Care sunt cele mai bune produse pentru căderea părului?
Introducere
Dacă vă confruntați cu căderea părului, nu sunteți singur. De fapt, este o problemă comună cu care se confruntă mulți oameni.
Dar nu vă faceți griji – există produse disponibile care vă pot ajuta să vă crească din nou părul. Iată care sunt cele mai bune produse pentru căderea părului
Listă Cu Top 6 Cele Mai Bune Produse Pentru Căderea Părului În Anul 2023:
#1 Crescina Follicular Islands 2100
Avantaje:
- potrivit pentru stadii avansate de cădere și rărire a părului la bărbați;
- ajută la stimularea creșterii fiziologice a părului.
Notă – se recomandă un tratament dermato-cosmetic de cel puțin 2 luni.
#2 Kirkland Signature
Avantaje:
- fără coloranți artificiali;
- ingredient principal – Minoxidil — singurul tratament avizat de Ministerul Sănătății împotriva căderii părului;
- fără aditivi sintetici;
- fără conservanți sintetici.
#3 1300 Crescina HFSC Transdermic
Avatanje:
- stimulează creșterea;
- recomandat pentru stadii avansate de rărire a părului;
- anti-cădere.
#4 Cadu-Crex
Avantaje:
- asigură pătrunderea moleculelor de regenerare în peste 90 la sută din suprafața scalpului.
#5 L’Oréal Professionnel Aminexil
Avantaje:
- combate căderea excesivă.
#6 Regivero, formulă cu 12 ingrediente naturale
Avantaje:
- netezește firul de păr;
- reface structura firului de păr;
- protejează părul împotriva stresului oxidativ;
- reduce considerabil căderea părului.
Citește și: Top 5 Cele Mai Bune Benzi De Alergat
Ce cauzează alopecia și cum o tratăm eficient?
Căderea parului, numită în termeni medicali alopecie sau calviție, este o problemă asociată foliculilor piloși, care afectează un numar mare de oameni din întreaga lume, atât femei cât și bărbați. Deși pierderea câtorva fire de păr, cam până în 150 zilnic, este normală, mai ales atunci când intervenim mecanic asupra parului – prin pieptănare, spălare sau coafare, o cădere accentuată sugerează posibilitatea confruntării cu alopecia. Acesta poate avea ma multe cauze:
- Ereditatea este una dintre cele mai întâlnite cauze. Dacă căderea părului este o trăsătură de familie, este posibil să aveți mai multe șanse să vă confruntați cu ea. Există o serie de afecțiuni genetice diferite care pot provoca căderea părului, iar multe dintre ele nu sunt încă pe deplin înțelese. Cu toate acestea, dacă aveți un istoric familial de cădere a părului, merită să discutați cu un medic sau cu un dermatolog pentru a vedea dacă se poate face ceva pentru a preveni sau a încetini procesul.
- Inaintarea in varsta, în special în cazul persoanelor la care se aplică și factorul ereditar, accentuează căderea și subțierea firului de păr.
- Schimbarile sau dereglarile hormonale care pot apărea datorită sarcinii, menopauzei sau bolilor tiroidiene, pot avea un impact negativ asupra sănătății scalpului. Atunci când organismul produce prea mult sau prea puțin din anumiți hormoni, poate perturba echilibrul delicat care este necesar pentru o bună sănătate. Unul dintre cele mai frecvente dezechilibre hormonale este un exces de testosteron la femei, care poate duce la căderea părului. În unele cazuri, acest lucru se datorează unei afecțiuni cunoscute sub numele de sindromul ovarelor polichistice (SOPC), care face ca ovarele să producă prea mult testosteron. SOPC poate cauza și alte probleme, cum ar fi probleme de fertilitate și creșterea în greutate.
- Puteți lua în considerare și existența altor probleme medicale sau lipsa unor vitamine. De exemplu, vitamina A ajută la producerea sebumului, care este o substanță uleioasă ce menține părul hidratat. Vitamina B-complex ajută la construirea de noi celule de păr și împiedică celulele existente să se micșoreze. Vitamina C ajută la întărirea foliculilor de păr și la prevenirea căderii părului. Iar vitamina D ajută la promovarea creșterii părului nou. Pentru un diagnostic corect sunt necesare efectuarea unor analize și consultarea medicului specialist.
- Stresul intens, prelungit se reflectă asupra apectului fizic. Unul dintre aceste efecte poate fi rărirea părului. Aceasta nu apare brusc, ci la câteva luni după experimentarea unei perioade stresante. De aceea, pierderea părului este temporară și își revine la normal după ceva timp.
- Stilul de viata este important pentru sănătatea întregului organism, inclusiv pentru cea a părului. Un somn corespunzător este capabil să facă minuni. De exemplu, într-un studiu, participanții care au dormit cel puțin șapte ore pe noapte au fost mai puțin predispuși la căderea părului decât cei care au dormit cinci ore sau mai puțin. Cercetătorii cred că somnul poate ajuta la reducerea inflamației și a nivelului de stres, ambele fiind considerate a contribui la căderea părului. În plus, privarea de somn a fost asociată cu un risc crescut de apariție a mai multor afecțiuni de sănătate, inclusiv obezitatea și diabetul de tip 2, care pot duce, de asemenea, la căderea părului. Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma legătura dintre somn și căderea părului, este clar că a te odihni suficient este important pentru sănătatea și bunăstarea generală.
- Urmarea unui tratament medical poate avea de asemene ca efect advers căderea părului. Căteva exemple de boli care necesită un tratament care poate afecta părul sunt diabetul zaharat și lupusul. De aceea, este bine să consultați cu atenție prospectul și dacă observați efecte negative să înlocuiți produsul, conform recomandărilor medicului.
- Coafatul zilnic poate fi o altă cauză care contribui la rărirea părului, mai ales dacă utilizați placa pentru îndreptat părul, ondulatorul, sau perii care smulg cu ușurință firele de păr.
Trebuie să luați în calcul că există mai multe tipuri de alopecie: androgenică, cicatriceală, tinea capitis, areata, effluvium telogen sau de tracțiune. Pentru că fiecare are cauze – patologice, genetice, ciuperci sau factori mecanici – și forme diferite de manifestare, tratamentul ales trebuie să fie unul specific, pentru a rezolva problema în mod eficient și cât mai rapid.
Există mai multe forme de tratament pentru alopecie, de la administrarea de medicamente (doar la recomandarea medicului) sau suplimente, la tratament chirurgicat sau prin utilizarea produselor potrivite, care să stimuleze scalpul și regenerarea foliculilor.
Pentru a vă ușura munca, v-am pregătit un ghid de cumpărare, care să vă ajute să identificați produsele cu adevărat eficiente, pentru a economisi atât bani, dar și timp. Cele mai eficiente substanțe active care ajută la regenerare sunt: cofeina, zincul, biotine, vitamina B3, minoxidilul sau uleiurile esențiale (jojoba, ricin sau cedru).
Citește si: Cel Mai Bun Glucometru
Având în vedere această listă de ingrediente, am selectat câteva dintre cele mai bune produse pentru căderea părului, care s-ar putea să ți se potrivească. Gama de produse pe care le poți folosi este extrem de largă. Pentru că șamponul este indispensabil în rutina de îngrijire, v-am pregătit o listă de câteva produse formulate special pentru persoane care se confruntă cu probleme ale părului.
Alpecin are o gamă extinsă de șampoane împotriva căderii părului, printre care se numără Caffeine Shampoo C1, Hybrid Caffeine Shampoo și Double-Effect Caffeine Shampoo. O parte dintre acestea sunt destinate inclusiv tratării altor probleme – scalpul uscat, mătreața, luptând eficient împotriva pierderii premature a firelor de păr. Gama Alpecin este dedicată atât femeilor căt și bărbaților.
Plantur 39 Phyto-Caffeine Shampoo și-a dovedit eficiența în tratarea alopeciei androgenice. Acesta conține atât zinc, cât și cofeină, două ingrediente extrem de eficiente în stimularea regenerării părului.
Resistence Length Strengthening Shampoo de la Kerastase are ca ingrediente eficiente în lupta împotriva căderii părului creatina R, ceramidele și taurina. Acesta este dedicat cu precădere persoanelor cu păr fragil, care are tendința de a se rupe cu ușurință, fortificându-l pe toată lungimea.
Ducray Anaphase+ este un alt produs recomandat în cazul alopeciei. Acesta este conceput pentru a completa tratamentul medicamentos, fiind adesea prescris ca tratament complementar. Formula conține un comlex de vitamine, Ruscus și nicotinat de tocoferol, care și-au dovedit eficiența în timp.
Pentru că, de multe ori, șamponul nu este eficient folosit sigur, există și alte produse care pot completa eficient tratamentul. Avestea se găsesc sub formă de:
- Spray, care se aplică la rădăcina părului și pe scalp. În funcție de tip, acestea pot solicita sau nu clătire și sunt dedicate uzului zilnic.
- Seruri, care sunt mai concentrate decât spray-ul și se aplică tot la rădăcina forului de păr.
- Fiole, care se găsesc de obicei la set și trebuie aplicate conform instrucțiunilor. Acestea trebuie folosite pe o durată limitată de timp.
Pentru a găsi cea mai bună variantă pentru nevoile dumneavoastră, vă puteți adresa medicului sau farmacistului. Acestea variează extrem de mult ca ingrediente, mod de utilizare și preț. Astfel veți afla, dacă produsele destinate uzului extern sunt suficiente sau dacă este nevoie de un tratament mai complex.
Deși folosiți produsele conform recomandărilor, e posibil ca acesta să nu ofere rezultatul dorit. Iată căteva probleme comune si solutii, pe care este bine să le cunoști atunci când introduci în rutina ta produse împotriva căderii părului.
- Nu apar rezultate. Acest lucru se poate datora faptului că problema este prea severă pentru a putea fi rezolvată schimbând șamponul. Cea mai bună soluție este solicitarea sfaturilor unui specialist, care poate recomanda un set de analize în funcție de care să prescrie un tratament care să fie folosit în completarea șamponului. De asemenea, trebuie să luați în calcul că rezultatele vizibile, chiar și în cazul unui produs eficient, apar după câteva luni, nu instant.
- Părul devine mai uscat. Unele produse pentru regenerarea părului, precum Alpecinul, nu conțin și ingrediente emoliente. De aceea este indicat să fie utilizat împreună cu un balsam sau o mască de păr.
- Unele produse, cu substanțe active puternice, pot provoca alergii persoanelor sensibile. În acest caz, este necesară înlocuirea produsului cu ceva mai blând sau utilizarea sporadică.
Totuși, chiar dacă nu te-ai confruntat până acum cu căderea părului, e bine să cunoști câteva forme de prevenție: dieta echilibrată, consumarea unei cantități suficiente de apă, vitaminele (A, B sau C), evitarea unei acțiuni mecanice sau chimice puternice asupra părului, utilizarea protecției UV în cazul expunerii prelungite la soare sau a coafării folosind căldură, tunderea periodică a vârfurilor deteriorate, spălarea corectă și limitarea suplimentelor sau medicamentelor care pot avea ca efect advers căderea sau rărirea părului.
Un păr sănătos completează frumos aspectul fizic, inducând ideea de tinerețe și vitalitate. Nu uitați să îl îngrijiți corespunzător, folosind produse adaptate tipului tău de păr!
De Final
Dacă sunteți în căutarea unui produs pentru căderea părului care a fost dovedit a funcționa, atunci luați în considerare utilizarea unuia dintre produsele pe care le-am enumerat. Toate aceste produse s-au dovedit în studii că ajută la promovarea creșterii părului.
Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/hair-man-hair-loss-head-248050/
Surse: https://www.cuimc.columbia.edu/news/studies-uncover-new-approaches-combat-hair-loss-men-and-women https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3509882/ https://www.mayo.edu/research/clinical-trials/diseases-conditions/hair-loss
Citește și: Cele Mai Bune Oje Semipermanente