Top 10 Cele Mai Bune Tigăi – 2021

Având în vedere faptul că majoritatea tigăilor sunt folosite zilnic, este important să alegeți setul potrivit pentru dvs. și bucătăria dvs. O tigaie bună ar trebui să distribuie căldura în mod uniform și eficient, să fie confortabil de utilizat și suficient de robustă pentru a face față aventurilor culinare de fiecare zi.

Listă Cu Top 10 Cele Mai Bune Tigăi În Anul 2021:

#1 Falk Signature Wokster Senior 28 cm

Falk Culinair este lider mondial în confecționarea vaselor de gătit din cupru de un rafinament profesional și o calitate excepțională.

Avantaje:

  • compatibilitate cuptor;
  • capacitate 4.5 l;
  • stratul de cupru de 2.3 mm asigură distribuția uniformă și constantă a temperaturii;
  • exteriorul este din cupru satinat;
  • vasele de gătit din cupru roșu sunt ecologice;
  • echipată cu un mâner suplimentar pentru un control mai bun.

Vezi oferta la eMAG

#2 de Buyer – 28 cm cupru

Această tigaie este fabricată din cupru la exterior și inox la interior. Compania de Buyer are o experiență de 186 de ani în industria prelucrării metalelor.

Avantaje:

  • excelentă pentru caramelizarea, prăjirea sau flambarea preparatelor;
  • procentul de cupru utilizat la fabricarea tigăii este de 90%;
  • îngrijirea exteriorului din cupru se face folosind o pastă specială;
  • poate fi folosită pe toate tipurile de plită, cu excepția celor cu inducție;
  • mânerul este foarte rezistent și fabricat din alamă polisată.

Vezi oferta la eMAG

#3 AFFINITY 32 cm inox – de BuyerTigaie AFFINITY 32 cm inox - de Buyer

Avantaje:

  • poate fi utilizată pe toate tipurile de plite, inclusiv pe cele cu inducție;
  • designul mânerului din inox este prins cu nituri foarte solide;
  • fabricată în Franța;
  • profilul “Lyonnaise” al tigăii permite alunecarea ușoară a mâncării din tigaie în farfurie;
  • materialele calitative din care este fabricată tigaia – o combinație între aluminiu în interiorul stratului și inox în exterior – au proprietăți termice excelente.

Vezi oferta la eMAG

#4 Doubletta Plus Deluxe – 26 cm

Avantaje:

  • grătar pentru abur/fiert/înăbușit alimente;
  • mânere ergonomice cu închidere magnetică;
  • sistem de gătit închis, compus din două tigăi cu fund special – se poate găti ca și cu o oală sub presiune, dar fără presiune înaltă;
  • pe interior, tigăile sunt acoperite cu un strat ceramic.

Vezi oferta la eMAG

#5 Tefal Talent Pro – 32 cmTefal Talent Pro

Avantaje:

  • material interior Teflon;
  • baza de 4.5 mm cu distribuție unifomă a căldurii;
  • baza este solidă din Titan concentrat pentru extra rezistență și durabilitate;
  • indicatorul de temperaturi Thermo-Spot indică temperatura ideală când puteți începe să gătiți;
  • învelișul exterior este antiaderent;
  • dispune de înveliș interior antiaderent cu inserții din Titan, care o face de până la 3 ori mai rezistentă.

Vezi oferta la eMAG

#6 LAVA – 28 cm

Avantaje:

  • baza vasului are 3mm grosime;
  • pereții vasului au o grosime de 3mm;
  • fabricată din fontă, un material care se încălzește greu dar odată încălzit reține foarte bine căldura un timp îndelungat;
  • capacitatea de 2,16 l;
  • diametrul de 28 cm.

Vezi oferta la eMAG

#7 Tefal Dark Ruby – 30 cmTefal Dark Ruby, 30 cm

Avantaje:

  • indicatorul de temperatură indică temperatura ideală când puteți începe să gătiți;
  • compatibilă cu mașina de spălat vase;
  • tip tigaie – universală;
  • dispune de înveliș interior antiaderent.

Vezi oferta la eMAG

#8 Tefal Character – 30 cm

Avantaje:

  • bază de 4 mm cu distribuție unifomă a căldurii;
  • compatibil cu mașina de spălat vase;
  • baza este solidă din titan concentrat pentru extra durabilitate și rezistență;
  • indicator de temperatură Thermo-Spot;
  • material interior de teflon;
  • se curăță foarte ușor și prăjeste bine;
  • înveliș interior antiaderent cu inserții din titan.

Vezi oferta la eMAG

#9 Tefal Chef’s Delight – 26 cm

Avantaje:

  • înveliș 100% antiaderent;
  • compatibilă cu orice tip de plită, inclusiv cele cu inducție;
  • tehnologia Thermo-Spot – devine complet roșu când tigaia a atins temperatura ideală pentru folosire;
  • învelișul anti-aderent de înaltă calitate este extra durabil datorită unui înveliș protector din particule de titan și stratului de minerale.

Vezi oferta la eMAG

#10 Tefal Elegance – 30 cm

Avantaje:

  • învelișul nu contine substanțe precum: cadmium, plumb, sau PFOA;
  • strat holografic 3D cu inserții metalice pentru durabilitate ridicată;
  • bază solidă cu particule de titan;
  • mâner ergonomic;
  • înveliș Titanium Force ce oferă o alunecare îmbunătățită;
  • sistem Thermo-Spot.

Vezi oferta la eMAG

Tipuri

Tigăile sunt disponibile într-o varietate de materiale, acoperiri și cu diferite tipuri de mâner. Fie că preferați tigăile antiaderente pentru omletă sau tigăile cu finisaj natural pentru gătit, cu siguranță puteți găsi o tigaie potrivită. Sunt mai multe tipuri și materiale care vor reprezenta o alegere perfectă.

  • Aluminiu – Creează o conducere excelentă a căldurii și rezistă la rugină și coroziune
  • Oțel inoxidabil placat cu aluminiu – Creează o conducere excelentă a căldurii, este pregătit pentru iducție și rezistă la rugină și coroziune
  • HardCoat / aluminiu anodizat – Creează o conducere excelentă a căldurii și este rezistent la zgârieturi și la lovituri
  • Oțel inoxidabil / aluminiu – Creează o conducere excelentă a căldurii, este pregătit pentru inducție, rezistă la rugină și coroziune și este sigur pentru mașina de spălat vase
  • Cupru / oțel inoxidabil – Creează o conducere excelentă a căldurii
  • Oțel carbon – Creează o conducere excelentă a căldurii și este pregătit pentru inducție

Vasele de gătit pentru inducție sunt fabricate din materiale magnetice, cum ar fi oțelul sau fierul. În loc de metode tradiționale de gătit în care blatul de gătit generează căldură care apoi trece la vasele utilizate prin contact, gătitul cu inducție funcționează prin energie magnetică, care încălzește vasele de gătit direct și nu blatul de gătit. Aceasta înseamnă încălzire mai rapidă, consum mai mic de energie și o bucătărie mai sigură.

Ghid de Cumpărare

#1 Grosimea tigăii

Dincolo de construcția materialelor, este întotdeauna important să luați în considerare grosimea tigăilor în care investiți. Dar de unde știți cât de gros este un obiect? Grosimea vasului se măsoară, în general, în cm, dar modul în care citiți aceste numere este foarte important.

Când încerci să determini cel mai bun tip de tigaie cele cu metalul mai gros sunt deseori de preferat, dar în funcție de aplicația pentru care este cumpărată tigaia, există întotdeauna argumente pro și contra de care trebuie să țineți cont.

#2 Nituire

Mânerele nituite sunt cele mai rezistente mânere disponibile și, deoarece sunt atașate permanent, nu trebuie niciodată strânse. Cu toate acestea, acestea necesită o îngrijire de curățare mai aprofundată pentru a preveni acumularea bacteriilor în jurul niturilor.

#3 Fără nituri

Tigăile fără nituri asigură o gătire mai ușoară și mai puține interferențe de la capetele niturilor, sporind în același timp rezistența și durabilitatea tigăii. În plus, elimină zonele de colectare a alimentelor și bacteriilor.

 #4 Tipuri de mânere pentru tigaie

Luați în considerare tigăile cu mânere din oțel inoxidabil, deoarece acestea nu vor conduce căldura la fel de bine ca mânerele din aluminiu și vor rămâne mai reci decât tigaia. Sau căutați mânere metalice care sunt scobite special pentru un efect de răcire. Mânerele din silicon sau ceramică sunt, de asemenea, opțiuni excelente, deoarece oferă o prindere confortabilă pentru utilizarea pe tot parcursul zilei și se alunecă cu ușurință pentru o curățare simplă. Rețineți însă că unele mânere din silicon nu sunt proiectate pentru utilizarea la temperaturi ridicate și pot necesita utilizarea unui suport pentru mânerul oalei pentru a le folosi în siguranță.

#5 Strat de acoperire

Tigăile antiaderente și cu finisaj natural oferă fiecare o varietate de posibilități de gătit în bucătărie. În funcție de nevoile proprii o tigaie cu finisaj natural poate fi o opțiune suficientă pentru pregăti un număr foarte mare de preparate delcioase. Cu toate acestea, există multe avantaje pentru tigăile antiaderente care le fac o alegere populară printre bucătari.

Avantaje tigăi antiaderente:

  • Ajută la prevenirea lipirii alimentelor de tigăi
  • Oferă o curățare mai ușoară și mai rapidă
  • Reduc nevoia de a găti cu uleiuri sau grăsimi
  • Ideale pentru ouă, clătite, omletă și alte produse adezive

#6 Acoperire emailată

Există un motiv pentru care acesta este cel mai comun material folosit de un bucătar profesionist. Tigaile sunt antiaderente, lipsite de substanțe chimice și pot rezista la temperaturi de peste 700 ° F. Singurul motiv pentru care nu este folosit de majoritatea proprietarilor de case se datorează probabil prețului său scump. Rețineți că o tigaie cu acoperire emailată va dura foarte mult timp, va fi capabilă să ajute la pregătirea tuturor tipurilor de alimente și va fi întotdeauna ușor de curățat.

#7 Acoperire superhidrofobă

Deși această acoperire este încă destul de nouă în lumea gătitului, nu ne-ar surprinde să vedem că devine viitorul vaselor de gătit. Este extrem de bună prin calitățile sale antiaderente și este complet sigură de utilizat.

#8 Ceramică

Am fi putut alege o serie de acoperiri diferite în acest al treilea și ultimul loc. Fiecare material are propriul set de argumente pro și contra. Cu toate acestea, am ales acest material, deoarece este complet sigur de utilizat. De asemenea, este ieftin pe termen scurt, ceea ce poate convinge unele persoane să îl aleagă. Cel mai mare dezavantaj este că învelișul se uzează extrem de repede.

#9 Finisaj natural

Tigăile cu finisaj natural sunt ideale pentru carne și sunt foarte utile pentru toate preparatele care nu se lipesc. În plus, sunt mai potrivite pentru temperaturi ridicate. De asemenea, au și un preț mai mic. Dezavantajul este că aceste tigăi se lipesc deci este mai greu să le utilizați pentru glătite sau omlete.

#10 Siguranță

Siguranța este dată de acoperirea utilizată pentru tigaie. Siguranța este cel mai important lucru atunci când selectați o tigaie antiaderentă. Tocmai de aceea facem o listă simplă a celor care sunt sigure înainte de a decide să cumpărați o tigaie.

  • Acoperiri ceramice
  • Acoperire din aluminiu anodizat dur
  • Acoperire cu siliciu
  • Fonta emailata
  • Acoperiri superhidrofobe
  • Acoperiri din fontă

#11 Cu capac sau fără

Un ultim lucru pe care ar trebui să-l ai în vedere este dacă vrei sau nu un capac cu tigaia ta? O mulțime de tigăi nu necesită capace. Cu toate acestea, tigăile sunt folosite pentru multe metode de gătit diferite. Pot fi  folosite și pentru a fierbe. De la sosul de spaghete la diferite supe, o tigaie poate folosi cu siguranță un capac. La ce veți folosi tigaia? Aceasta este întrebarea pe care trebuie să o puneți înainte de a lua o decizie de cumpărare.

Probleme Comune și Soluții

Probleme cu curățarea tigăilor din fontă

Există o mulțime de opinii atunci când vine vorba despre cum să curățați cel mai bine fonta. Unii recomandă sare, iar alții folosesc unelte metalice specifice pentru a-și menține tigăile la performanțe maxime. Cu toate acestea, adevărul este că puteți curăța tigaia din fontă la fel ca orice altă tigaie – cu apă și da, săpun (care nu vă va afecta materialul). Cheia este să vă asigurați că tigaia este uscată după o curățare. Fonta și expunerea pe termen lung la umiditate nu sunt prieteni, deci nu trebuie curățate foarte intens.

Mâncarea se lipește de tigaie

Chiar dacă ați folosit corect tava din fontă, ocazional veți întâlni alimente lipite la suprafață. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, inclusiv lipsa de grăsime folosită la gătitul în tigaie sau gătitul unui preparat cu conținut ridicat de zahăr. Modul de a remedia acest lucru este prin spălarea tuturor bucăților blocate sau arse cu partea aspră a unui burete și apoi recondiționarea tigăii.

Tigaia a ruginit

Dacă ați moștenit sau ați cumpărat o tigaie din fontă foarte veche, ruginită, va trebui să o înmuiați într-o baie de oțet (părți egale oțet și apă) timp de cel puțin o oră pentru a îndepărta rugina. Cu toate acestea, dacă tigaia  a colectat pur și simplu puțină rugină după ce nu a fost uscată corect, cea mai bună opțiune este să frecați zonele ruginite cu pile de oțel sau cu un burete de sârmă cu săpun pentru a îndepărta rugina înainte de a usca imediat tigaia. Odată ce tigaia este uscată, repetați procesul de recondiționare dacă zona care a ruginit face parte din suprafața de gătit.

ARTICOLE DE TOP

Cel Mai Bun Detergent

Cele Mai Bune Fiare De Călcat

Cele Mai Bune Aparate De Aer Condiționat

Cele Mai Bune Combine Frigorifice

Surse

https://www.tefal.com/Cookware-%26-Kitchenware/
https://www.debuyer.com/en/products/iron-cookware-0