Care sunr cele mai bune probiotice naturale pentru adulti și copii?
Introducere
Probioticele reprezinta bacteriile vii și drojdiile care trăiesc în corpul dumneavoastră și vă mențin sănătatea intestinului.
Aceste bacterii prietenoase mențin buna funcționare a intestinelor, prin digerarea alimentelor, distrugerea agenții patogeni nocivi și producerea de vitamine.
Probioticele sunt deosebit de utile după un tratament cu antibiotice, deoarece aceste medicamente ucid atât bacteriile infecțioase, cât și cele benefice.
Distrugerea bacteriilor sănătoase duce la dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, deseori cauzând diaree sau alte afecțiuni digestive.
De asemenea, probioticele ajută la însănătoșirea mai rapidă în cazul unor probleme de sănătate precum:
- după stres prelungit;
- după intervenții chirurgicale;
- constipație sau alte tulburări digestive;
- cancer, în special cel de intestin sau de stomac;
- inflamații ale intestinului, cum ar fi boala Crohn sau colitele;
- toxiinfecții alimentare, diareea călătorului sau sindromul de colon iritabil;
- infecții, în special inflamații ale gâtului, candidoze sau infecții urinare.
Probioticlee au efect benefic și pentru creier. De exemplu, persoanele cu boala Alzheimer care au luat probiotice au prezentat efecte pozitive asupra funcțiilor cognitive, precum memoria și puterea de învățare, conform unui studiu care a fost publicat în Frontiers of Neuroscience.
Un probiotic eficient trebuie să întruneasca anumite condiții, în special:
- forma de administrare să confere produsului rezistența la aciditatea gastrică și să asigure eficiență maximă;
- să cuprindă cel putin 3 varietăți de tulpini probiotice, cele mai eficiente fiind Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Salivarius și Bifidobacterium Bifidum;
- să conțină un component prebiotic, cu rol de „combustibil” pentru probiotic, care să-i confere eficiență, iar dintre prebiotice, pectina este una dintre cele mai eficiente.
Am cercetat lista de ingrediente ale celor mai populare probiotice de la principalii comercianți de suplimente și am găsit cele mai bune suplimente pentru o varietate de probleme de sănătate.
Iată O Listă Cu Top 12 Cele Mai Bune Probiotice Naturale Pentru Adulți & Copii – 2023:
#1 GNC Milestones® Kids Chewable Probiotic
Avantaje:
- nu conține: fermenți, arome artificiale, îndulcitori artificiali, zahăr, lactoză sau gluten;
- conține 2 tulpini de Bifidobacterium și 2 tulpini de Lactobacillus
- amestec ce a fost studiat clinic pe nou-născuți.
#2 Vitaking
Complexul Probiotic Vitaking conține 10 tipuri de „bacterii bune”.
#3 AC-Zymes CaliVita
AC-Zymes CaliVita este un produs probiotic care conţine o concentraţie mare de bacterii din specia Lactobacillus acidophilus.
Este recomandat în timpul sau după urmarea unui tratament cu antibiotice şi pentru a evita efectele adverse ale altor medicamente administrate permanent.
Beneficii
- ajută la reducerea simtomelor alergice;
- ajută la scăderea intoleranței legată de lactoză;
- poate preveni diareea survenită în urma folosirii antibioticelor;
- ajută la remedierea tulburărilor digestive;
- ajută la refacerea florei intestinale.
#4 Pro-30 Max Natures Aid
Compozitie per 1 capsulă a acestui probiotic:
- Streptococcus thermophillus;
- Bifidobacterium longum;
- Bifidobacterium lactis;
- Bifidobacterium bifidum;
- Lactobacillus reuteri;
- Lactobacillus casei;
- Lactobacillus plantarum;
- Lactobacillus acidophilus.
Toate acest culturi probiotice furnizează 30 miliarde de UFC.
PRO-30 MAX nu conține:
- Drojdie & Gluten;
- Lactoză;
- Coloranți & conservanți;
- Arome artificiale.
Acest complex probiotic se poate administra în timpul tratamentului cu antibiotice, atât timp cât acestea sunt luate la diferență de câteva ore, pentru a evita distrugerea bacteriilor bune.
#5 Colostrum cu Probiotice Childlife Essentials
Acest supliment ajută la formarea și menținerea sănătății sistemului osos, nervos, digestiv, muscular, complementar în terapiile antivirale, antibacteriene, și antifungice. Gust plăcut de portocală/ananas.
Produsul conține:
- concentrat de suc de fructe;
- arome naturale de citrice;
- amestec de probiotice;
- tocotrienol din orez;
- colostrum.
Citește și: Cele Mai Bune Țigări Electronice
#6 Colon Help Probiotic Forte
Conține:
- fructe de fenicul, chimen și anason;
- inulină;
- tărățe de psyllium;
- semințe de in.
Notă – nu consumați produsul ca atare, fără lichide, pentru că vă puteți îneca.
#7 PiLeJe Lactibiane CND 10M
Acest probiotic întăreste flora vaginala, inhibând și limitând adeziunea și proliferarea excesivă a ciupercii Candida albicans. Atât flora vaginală cât și flora intestinală pot fi modificate și colonizate de Candida albicans, provocând tulburări urogenitale și gastro-intestinale.
PiLeJe Lactibiane CND 10M conține tulpini microbiotice de Lactobacillus helveticus LA401 candisis dozate la 10 miliarde UFC.
#8 GNC SuperFoods 25 Plus
Fiecare porție oferă 50 mg de enzime digestive din surse naturale, inclusiv papaină din papaya și bromelaină din ananas pentru a ajuta la îmbunătățirea digestiei de grăsimi, proteine și carbohidrați.
Acest supliment conține 12.5 miliarde CFU Bacillus coagulans per porție pentru a oferi reaprovizionarea zilnică de bacterii sănătoase pentru a ajuta la promovarea digestiei și a sprijini rezistența naturală la infecții.
#9 GNC Milestones Kids Probiotice 25 BIL
Este un probiotic masticabil care conține 12,5 miliarde de culturi active vii, studiate clinic pentru a ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale.
Notă – nu conține: îndulcitori artificiali, zahăr, gluten, lactoză, lapte/lactate, arome artificiale, fermenți. Produsul este vegetal.
#10 Probiotice NewRhythm
Avantaje:
- nemodificate genetic;
- 100% naturale;
- 50 de miliarde și 20 de tulpini cu eliberare întârziată.
#11 Lactoflorene Colesterolo
Este un supliment alimentar cu fermenți lactici vii cu acțiune probiotică și este îmbogățit cu monacolină K.
Monacolina K este o statină naturală extrasă din orez roșu care contribuie la menținerea nivelului normal al colesterolului în sânge.
#12 BIO-SUN Baby
Acest supliment contribuie la menţinerea florei intestinale normale și este recomandat pentru pacienții care necesită multiplicarea bacteriilor benefice şi restaurarea florei intestinale normale.
Conține:
- Lactobacillus sporogenes – 50 milioane;
- Bacillus mesentericus TO-A – 1 milion;
- Clostridium butyricum TO-A – 2 milioane;
- Streptococcus faecalis T-110 – 30 milioane.
Notă – suspensia orala trebuie reconstituită în flacon prin adăugare de apă fiartă si răcită, până la semnul de pe eticheta flaconului si se agită până la omogenizarea suspensiei.
Citește și: Cărți De Dezvoltare Personală
Tipuri
#1 Fibre proteice
Una dintre cele mai importante surse de probiotice sunt fibrele consumate în dietă sau incluse în dietă cu ajutorul capsulelor. Acestea pot fi găsite în anumite tipuri de legume, fructe şi carbohidraţi şi reprezintă fibre dietetice solubile. Spre exemplu, inulina este obţinută din usturoi crud, sparanghel şi ceapă. Persoanele care nu au un aport suficient de probiotice în dietă, pot să ia suplimente în acest sens, pe care le găsesc în formule concentrate. De asemenea, puteţi să vă asiguraţi că aveţi un aport bun de probiotice şi prin dietă.
#2 Pudre de probiotice
Problema este că foarte multe persoane nu obţin suficient de multe probiotice din dietă. În cazul în care vă antrenaţi la sală sau sunteţi atleţi şi respectiv aveţi grijă de sănătate, atunci cu siguranţă ştiţi deja care sunt beneficiile pe care le au suplimentele. Suplimentele sunt nutritive şi reprezintă o metodă foarte bună de a oferi necesarul de nutrienţi organismului în forme măsurate, în special în momentul în care nu poate fi asigurat aportul de nutrienţi prin dieta zilnică clasică.
#3 Inulina
Inulina este un probiotic care diferă de alte fibre care sunt greu de digerat. Inulina este solubilă în apă. În plus, poate fi găsită în praz, ceapă, usturoi şi sparanghel sau anghinare şi în alte alimente. În cazul în care consideraţi că nu consumaţi suficient de multe prebiotice prin dietă inulina reprezintă un supliment probiotic pulbere, foarte uşor de combinat în diverse băuturi.
#4 Antibiotice naturale
Antibioticele naturale sunt o alternativă tot mai des apreciată de persoanele care vor să înlocuiască antibioticele convenţionale cu remedii naturiste, care nu au efecte secundare. În momentul în care faceţi exces de antibiotice, flora intestinală va avea de suferit, deci cea mai bună metodă de a vă conserva flora intestinală, este prin evitarea antibioticelor. Unele dintre cele mai cunoscute antibiotice naturale puternice sunt mierea de Manuka şi argintul coloidal, acestea având proprietatea de a comande clasicele dureri în gât sau chiar infecţiile generate de agenţii patogeni care sunt rezistenţi la tratamentele cu antibiotic. Pe lângă toate acestea există şi alte combinaţii de plante şi substanţe care funcţionează ca antibiotic natural şi care sunt disponibile în magazine.
Citește și: Proteine Pentru Masă Musculară
Ghid de Cumpărare
#1 Frecvenţa administrării
Ţinând cont de cât de des are loc un astfel de tratament, pot fi alese probiotice concentrate sau probiotice care au mai puţine colonii de bacterii. Pentru ca formulele să funcţioneze corect încă de la prima administrare este necesar ca probioticul să conţină câteva milioane de bacterii la o doză. În cazul în care efectele trebuie să fie uşor de sesizat, însă vă asumaţi şi efecte adverse, puteţi să optaţi pentru o cantitate mare, de un miliard de bacterii pe doză. Cele mai puternice astfel de produse pot ajunge chiar şi la 8 miliarde de bacterii pe capsulă, însă nu sunt recomandate la primele cure.
#2 Tipul de bacterii
Când vorbim despre tipul de bacterii facem referire în mod special la genul bacteriilor. Cele mai căutate bacterii sunt lactobacilus, bifidus şi streptococcus. Cu toate acestea, în momentul în care trebuie să analizaţi compoziţia pe care o au produsele este recomandat să luaţi în calcul speciile şi să vedeţi exact pentru ce sunt ele recomandate. Anumite bacterii pot să combată diareea care este de natură infecţioasă, în timp ce altele elimină constipaţia şi altele se recomandă de medici pentru tratamentul complementar cu antibiotic.
#3 Forma de prezentare
Chiar dacă aparent încă nu vă gândiţi la acest parametru ca la un factor important, în special când este vorba despre administrarea de probiotice adulţilor, modul în care coloniile de bacterii sunt ambalate contează extrem de mult, mai ales pentru că numeroase păreri despre cele mai bune probiotice indică acest lucru. Este foarte important ca dozele să fie protejate de capsule care sunt rezistente la acid şi care au un timp de dizolvare moderat, în aşa fel încât bacteriile să nu fie afectate de acidul prezent în stomac dar şi pentru ca bacteriile să intre în intestin în siguranţă.
Un ingredient foarte apreciat este în sensul acesta inulina, aceasta având scopul de a oferi microorganismelor surse nutriţionale suplimentare. În afară de acest aspect, se folosesc şi oligozaharide şi fructooligozaharide care pot să constituie ingrediente extrem de utile. Puteţi selecta foarte uşor cele mai bune astfel de substanţe şi puteţi chiar să cereţi sfatul medicului, chiar dacă probioticele sunt în general suplimente.
#5 Protecţia gastrică
Indiferent dacă alegi un probiotic sub formă de comprimat, pulbere sau capsule, aceste produse sunt foarte eficiente atât timp cât oferă o formă de protecţie gastrică. Produsul trebuie să aibă în compoziţie o barieră chimică sau fizică între acidul prezent în stomac şi bacterii, pentru ca aceste bacterii să poată ajunge în colon pentru a îşi îndeplini rolul. Bariera este uşor de văzut ţinând cont de formă de prezentare pentru că deseori bacteriile sunt învelite într-o capsulă transparentă.
#6 Alte ingrediente
Cele mai importante ingrediente care pot să fie adăugate la probiotice sunt substanţele cu rol prebiotic. Acestea au rolul de a hrăni bacteriile prietenoase şi le vor ajuta să se înmulţească. Ele acţionează asupra bacteriilor care sunt prezente în colon, dar şi asupra celor care sunt livrate cu ajutorul unui supliment nutritiv. Alte ingrediente pot să includă vitamine, fibre nesolubile şi extracte naturale care calmează simptomele. Cu toate acestea, ar trebui să ţineţi cont de faptul că suplimentele nu sunt controlate la fel de riguros ca medicamentele şi unele ingrediente pot să influenţeze acţiunea produsului.
#7 Informaţii de pe etichetă
Unele dintre cele mai bune medicamente, probioticele trebuie să aibă în compoziţie foarte multe detalii atât în specificaţiile magazinului online, cât şi pe etichete sau pe prospect. După cum se poate vedea este vorba despre clase de produse foarte complexe şi în dezvoltare, deci este esenţial să aveţi toate informaţiile vizând produsul respectiv. Minimul necesar pentru preparate se referă la bacteriile care sunt incluse şi situaţiile pentru care sunt recomandate, precum şi modul de administrare. Este recomandat să alegeţi produse pentru care firma susţine beneficiile teoretice şi studiile clinice.
Probleme Comune şi Soluţii
Probioticele reprezintă suplimente naturale şi nu medicamente, ceea ce înseamnă că efectele secundare sunt rare. Cu toate acestea pot să apară şi astfel de efecte, chiar dacă supradozajul este aproape imposibil. Sunt şi persoane care consideră că probioticele pot să genereze balonare, disconfort minor sau dureri abdominale slabe, în primele zile. Cu toate acestea, balonarea este doar un semn al faptului că produsul îşi face bine treaba şi stimulează eficient bacteriile din organism.
De cele mai multe ori beneficiile pe care le au substanţele cu rol probiotic depind de disconfortul minor resimţit iniţial. Dacă simptomele nu dispar în câteva zile este recomandat să fie redusă doza de probiotice. Ulterior, o puteţi creşte treptat. Un studiu clinic foarte recent confirmă că balonarea iniţială şi gazele trebuie să dispară în câteva zile şi că în momentul în care sunt luate în continuare probiotice, în timp scad aceste efecte.
Probioticele nu sunt recomandate însă pentru toate persoanele, iar cei care au afecţiuni medicale grave, cum ar fi cei cu pancreatită, cei cu UTI, cu catetere venoase, sugarii care au sindrom de intestin scurt şi pacienţii care au suferit intervenţii chirurgicale nu ar trebui să ia astfel de suplimente fără acordul medicului. De asemene,a femeile însărcinate sau cele care alăptează nu pot lua Saccharomyces boulardii fără acordul medicului.
În cazul în care simptomele de disconfort persistă chiar şi după întreruperea completă a tratamentului, este necesar să vizitaţi medicul specialist. Totodată se recomandă să citiţi cu atenţie instrucţiunile de pe ambalaj şi să administraţi produsul conform cu recomandările pe care le primiţi pentru acesta. Respectaţi dozele şi modul de administrare şi selectaţi produse de cea mai bună calitate, iar efectele vor fi cele aşteptate.
De Final
Probioticele naturale sunt incredibil de benefice atât pentru adulți, cât și pentru copii. Beneficiile suplimentare pentru sănătate pe care le aduce administrarea de probiotice merg dincolo de simpla menținere a unui sistem digestiv sănătos.
În afară de îmbunătățirea digestiei și a imunității, s-a constatat că probioticele ajută la reducerea inflamației, la echilibrarea hormonilor și chiar la îmbunătățirea sănătății pielii.
Ținând cont de toate aceste beneficii, asigurați-vă că vă aprovizionați cu cele mai bune probiotice naturale pentru a vă asigura că dumneavoastră și familia dumneavoastră beneficiați de un sprijin de cea mai bună calitate pentru sănătatea intestinală.
Administrarea tipului potrivit de probiotice naturale ajută la protejarea organismului dumneavoastră împotriva afecțiunilor, creând în același timp un echilibru optim între bacteriile bune și cele rele.
Citește și: Pastile Pentru Potență
Surse https://www.secom.ro/jarro-dophilus-eps https://bmj.ro/articles/2009/04/14/utilizarea-preparatelor-probiotice-cu-lactobacillus-pentru-prevenirea-diareei http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/de-ce-avem-nevoie-de-probiotice-14554979/