Cele mai bune pompe de apa de suprafata – 2022

Care sunt cele mai bune pompe de apă de suprafață?

Introducere

Dacă doriți să scoateți apă dintr-un puț fără prea mult efort, atunci o pompă de suprafață este ceea ce aveți nevoie.

Cele mai bune pompe de suprafață au un debit de calitate, un consum redus de energie și necesită mentenanță minimă, în timp ce furnizează energie neîntrerupt pentru a vă asigura alimentarea cu apă.

Există o mare varietate de pompe de apă disponibile pentru a se potrivi mai multor scopuri și nevoi.

Listă cu cele mai bune pompe de apă de suprafață în 2022:

#1 DAB Divertron 1000 73P 0955, 650W

Avantaje:

  • protecție la lipsă apă;
  • echipată cu un presostat electronic integrat.

Vezi oferta la eMAG

#2 Stanley SXGP1300XFE, 1300 W

Avantaje:

  • protecție în caz de supraîncălzire;
  • comutator on/off protejat la stropii de apă.

Vezi oferta la eMAG

#3 Black & Decker BXGP800XE

Avantaje:

  • debit maxim – 3500 l/h.

Vezi oferta la eMAG

Citește și:

Ghid de cumpărare

Pompele de suprafață sunt dispozitive extrem de importante care nu ar trebui să lipsească din gospodăria nimănui. Acestea ajută la tragerea apei din puț, dar mai poate fi folosită și pentru alte lucruri.

Așadar, în timp ce vă gândiți să cumpărați o pompă de apă, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă întrebați care sunt nevoile și cerințele dumneavoastră. Pompele de apă de suprafață sunt ideale pentru extragerea apei dintr-un puț în vederea utilizării ei pentru sarcinile casnice, pentru irigat sau chiar pentru băut. de asemenea, acestea sunt frecvent utilizate și pentru golirea unei piscine.

Principiul de funcționare este cât se poate de simplu: se așează pompa în exteriorul puțului/ piscinei, iar apa este scoasă cu ajutorul turbinelor rotative care crează efectul de aspirație. Când căutați tipul de pompă de apă care vi se potrivește, trebuie să luați în considerare activitatea la care doriți să o utilizați, cantitatea de apă de care aveți nevoie și adâncimea corpului cu apă din care urmează să faceți extracția. Adesea diferă lungimea furtunului, puterea motorului și zgomotul pe care îl face. O pompă de suprafață poate fi utilizată pentru puțuri care nu au o adâncime mai mare de 8 m.

Pompele pot avea adesea specificații diferite care sunt menite să facă lucruri diferite. Câteva dintre punctele importante de care ar trebui să țineți cont atunci când achiziționați o pompă de apă de suprafață sunt înălțimea la care doriți să funcționeze, debitul și presiunea, calitatea apei, materialele folosite și nu în ultimul rând bugetul.

Înainte să începem însă cu acestea, după cum am pus anterior, trebuie să înțelegeți motivul pentru care aveți nevoie de o pompă de apă de suprafață. Dacă aveți nevoie de o pompă pentru a obține apă în cantități mai mici, spre exemplu pentru a o utiliza în activitățile casnice, este recomandat să folosiți o pompă monocelulară. Acestea au o singură turbină sau rotor care crează asiprația, sunt mai ieftine dar și puțin mai zgomotoase. Dacă aveți nevoie să pompați cantități mari de apă, spre exemplu pentru irigații, este recomandat să utilizați o pompă multicelulară, care are un rotor dublu.

Când vine vorba de înălțimea la care va funcționa pompa de apă, ne referim la înălțimea de alimentare și înălțimea de refulare. Înălțimea de alimentare reprezintă adâncimea corpului de apă din care pompa va scoate apa, iar în cazul pompelor de suprafață această adâncime este de maximum 8 m. Înălțimea de refulare este înălțimea la care va fi evacuată apa.

Cu cât o pompă este mai puternică, și deci are un debit mai mare este mai eficientă dar și mai scumpă. În funcție de cât de frecvent o veți utiliza și cât de multă apă plănuiți că scoateți cu ea, trebuie să optați pentru o pompă cu un debit mai mare sau mai mic. Este de recomandat să verificați și recenziile produselor înainte să faceți achiziția.

În funcție de apa pe care doriți să o extrageți, trebuie să alegeți pompa potrivită. Calitatea apei este importantă, deoarece utilizarea unei pompe destinate apei curate pentru extracția unei ape murdare, încărcate și diverse deșeuri poate duce ușor la deteriorarea pompei. Așadar, trebuie să optați pentru o pompă de apă curată, încărcată cu diverse particule sau foarte murdară.

În ceea ce privește materialele, este bine să optați pentru materiale de calitate dacă doriți să folosiți pompa de apă pe termen lung. Cele mai bune opțiuni sunt reprezentate de oțel inoxidabil și fontă, fiind cele mai durabile. Cu cât materialele sunt mai bune costurile vor fi mai ridicate, însă un astfel de aparat reprezintă o investiție, iar pe termen lung un material de calitate reprezintă cea mai bună alegere.

Referitor la buget, achiziționarea celei mai ieftine pompe nu este cea mai bună soluție. Poate doar dacă apa pe care o veți pompa nu prezintă impurități, și nu veți face acest lucru foarte frecvent. Dar în general acest lucru nu este valabil. Este indicat să vă orientați către produsele peste medie, adică o pompă din oțel inoxidabil sau fontă, cu un debit mare și o presiune bună, și cel mai important, care are recenzii bune iar clienții sunt mulțumiți!

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/water-well-tiled-roof-bucket-4247735/

Citește și: