șampoanele și balsamurile fără sulfați sunt ideale pentru spălarea perucilor din păr natural. În ceea ce privește frecvența spălării perucii, dacă o purtați zilnic este recomandat să o spălați de două ori pe lună. Cu cât o spălați mai des cu atât îi veți limita durata de viață. Asemenea părului dumneavoastră, utilizarea în mod frecvent a plăcii de îndreptat sau a ondulatorului va deteriora și părul din perucă, limitându-i durata de viață.

Întrebări & Răspunsuri

Care este durata de viața a perucilor naturale?

Perucile naturale sunt realizate din păr uman adevărat, astfel încât acestea pot dura mult timp dacă sunt îngrijite corespunzător.

Durata de viață a unei peruci naturale va depinde de o serie de factori, inclusiv de calitatea părului și de modul în care este purtată și întreținută. De exemplu, perucile care sunt purtate zilnic vor trebui de obicei înlocuite mai des decât cele care sunt purtate doar ocazional. Perucile care sunt supuse unor tratamente de styling dure sau expunerii la căldură sau umiditate excesivă pot avea, de asemenea, o durată de viață mai scurtă

Purtarea unei peruci dăunează părului natural?

Perucile fac parte din cultura umană de mii de ani, iar popularitatea lor este în creștere în lumea modernă. Perucile sunt acum realizate dintr-o varietate de materiale, inclusiv păr uman, fibre sintetice și chiar păr de cal. În timp ce perucile pot fi o modalitate distractivă și convenabilă de a-ți schimba aspectul, există o dezbatere cu privire la faptul dacă acestea dăunează sau nu părului tău natural.

Unii experți consideră că perucile pot provoca frecare și rupere, mai ales dacă nu sunt montate corespunzător. Alții susțin că perucile oferă protecție împotriva elementelor și pot contribui de fapt la promovarea creșterii sănătoase a părului.

Poți face duș cu o perucă?

În general, nu este recomandat să faceți duș cu peruca pe cap, deoarece aceasta se poate deteriora sau deforma. Perucile sunt de obicei confecționate din fibre sintetice care nu sunt concepute pentru a rezista la același nivel de umiditate și căldură ca și părul uman.

Expunerea constantă la apă poate face ca culoarea perucelor să se estompeze. Dacă trebuie să faceți duș cu peruca pe cap, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza riscul de deteriorare:

 • asigurați-vă că peruca dvs. este bine fixată înainte de a intra în duș.
 • evitați să folosiți apă fierbinte sau să stați în duș pentru perioade lungi de timp.
 • folosiți un șampon și un balsam blând concepute pentru peruci și asigurați-vă că clătiți bine peruca după șamponare.

Urmând aceste indicații, vă puteți asigura că peruca dumneavoastră va rămâne în stare bună chiar și după expunerea repetată la apă.

Pot ajuta perucile să crească părul?

Juriul încă nu a stabilit dacă perucile ajută sau nu la creșterea părului. există multe rapoarte anecdotice ale unor persoane care spun că au experimentat creșterea părului după ce au purtat o perucă, dar nu există dovezi științifice care să susțină aceste afirmații.

Există câteva explicații posibile pentru care cineva ar putea crede că o perucă i-a ajutat părul să crească:

 • atunci când purtați o perucă, vă protejați părul natural de intemperii. Acest lucru poate ajuta la prevenirea deteriorării și ruperii, ceea ce poate face ca părul să pară mai subțire în timp.
 • perucile pot contribui, de asemenea, la menținerea sănătății scalpului, oferind o barieră între pielea dumneavoastră și lumea exterioară. Acest lucru poate preveni afecțiunile scalpului, cum ar fi mătreața și psoriazisul, care pot provoca căderea părului.
 • purtarea unei peruci vă poate spori încrederea în sine și vă poate face să vă simțiți mai bine în pielea dumneavoastră. Atunci când vă simțiți bine în pielea dumneavoastră, este mai probabil să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, ceea ce poate duce la un păr mai sănătos.

Așadar, deși nu există dovezi științifice care să ateste că perucile ajută la creșterea părului, există unele beneficii potențiale care ar putea face ca acestea să merite să fie încercate.

De Final

Deși purtarea unei peruci poate fi o modalitate excelentă de a vă proteja părul natural și de a-l păstra în cea mai bună formă, nu toate peruci sunt create la fel. Atunci când cumpărați o perucă, asigurați-vă că selectați una care este realizată din materiale de înaltă calitate și care se potrivește bine. Urmând aceste sfaturi, puteți găsi peruca de păr natural perfectă pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.

Surse

https://www.uniwigs.com/blog/6-benefits-to-wearing-a-wig.html
https://www.serenitywigsalon.com/post/benefits-of-human-hair-wigs
https://www.simplywigs.co.uk/blog/benefits-of-lace-front-wigs/

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/wigs-hair-market-fun-colors-2224880/

Citește și: Cea mai buna crema pentru cosuri si puncte negre