Top Cele Mai Bune Pistoale De Vopsit Auto – 2024

Care sunt cele mai bune pistoale de vopsit auto?

In 2024, cele mai apreciate pistoale de vopsit auto includ modele precum De Vilbiss DV1 LAC Digital, ANI R150-T HPS, Sagola Mini Xtreme, DeVilbiss SLG-620, precum și Einhell 4133000. Acestea sunt recunoscute pentru performanțele lor superioare, controlul precis al pulverizări.

Introducere

Este timpul să cumpărați un pistol de vopsit auto? Dacă sunteți profesionist în vopsirea automobilelor probabil că știți deja că detaliile fac diferența când vine vorba de pistoale de vopsit profesionale!

Dacă sunteți la început de drum sau pur și simplu doriți achiziționarea unui pistol de pulverizare pentru a realiza diverse activități în gospodăria dumneavoastră, v-am pregătit o serie de informații importante pentru a înțelege cum funcționează un astfel de pistol și la ce trebuie să fiți atenți atunci când vă cheltuiți banii!

Listă cu cele mai bune pistoale de vopsit auto în anul 2024:

#1 De Vilbiss DV1 LAC Digital

Avantaje:

 • în combinație cu noile air caps – turbulențele sunt mai reduse pentru o atomizare perfectă;
 • datorită tehnologiei DeVilbiss Laminar Flow Technology™ toate trei duzele oferă mai mare stabilitate în aplicarea culorilor dificile;
 • cu introducerea noi tehnologii DeVilbiss Air Management Kinetics™ aerul circulă mai lin pentru o calitate premium la presiune joasă și un transfer eficient al vopselei pe suprafață.

Vezi oferta la eMAG

#2 DeVilbiss SLG-620 cu duza de 1.3 mm

Avantaje:

 • asezare perfecta a vopselei și lacului pe suprafața vopsită.

Vezi oferta la eMAG

#3 PK60 HVLP BenBow

Avantaje:

 • presiunea jetului poate fi reglată după cum este necesar;
 • pentru uz profesional;
 • acul și vârful sunt realizate din oțel inoxidabil.

Vezi oferta la eMAG

#4 HVLP

Avantaje:

 • acest pistol de vopsire cu pulverizare adoptă o construcție compozită pentru o greutate redusă și confortabilă pentru o funcționare îndelungată;
 • capota pistolului de pulverizare hvlp este fabricată din alamă.

Vezi oferta la eMAG

#5 Benbow 066 PRO, PK80

Avantaje:

 • temperatura de funcționare: 5-40 ° C;
 • filtru pentru cană;
 • presiunea maximă a aerului: 6.8/98 bar/psi;
 • pentru uz profesional.

#6 Benbow 061 PK60-14

Avantaje:

 • acul și vârful sunt din oțel inoxidabil.

Citește și: Top 11 Cele Mai Bune Statii Auto

Ghid de cumpărare

Pistoalele de vopsit se împart în două mari categorii: pneumatice (cu aer, de vopsit sub presiune) și fără aer. Pulverizarea pneumatică este folosită într-o gamă largă de industrii pentru o mare varietate de activități, de la vopsitul caroseriilor auto până la atelierele de tâmplărie, bijuterii și chiar cofetării.

Pulverizarea cu aer sub presiune este utilizată în principal pentru aplicarea unui finisaj real și diferă de o configurați cu turbină HVLP (pistol de vopsit semi-profesional, cu aer comprimat la presiune joasă) deoarece funcționează la presiune mai mare și prin urmare descompune mai mult particulele de material și oferă un finisaj mai fin și mai bun.

Mecanismul unui pistol de vopsit cu presiune este simplu: pulverizarea cu aer atomizează materialul prin amestecarea acestuia cu un flux de aer, ceea ce face ca particulele de material să se spargă și să distribuie cât mai uniform vopseaua.

Există o mulțime de mărci și modele diferite de pistoale pneumatice, cel mai important este să știi ce sistem preferi. Este drept, uneori materialul care trebuie pulverizat este cel care determină sistemul de care aveți nevoie.

Sunt trei mecanisme principale după care sunt construite pistoalele de vopsit, și anume mecanismul gravitației, în care pistolul are rezervorul situat deasupra și astfel materialul curge folosindu-se de gravitație, mecanismul aspirației în care rezervorul este situat sub partea din față a pistolului și funcționează prin fluxul mare de aer care trece peste partea de sus a rezervorului și trage materialul cu efectul de venuri, și al treilea mecanism – mecanismul pneumatic.

Acestea sunt pistoalele profesionale folosite în atelierele auto la vopsirea mașinilor. Ele au atașate un compresor care alimentează pistolul cu presiune. Vopseaua este furnizată în acest caz de un vas cu presiune foarte mare sau de o pompă de alimentare separată.

Toate pistoalele pneumatice profesionale sunt dotate cu un șurub care reglează raza pistolului, rotind de acesta puteți seta raza de pulverizare mai mare sau mai mică.

De asemenea, mai sunt dotate cu un șurub care reglează debitul de lichid. Acționând acest șurub controlați volumul de lichid care urmează să fie pulverizat.  Și nu în ultimul rând acestea mai prezintă și un al treilea șurub care permite reglarea aerului.

Este indicat să vă montați și un manometru la pistolul de vopsit pentru a vedea cu exactitate presiunea la care lucrați. Aceasta este foarte importantă în cazul pistoalelor pneumatice deoarece o presiune ridicată înseamnă un debit foarte bun de lucru. De aceea este important să ne orientăm către un pistol pneumatic puternic dacă dorim să îl folosim în scop profesional.

Tot pentru eficiență maximă este indicat să alegeți un pistol cu o capacitate de debit mare și de asemenea cu un rezervor încăpător. Cu cât vă veți opri mai rar din vopsit pentru a face plinul cu vopsea, cu atât veți termina mai repede! Totuși, nu este indicat să fie un rezervor foarte mare (mai mare de 1 L) deoarece va fi greu de lucrat cu el. Cu cât este mai ușor cu atât veți vopsi mai lejer.

În ceea ce privește materialul din care este confecționat pistolul, aluminiul și oțelul sunt materialele către care ar trebui să vă orientați. Nu optați pentru materiale mai slabe calitativ deoarece, chiar dacă în privința costurilor veți avea impresia că faceți o alegere bună, se vor uza repede și în curând va trebui să cumpărați altele.

Un alt detaliu căruia trebuie să îi acordați maximă atenție sunt garniturile și sigiliile. Calitatea acestora se reflectă în rezistența produsului și într-o bună funcționare. Pistolul pneumatic trebuie să fie etanș pentru a permite presiunii să determine fluidele să curgă.

Alte componente cărora trebuie să le alocați atenție deosebită sunt duzele. Acestea sunt de mai multe dimensiuni, iar alegerea lor are o logică foarte simplă – cu cât vopseaua este mai groasă cu atât duza trebuie să fie mai mare pentru a permite trecerea materialului pentru vopsit.

Făcând o comparație, pistolul de vopsit pneumatic are destul de puține avantaje și dezavantaje în comparație cu pistolul gravitațional sau cel cu aspirație, deoarece vizează un tip de lucru ușor diferit. Un real avantaj este că puteți pulveriza în orice direcție doriți, ceea ce îl face ideal dacă munca dumneavoastră implică pulverizarea zonelor incomode, greu ce accesat. De aemenea, pistolul pneumatic vă oferă mai mult control deoarece puteți alege presiunea la care materialul să fie pulverizat.

Pistolul de vopsit pneumatic permite utilizarea unor materiale puțin mai groase deoarece presiunea va permite împingerea cu ușurință a unui material cu vâscozitate mai mare. Nu uitați totuși să citiți instrucțiunile, deoarece majoritatea materialelor trebuie diluate înainte de a fi folosite.

Întrebări & Răspunsuri

Avantaje ale pistolului de vopsit auto

Pistoalele de vopsit auto vin într-o mare varietate de forme și dimensiuni, fiecare cu propriul set de avantaje și dezavantaje. Pistoalele de vopsit tradiționale fără aer sunt cel mai popular tip de pistol de vopsit pentru automobile, datorită costului relativ scăzut și a designului ușor de utilizat. Dar, ele pot fi dificil de controlat și, adesea, au ca rezultat o vopsire neuniformă.

Pistoalele de vopsit HVLP (High Volume Low Pressure – volum mare și presiune redusă) sunt o altă opțiune populară, deoarece oferă un control mai mare și un strat de vopsea mai uniform. Ele sunt de obicei mai scumpe decât pistoalele de vopsit fără aer și necesită un nivel mai ridicat de îndemânare pentru a fi utilizate eficient.

Dezavantaje ale pistolului de vopsit

Pistoalele de vopsit automobile au o serie de dezavantaje care trebuie luate în considerare înainte de a le utiliza. Unul dintre cele mai semnificative dezavantaje este potențialul de pulverizare excesivă. Atunci când se utilizează un pistol de vopsire pentru automobile, este foarte ușor să ajungeți cu vopsea pe zone pe care nu ați intenționat să le vopsiți. Acest lucru poate fi o problemă dacă încercați să obțineți un finisaj precis și cu aspect profesional.

Pistoalele de vopsit auto pot fi murdare și dificil de curățat. Dacă nu sunteți atent, puteți ajunge cu ușurință să aveți vopsea pe haine sau în păr.

De reținuit – pistoalele de vopsit tind să fie mai puțin murdare decât alte metode, deoarece oferă mai mult control asupra cantității de vopsea care este aplicată. Cu o pensulă sau cu o rolă, este ușor să aplici accidental prea multă vopsea, ceea ce duce la picături și curgeri. Un pistol de vopsit, pe de altă parte, vă permite să reglați fluxul de vopsea astfel încât să fie exact cum trebuie. Acest lucru are ca rezultat un finisaj mai îngrijit, cu mai puține picături și curgeri. Pistoalele de vopsit au, de obicei, mai puțină pulverizare excesivă decât alte tipuri de pulverizatoare, astfel încât puteți fi sigur că o cantitate mai mare de vopsea va ajunge pe proiectul dvs. și nu pe împrejurimi.

Cât de mult PSI are nevoie de un pistol de vopsea auto?

Pentru a aplica vopseaua în mod uniform și fără probleme, un pistol de vopsit auto trebuie să fie setat la presiunea potrivită. Presiunea ideală va varia în funcție de tipul de vopsea utilizat, dar o regulă generală este că un pistol de vopsit trebuie setat între 15 și 45 PSI.

Atunci când folosiți un pistol de vopsit pentru prima dată, este întotdeauna cel mai bine să începeți la capătul inferior al intervalului de presiune și să creșteți treptat presiunea până când se obțin rezultatele dorite. Încercarea de a aplica prea multă vopsea dintr-o dată poate duce la un finisaj neuniform, așa că este important să nu vă grăbiți și să adăugați straturi treptat.

Merită să cumpărați un pistol de vopsit?

Dacă merită sau nu să cumpărați un pistol de vopsit depinde de câțiva factori. De exemplu, cât de des veți folosi pistolul de vopsit? Dacă aveți nevoie de el doar pentru proiecte ocazionale în jurul casei, atunci închirierea poate fi o opțiune mai bună.

Cu toate acestea, dacă intenționați să folosiți frecvent pistolul de vopsit, atunci achiziționarea unuia poate fi o investiție mai bună. Un alt factor de luat în considerare este tipul de lucrări de vopsire pe care le veți face. Dacă pur și simplu vopsiți pereți, atunci un pistol de vopsit mai ieftin poate fi suficient. Cu toate acestea, dacă intenționați să faceți lucrări mai detaliate, atunci este posibil să aveți nevoie de un model mai scump.

Ce tip de vopsea este recomandată?

Tipul de vopsea utilizat pentru mașini se numește vopsea auto. Aceasta este special concepută pentru a rezista la temperaturile ridicate și la razele UV intense la care sunt expuse zilnic mașinile. În plus, vopseaua pentru automobile este, de asemenea, formulată pentru a rezista la decolorarea și ciobirea care pot apărea în timp. Există două tipuri de vopsea auto: pe bază de apă și pe bază de solvent.

Vopseaua auto pe bază de apă este utilizată de obicei pentru straturile de bază, deoarece oferă o acoperire bună și se usucă rapid. Vopseaua auto pe bază de solvent este folosită de obicei pentru straturile transparente, deoarece se usucă mai greu și oferă un finisaj mai durabil.

Atunci când selectați un tip de vopsea auto, este important să luați în considerare nevoile specifice ale mașinii dumneavoastră. De exemplu, dacă locuiți într-o zonă cu multă expunere la soare, este posibil să doriți să alegeți o vopsea pe bază de solvent, care va oferi o protecție mai bună împotriva decolorării.

Care este cea mai frecventă problemă cu pistolul de pulverizare?

Cea mai frecventă problemă a pistolului de pulverizare este înfundarea. Înfundarea poate fi cauzată de o serie de lucruri, inclusiv acumularea de vopsea, murdărie și resturi în aer și chiar particule de praf. Atunci când se produce o înfundare, aceasta poate face ca pistolul să scuipe sau să scuipe, iar vopseaua va fi neuniformă.

În unele cazuri, înfundarea poate provoca, de asemenea, oprirea completă a funcționării pistolului. Pentru a preveni înfundarea, este important să curățați pistolul în mod regulat. Asigurați-vă că folosiți vopsea și filtre de înaltă calitate și evitați să pictați în medii prăfuite sau murdare.

Cum deblocați un pistol de pulverizare?

Vopsirea auto este un proces care necesită utilizarea diferitelor instrumente, inclusiv a unui pistol de vopsire. Un pistol de pulverizare blocat poate cauza probleme serioase în procesul de vopsire, deoarece poate împiedica vopseaua să curgă liber. Există mai multe modalități de a debloca un pistol de pulverizare, dar cea mai eficientă metodă va depinde de tipul de blocaj.

Dacă problema este cauzată de vopseaua uscată, cea mai bună soluție este să înmuiați pistolul în solvent timp de câteva ore. Acest lucru va înmuia vopseaua și va permite ca aceasta să fie eliminată cu aer comprimat. Dacă blocajul se datorează unei acumulări de grăsime sau de alte reziduuri, atunci poate fi necesar să dezasamblați pistolul și să îl curățați manual. În ambele cazuri, este important să aveți grijă atunci când deblocați un pistol de pulverizare, deoarece tehnicile necorespunzătoare pot deteriora unealta.

De Final

Cele mai bune pistoale de vopsit auto vă pot economisi mult timp și bani. Alegând-o pe cea potrivită pentru nevoile dumneavoastră, puteți face treaba rapid și eficient, fără probleme.

V-am oferit câteva informații despre diferitele tipuri de pistoale de vopsit disponibile, astfel încât să puteți lua o decizie informată înainte de cumpărare.

Surse

https://www.caranddriver.com/car-accessories/a38425131/car-spray-painting-kit/
https://www.thedrive.com/reviews/31602/best-automotive-paint-gun
https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0954407017695159

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/opel-gt-antique-car-youngtimer-5190050/

Citește și: Cele Mai Bune Anvelope De Vară