Top Cele Mai Bune Pompe De Apă De Suprafață – 2024

Care sunt cele mai bune pompe de apă de suprafață?

Modelul DAB Divertron 1000 este considerat cea mai bună pompă de apă de suprafață în 2024. Acesta se distinge prin puterea sa de 650W și capacitatea de pompare a apei până la o înălțime de 35 metri, făcându-l o opțiune excelentă pentru o varietate de aplicații.

Introducere

Dacă doriți să scoateți apă dintr-un puț fără prea mult efort, atunci o pompă de suprafață este ceea ce aveți nevoie.

Cele mai bune pompe de suprafață au un debit de calitate, un consum redus de energie și necesită mentenanță minimă, în timp ce furnizează energie neîntrerupt pentru a vă asigura alimentarea cu apă.

Există o mare varietate de pompe de apă disponibile pentru a se potrivi mai multor scopuri și nevoi.

Listă cu cele mai bune pompe de apă de suprafață în 2024:

#1 DAB Divertron 1000 73P 0955, 650W

Avantaje:

  • autonomie (50% putere): 11 ore;
  • autonomie (100% putere): 7.5 ore;
  • protecție la lipsă apă;
  • echipată cu un presostat electronic integrat.

Vezi oferta la eMAG

#2 Stanley SXGP1300XFE, 1300 W

Avantaje:

  • protecție în caz de supraîncălzire;
  • comutator on/off protejat la stropii de apă.

Vezi oferta la eMAG

#3 Black & Decker BXGP800XE

Avantaje:

  • debit maxim – 3500 l/h.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Top cele mai bune generatoare de curent

Ghid de cumpărare

Pompele de suprafață sunt dispozitive extrem de importante care nu ar trebui să lipsească din gospodăria nimănui. Acestea ajută la tragerea apei din puț, dar mai poate fi folosită și pentru alte lucruri.

Așadar, în timp ce vă gândiți să cumpărați o pompă de apă, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă întrebați care sunt nevoile și cerințele dumneavoastră. Pompele de apă de suprafață sunt ideale pentru extragerea apei dintr-un puț în vederea utilizării ei pentru sarcinile casnice, pentru irigat sau chiar pentru băut. de asemenea, acestea sunt frecvent utilizate și pentru golirea unei piscine.

Principiul de funcționare este cât se poate de simplu: se așează pompa în exteriorul puțului/ piscinei, iar apa este scoasă cu ajutorul turbinelor rotative care crează efectul de aspirație. Când căutați tipul de pompă de apă care vi se potrivește, trebuie să luați în considerare activitatea la care doriți să o utilizați, cantitatea de apă de care aveți nevoie și adâncimea corpului cu apă din care urmează să faceți extracția. Adesea diferă lungimea furtunului, puterea motorului și zgomotul pe care îl face. O pompă de suprafață poate fi utilizată pentru puțuri care nu au o adâncime mai mare de 8 m.

Pompele pot avea adesea specificații diferite care sunt menite să facă lucruri diferite. Câteva dintre punctele importante de care ar trebui să țineți cont atunci când achiziționați o pompă de apă de suprafață sunt înălțimea la care doriți să funcționeze, debitul și presiunea, calitatea apei, materialele folosite și nu în ultimul rând bugetul.

Înainte să începem însă cu acestea, după cum am pus anterior, trebuie să înțelegeți motivul pentru care aveți nevoie de o pompă de apă de suprafață. Dacă aveți nevoie de o pompă pentru a obține apă în cantități mai mici, spre exemplu pentru a o utiliza în activitățile casnice, este recomandat să folosiți o pompă monocelulară. Acestea au o singură turbină sau rotor care crează asiprația, sunt mai ieftine dar și puțin mai zgomotoase. Dacă aveți nevoie să pompați cantități mari de apă, spre exemplu pentru irigații, este recomandat să utilizați o pompă multicelulară, care are un rotor dublu.

Când vine vorba de înălțimea la care va funcționa pompa de apă, ne referim la înălțimea de alimentare și înălțimea de refulare. Înălțimea de alimentare reprezintă adâncimea corpului de apă din care pompa va scoate apa, iar în cazul pompelor de suprafață această adâncime este de maximum 8 m. Înălțimea de refulare este înălțimea la care va fi evacuată apa.

Cu cât o pompă este mai puternică, și deci are un debit mai mare este mai eficientă dar și mai scumpă. În funcție de cât de frecvent o veți utiliza și cât de multă apă plănuiți că scoateți cu ea, trebuie să optați pentru o pompă cu un debit mai mare sau mai mic. Este de recomandat să verificați și recenziile produselor înainte să faceți achiziția.

În funcție de apa pe care doriți să o extrageți, trebuie să alegeți pompa potrivită. Calitatea apei este importantă, deoarece utilizarea unei pompe destinate apei curate pentru extracția unei ape murdare, încărcate și diverse deșeuri poate duce ușor la deteriorarea pompei. Așadar, trebuie să optați pentru o pompă de apă curată, încărcată cu diverse particule sau foarte murdară.

În ceea ce privește materialele, este bine să optați pentru materiale de calitate dacă doriți să folosiți pompa de apă pe termen lung. Cele mai bune opțiuni sunt reprezentate de oțel inoxidabil și fontă, fiind cele mai durabile. Cu cât materialele sunt mai bune costurile vor fi mai ridicate, însă un astfel de aparat reprezintă o investiție, iar pe termen lung un material de calitate reprezintă cea mai bună alegere.

Referitor la buget, achiziționarea celei mai ieftine pompe nu este cea mai bună soluție. Poate doar dacă apa pe care o veți pompa nu prezintă impurități, și nu veți face acest lucru foarte frecvent. Dar în general acest lucru nu este valabil. Este indicat să vă orientați către produsele peste medie, adică o pompă din oțel inoxidabil sau fontă, cu un debit mare și o presiune bună, și cel mai important, care are recenzii bune iar clienții sunt mulțumiți!

Întrebări & Răspunsuri

Cum funcționează o pompă de suprafață?

O pompă de suprafață este un tip de pompă de apă care este utilizată pentru a pompa apa de la un nivel inferior la un nivel superior. Pompa este formată dintr-o placă de bază, un rotor și o conductă de refulare. Placa de bază este montată pe sol, iar rotorul este atașat la placa de bază.

Țeava de refulare este atașată la rotor și se extinde până la înălțimea dorită. Pompa este pornită prin rotirea rotorului, care atrage apa în centrul rotorului. Apa este apoi forțată să iasă din rotorul de forța centrifugă și curge pe conducta de refulare. Pompele de suprafață sunt utilizate de obicei pentru a furniza apă sistemelor de irigații sau pentru a furniza apă pentru uz casnic în zonele rurale.

Care este diferența dintre pompa submersibilă și pompa de suprafață?

Pompele centrifuge sunt cel mai frecvent tip de pompă utilizat în aplicațiile rezidențiale, comerciale și industriale. Există două tipuri principale de pompe centrifuge: submersibile și de suprafață. După cum sugerează și numele lor, pompele submersibile sunt concepute pentru a funcționa în timp ce sunt scufundate în apă.

Pompele de suprafață, pe de altă parte, sunt proiectate să funcționeze cu corpul pompei deasupra nivelului apei. Pompele submersibile sunt utilizate în mod obișnuit pentru a elimina apa dintr-un subsol sau un spațiu îngust, în timp ce pompele de suprafață sunt folosite pentru irigarea grădinilor, filtrarea piscinelor și transferul de apă. Ambele tipuri de pompe centrifuge folosesc un rotor rotativ pentru a atrage apa în corpul pompei și apoi o elimină sub presiune.

Pompele submersibile sunt etanșate ermetic pentru a împiedica apa să intre în corpul pompei, în timp ce pompele de suprafață au de obicei un design deschis. Prin urmare, pompele de suprafață necesită mai puțină întreținere decât pompele submersibile și pot fi utilizate pentru o gamă mai largă de aplicații.

Care este mai bună: pompa submersibilă sau de suprafață?

Pompele submersibile și cele de apă de suprafață au fiecare propriile avantaje și dezavantaje, ceea ce le face potrivite pentru diferite aplicații.

Pompele submersibile sunt concepute pentru a fi scufundate în apă, ceea ce le face ideale pentru drenarea piscinelor sau pentru a elimina apa din subsolurile inundate. Ele pot fi mai scumpe și mai dificil de reparat decât pompele de apă de suprafață.

Pompele de apă de suprafață, pe de altă parte, nu sunt concepute pentru a fi scufundate și, prin urmare, nu sunt la fel de eficiente pentru a elimina cantități mari de apă. Este mai puțin probabil ca acestea să se înfundă cu resturi. Pompele de apă de suprafață pot fi mai ușor deteriorate de expunerea la intemperii, ceea ce le face mai puțin durabile în general.

Care pompă este cea mai bună pentru fântână?

Când vine vorba de alegerea unei pompe pentru fântâna dumneavoastră, există câteva lucruri de care va trebui să țineți cont. În primul rând, gândiți-vă la adâncimea puțului dvs. Dacă este puțin adâncă, o pompă cu jet poate fi cea mai bună opțiune. Dacă este adâncă, însă, va trebui să optați pentru o pompă submersibilă.

Apoi, luați în considerare nivelul apei. Dacă nivelul apei este ridicat, veți avea nevoie de o pompă care poate lucra împotriva gravitației, cum ar fi o pompă cu jet sau o pompă submersibilă.

Luați în considerare și diametrul carcasei puțului dumneavoastră. Acesta va determina dimensiunea pompei de care veți avea nevoie.

Câți ani funcționează pompele de puț?

O pompă de fântână este o componentă critică a oricărei case care se bazează pe un puț privat pentru alimentarea cu apă. Pompele de fântână sunt responsabile de extragerea apei subterane din fântână și de livrarea acesteia către casă și, de obicei, au o durată de viață de aproximativ 10-15 ani.

Durata de viață exactă a unei pompe de puț va depinde de o serie de factori, inclusiv de tipul de pompă, de calitatea materialelor și de frecvența întreținerii. În general, însă, majoritatea pompelor de puț vor trebui înlocuite la un moment dat în timpul vieții puțului. Proprietarii de case care își mențin pompele bine întreținute se pot aștepta ca acestea să dureze în partea superioară a acestui interval, în timp ce cei care își neglijează pompele se pot trezi că le înlocuiesc mai des.

De Final

Când vine vorba de găsirea pompei de apă de suprafață potrivite pentru nevoile dumneavoastră, este important să luați în considerare toate opțiunile.

Am subliniat unele dintre cele mai bune pompe de apă de suprafață de pe piață și ceea ce le face să iasă în evidență față de concurență. Înțelegând ce să căutați la o pompă de apă de suprafață, puteți fi sigur că veți găsi una care să vă satisfacă nevoile specifice.

Surse

https://link.springer.com/article/10.1007/s40808-016-0133-7
https://www.grundfos.com/solutions/learn/research-and-insights/the-best-approach-to-open-surface-water-pumping
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00220388.2021.1906862

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/water-well-tiled-roof-bucket-4247735/

Citește și: Cel mai bun volan cu pedale și schimbător (gaming)