Top Cele Mai Bune Televizoare 4K (UHD) – 2023

Care sunt cele mai bune televizoare 4K?

Introducere

4K TV, UHD TV, Ultra High-Definition TV, 4K Ultra HD TV, Ultra HD TV, sau 4K UHD TV. Poate deveni derutant, dar de fapt sunt același lucru.

În acest ghid, vom folosi mai ales termenul “4K TV” sau “4K Ultra HD TV”, dar nu uitați că nu există un termen stabilit pe care îl folosesc toți producătorii.

Ce Este 4K?

Televizoarele de tip 4K afișează conținut 4K, la o lățime de 3840 pixeli, cu o înălțime de 2160 de pixeli (2160p TV).

Aceasta înseamnă peste opt milioane de pixeli pe imagine, comparativ cu doar peste 2 milioane de pixeli pentru un televizor de 1080p (1920 pixeli lățime și 1.080 de pixeli înălțime).

Dincolo de specificațiile tehnice, imaginile pe care le vedeți vor fi incredibil de realiste, cu detalii pe care trebuie să le experimentați voi înșivă pentru a vedea diferența.

De asemenea, televizoarele 4K includ o gamă dinamică ridicată (HDR) pentru a reda conținut HDR, iar unele includ tehnologii suplimentare care aplică o gamă mai largă de culori și contrast acestui conținut.

Obiectivele depărtate vor apărea cu mult mai mare claritate. Umbra și lumina vor fi mai nuanțate, astfel că tonurile negre vor fi mai negre, tonurile albe vor fi mai albe, iar întreaga imagine va arăta mai clară și va oferi o senzație mai mare de profunzime.

Iată O Listă Cu Top Cele Mai Bune Televizoare 4K (UHD) În Anul 2023:

#1 LG OLED OLED83G23LA, 210 cm, Smart, 4K Ultra HD

Avantaje

 • dynamic tone mapping pro;
 • contrast infinit;
 • OLED care străluceste puternic;
 • procesor a9 Gen 5 AI;
 • brightness booster.

Vezi oferta la eMAG

#2 Panasonic TX-65JX800E, 164 cm

Avantaje:

 • Wide Color Gamut;
 • asistent vocal inteligent;
 • tehnologie HDR Bright Panel Plus;
 • Screen Mirroring;
 • aplicații Video Streaming – HBOGo, Netflix, YouTube.

Vezi oferta la eMAG

#3 Samsung 70AU8072, 176 cm

Avantaje:

 • screen mirroring;
 • culoare strălucitoare, de cristal și design impresionant de subțire;
 • TV și soundbar orchestrate în armonie perfectă;
 • asistent vocal inteligent.

Vezi oferta la eMAG

#4 LED Smart Philips, 139 cm, 55PUS6503/12, 4K Ultra HD

Acest televizor are un sistem DTS HD care optimizează procesarea sunetului, păstrând conținutul de sunet original, astfel încât să te poți bucura de sunet mai bun prin difuzoare și de un dialog extrem de clar.

În plus, Saphi simplifică opțiunile complexe ale televizorului inteligent. Acum, nu trebuie decât să selectezi butonul „Home” de pe telecomandă pentru un sistem de meniuri clar și intuitiv, care îți permite să găsești mai rapid opțiunea dorită.

Bucură-te de imagini în mișcare line și clare, cu contrast excepțional, cu ajutorul motorului de procesare Philips Pixel Precise Ultra HD ce convertește orice imagine de intrare în rezoluție UHD excepțională pentru ecranul tău.

Vezi oferta la eMAG

#5 LED Smart Samsung, 100 cm, 40NU7122, 4K Ultra HD

Acest televizor dispune de aplicația SmartThings care oferă și funcții tip telecomandă și Panou de comandă. De asemenea, savurează jocurile PC cu acțiune rapidă pe televizor prin Steam Link.

Încearcă o experiență cinematografică nemaipomenită sau simte atmosfera de la un eveniment sportiv ca și cum ai fi acolo prin achiziția acestui televizor.

Vezi oferta la eMAG

#6 Philips 65OLED986/12, 164 cm, Smart Android

Avantaje:

 • comandă vocală;
 • procesor de imagine dual P5 cu AI;
 • sunet legendar de la Bowers & Wilkins.

Vezi oferta la eMAG

#7 Sony LED 85X85K, 215 cm

Avantaje:

 • comenzi vocale;
 • rată de reîmprospatare de 120 Hz;
 • 24p True Cinema;
 • peste un miliard de culori.

Vezi oferta la eMAG

#8 LED Smart Samsung, 138 cm, 55NU7102, 4K Ultra HD

Televizorul Samsung 55NU7102 îți oferă detalii mai clare în scenele luminoase și întunecate. De asemenea, poți vizualiza conținutul tău preferat exprimat în culori naturale, care oferă detalii la fel de clare ca și cele reale.

Vezi oferta la eMAG

#9 Android Philips, 108 cm, 43PUS7303/12, 4K Ultra HD

Opțiunea Micro Dimming Pro optimizează contrastul televizorului, în funcție de condițiile de iluminat din cameră. În combinatie cu un software special care analizează imaginea în 6400 de secțiuni diferite, astfel încat să te poți bucura de contrast și calitate incredibile ale imaginii – indiferent dacă este noapte sau zi.

Daca îți place streamingul de conținut, atunci vei aprecia procesorul P5 al acestui televizor. Este cel mai recent motor Philips 5-in-1 de procesare a imaginii și a fost produs pentru a optimiza culorile, claritatea, contrastul și mișcarea.

Vezi oferta la eMAG

#10 LED Smart Philips, 108 cm, 43PUS6503/12, 4K Ultra HD

Este un televizor care își menține poziția și salută cu încredere viitorul. În plus, acest televizor are un suport subțire care a fost proiectat pentru a crea spațiu sub dispozitiv, în locul unde ar fi fost un suport tradițional, oferind o experiență de vizionare mult mai captivantă.

Vezi oferta la eMAG

#11 LED Smart LG, 108 cm, 43UK6470PLC, 4K Ultra HD

Procesorul quad core al acestui televizor 4K funcționează neîncetat pentru a reduce zgomotul, îmbunătăți claritatea, chiar și în timpul amplificării imaginilor de rezoluție mai redusă la o calitate vizuală de aproape 4K.

De asemenea, televizorul menține o culoare mai precisă și permite tuturor utilizatorilor să se bucure de o imagine magnifică indiferent de locul de unde vizionează.

#12 QLED Smart Samsung, 123 cm, 49Q6FN, 4K Ultra HD

Designul minimalist și curat al modelului Q6FN eliberează spaţiul pentru a privi ceea ce îți place cel mai mult. Iar spectrul extins de luminozitate și contrast a Q HDR 1000 îți permite să vezi acţiunea prin ochii regizorului.

Q9FN iti oferă și un volum de culoare de 100%, ceea ce înseamnă că maximizează gama de culori exacte, bogate și detaliate pe care le vezi pe televizor.

Cu ajutorul acestui televizor, poți vizualiza emisiunile și filmele tale preferate cu cele mai reale, exacte și vibrante culori de până acum.

#13 OLED Smart LG, 195 cm, OLED77W9PLA, 4K Ultra HD

Avantaje

 • estompare pixeli;
 • paletă cromatică largă;
 • advanced color enhancer;
 • procesor inteligent α9 de generatia a 2-a îmbunătățit cu algoritmul de IA cu învațare profund:
 • îmbunătățirea clarității prin frecvență;
 • instant game response;
 • true color accuracy pro;
 • mod expert technicolor.

Tipuri

Televizoarele se împart în mai multe categorii:

 • LCD;
 • LED;
 • QLED;
 • Mini-LED.

Cel mai mare beneficiu pentru un afișaj cum ar fi OLED (diodă organică care emite lumină), este că atunci când un pixel nu produce lumină, acesta devine perfect negru. Deci, afișajele OLED nu oferă doar negru mai puternic, dar elimină şi efectul de bleeding.

Ghid de Cumpărare

#1 Dimensiune și Configurare

Când vă uitați la un televizor nou, primul lucru de verificat este cât de mult spațiu aveți în camera în care acesta va fi pus. Rețineți că ecranele TV sunt măsurate în diagonală, deci atunci când vedeți un televizor listat la 65 inci, aceasta este măsurarea pe diagonală, nu înălțimea sau lățimea. Aceste dimensiuni pot fi găsite pe pagina produsului unui televizor și sunt adesea listate în recenzii. Majoritatea camerelor de zi vor funcționa bine cu un televizor de 50 inci sau mai mare, deși poţi alege şi dimensiuni mai mari, în funcţie de buget.

Dacă veți folosi un suport TV, asigurați-vă că includeți dimensiunile suportului în calcule pentru a vă asigura că televizorul se potriveşte bine. De asemenea, este important să înțelegem că tot mai multe televizoare sunt montate cu picioare exterioare, ceea ce implică mai mult spaţiu.

Cei care montează pe perete vor fi fericiți să știe că greutatea nu este o problemă aici. Există suporturi pentru fiecare dimensiune și greutate TV.

#2 Rezoluţie

„4K” din denumirea televizoarelor 4K se referă la rezoluția lor. În ciuda faptului că televizoarele 4K nu au 4.000 de linii de rezoluție orizontală, termenul este captivant și mai ușor de reținut și de spus decât celelalte denumiri precum „2160p”, „4K Ultra HD” sau pur și simplu „UHD . ” Indiferent cum îl numiți, este standardul actual pentru numărul de pixeli utilizați pentru a crea imaginea pe ecran pe care o vedeți.

La o rezoluție de patru ori mai mare a pixelilor decât standardul anterior – 1080p HD – diferența este notabilă, mai ales când aceste televizoare afișează conținut 4K nativ. Imaginile sunt mai clare, detaliile fine sunt clare și vizibile și puteți sta mai aproape de televizoarele mai mari, fără degradarea notabilă a imaginii.

Desigur, unii producători continuă să afișeze afișaje 1080p sau 720p, dar sunt, de obicei, televizoare de cea mai mică calitate, cu cele mai mici dimensiuni de ecran din gama unui anumit producător.

Se pare că upgrade-urile la rezoluția TV sunt la fel de inevitabile ca și anotimpurile în schimbare și, chiar dacă continuăm să oferim suport complet 4K, 8K este deja aici – cel puțin pe rafturile magazinelor. Deși există doar câteva modele, puteți cumpăra televizoare 8K de la Samsung, LG, Sony și, în curând, TCL.

Televizoarele 8K au de opt ori mai mulți pixeli în același spațiu ca 1080p HD sau de patru ori mai mulți decât 4K. Deși televizoarele 8K erau inițial foarte scumpe, acum puteți cumpăra un televizor 8K de 55 inci pentru mai ieftin.

Sfatul nostru în acest moment este să rămâneţi la 4K, cu excepția cazului în care aveți un buget mare și dorința puternică de a deține tehnologie de ultimă oră. Conținutul nativ 8K este încă foarte greu de găsit.

#3 HDR

HDR este prescurtarea pentru gama dinamică ridicată și, atunci când este făcut corect, este o schimbare mult mai impresionantă a calității generale a imaginii. HDR face imaginile mai vibrante și mai realiste prin luminozitate mai mare, contrast și gamă de culori mai largă – acesta este numărul total de culori pe care le poate afișa un televizor. În cel mai bun caz, HDR este cu adevărat uimitor; nu veți dori să reveniți la SDR (interval dinamic standard) odată ce îl vedeți în acțiune.

De asemenea, trebuie să știți că HDR nu este de un singur format, ci o colecție de formate: HDR10, HLG , Dolby Vision și HDR10 + sunt principalele tipuri. Televizorul  trebuie să accepte același format HDR pe care îl folosește videoclipul HDR, altfel nu veți obține cele mai bune rezultate.

Pentru a vă bucura de beneficiile unui televizor HDR, aveți nevoie de o sursă de video HDR. În prezent, asta înseamnă servicii de streaming (cele mari au adăugat suport HDR pentru a selecta filme și emisiuni 4K) sau utilizarea unui player Blu-ray 4K Ultra HD cu discuri Blu-ray 4K Ultra HD care au fost produse folosind un format HDR.

#4 Smart

Un televizor inteligent se conectează direct la internet, fie prin cablu Wi-Fi sau Ethernet (de obicei ambele) și vine cu aplicații de streaming încorporate precum Netflix, Hulu, HBO Now și altele. La fel ca 4K și HDR, aproape toate televizoarele din zilele noastre sunt televizoare inteligente.

Cu toate acestea, există o mare diferență între televizoarele inteligente datorită software-ului pe care îl folosește fiecare producător. LG folosește propriul software WebOS, Samsung își utilizează sistemul de operare Tizen, iar Vizio își numește platforma SmartCast. Fiecare dintre acestea vă oferă acces la serviciile de streaming populare, iar sistemul Vizio are chiar și  funcția Google Cast Chromecast , care vă permite să trimiteți conținut de pe telefon sau tabletă la televizor.

Dar există alte trei platforme de televiziune inteligentă despre care ar trebui să știți. Android TV este propria platformă Google Smart TV bazată pe popularul său sistem de operare mobil Android. Vă oferă toate caracteristicile unui dispozitiv Google Chromecast, precum și acces la sute de aplicații prin Play Store Google. Toate televizoarele recente Sony folosesc Android TV, la fel ca și anumite modele de la Hisense și Philips.

#5 Funcţii

Funcțiile Smart TV sunt convenabile, iar integrarea aplicațiilor de streaming și a altor servicii direct în televizor eliberează spațiu și porturi HDMI. Acestea fiind spuse, puteți actualiza oricând orice televizor cu un dispozitiv de streaming, cum ar fi Amazon Fire TV Stick 4K sau Roku Streaming Stick + sau set-top box-uri precum Nvidia Shield , pentru a obține toate aceste funcții TV inteligente într-un pachet convenabil. Acest lucru este important, deoarece multe interfețe TV inteligente lasă încă de dorit.

#6 Rată de Reîmprospătare

Rata de reîmprospătare a unui televizor se referă la câte cadre individuale pe secundă poate afișa, notate în hertz (Hz). Există două moduri diferite în care producătorii se referă la ratele de reîmprospătare: nativ și eficient.

Probleme Comune şi Soluţii

Atunci când televizorul porneşte şi se opreşte singur este necesar să deconectaţi dispozitivele externe şi să verificaţi modulele de conectare. De asemenea, este uneori necesar să actualizaţi programele şi să dezactivaţi setările eco solution. Totodată pentru a efectua o resetare din fabrică este de asemenea necesar să urmaţi paşii indicaţi în manualul televizorului. Dacă totuşi nu funcţionează nimic, este necesar să mergeţi în service pentru a remedia problema.

O altă problemă poate apărea atunci când pe ecran sunt puncte negre. Pixelii morţi sunt determinaţi de anumite lămpi din spatele ecranului care se ard. Acestea nu pot fi înlocuite şi în momentul în care apar va fi necesar să schimbaţi televizorul sau îl puteţi utiliza aşa dacă nu vă deranjează.

Unele televizoare pot manifesta probleme cu culorile, în sensul că nu arată culorile corect. Sunt televizoare care încep să emită culori specifice cum ar fi totul pe galben, pe verde, pe albastru sau pe roz. În această situaţie, o vizită în service este cea mai recomandată soluţie. De cele mai multe ori problema se va rezolva cu doar câteva setări şi verificări din partea unui specialist.

Probleme cu bleedingul – anumite ecrane pot să nu se vadă bine în anumite situaţii din cauza luminii. În acest sens, tot ce puteţi face este să schimbaţi poziţionarea televizorului pentru că lumina să nu mai bată direct în el şi veţi începe să vedeţi corect imaginea. Sunt anumite tipuri de ecrane, cum ar fi cele IPS sau cele Oled care nu au astfel de probleme, în timp ce altele pot fi foarte greu de utilizat în lumină.

De Final

Nu puteți da greș cu niciunul dintre televizoarele 4K de pe lista noastră.

Fie că sunteți în căutarea unei imagini incredibile sau doriți să economisiți niște bani, una dintre aceste opțiuni se va potrivi nevoilor dumneavoastră.

Faceți cercetări și alegeți televizorul 4K potrivit pentru dumneavoastră.

ARTICOLE DE TOP

Cele Mai Bune Intrerupatoare

Top Căști Wireless

Surse

https://www.lg.com/ro
https://www.samsung.com/ro/tvs/all-tvs/