Top Cele Mai Bune Uși De Exterior Pentru Case – 2023

Care sunt cele mai bune uși de exterior pentru case?

Introducere

Ușa exterioară a unei case este unul dintre primele elemente de design pe care oaspeții le observă și prin urmare poate influența semnificativ impresia generală a unei locuințe.

Totuși, aspectul nu este cea mai importantă caracteristică atunci când vine vorba de achiziționarea unei uși exterioare.

Aceasta trebuie să fie rezistentă la agresivitatea factorilor climatici și să ofere siguranță, fiind cel mai important element de securitate dintr-o locuință.

Listă Cu Top Cele Mai Bune Uși De Exterior Pentru Case – 2023:

#1 Maco Nobila, 205 x 88/980 x 13 cm

Avantaje:

 • yala suplimentare yale 353+ rozeta antigăurire și antismulgere din hotel inox;
 • la interior casetă metalică de 55 mm grosime;
 • placată la exterior cu panel din lemn stratificat de 14 mm;
 • protecție dublă anti-smulgere și anti-găurire;
 • fonoizolare 35dB.

Vezi oferta la eMAG

#2 TECO, X-123, 1000 x 2150 mm

Avantaje:

 • coeficient termic – 1,1 W/(m²K);
 • 3 garnituri EPDM;
 • mecanism antiefracție în 4 puncte.

Vezi oferta la eMAG

#3 Apollo, gri antracit, 1050 x 2300

Avantaje:

 • izolație termică și fonică;
 • antiefracție.

Vezi oferta la eMAG

#4 Prodias, premium, antracit

Avantaje:

 • izolație fonică – 40dB;
 • clasă antiefracție 4;
 • blocator de noapte;
 • grosime armatură – 1.5 mm
 • blindaj zonă broaște 3MM.

Vezi oferta la eMAG

#5 Porte Royale, model Handle

Avantaje:

 • izolație fonică și termică;
 • rezistentă la rugină;
 • mâner exterior antimicrobian.

Vezi oferta la eMAG

Citește și: Cele Mai Bune Aspiratoare Fără Sac

Ghid De Cumpărare

Înainte să începeți căutarea unei uși exterioare pentru locuința dumneavoastră este important să știți că acestea diferă în funcție de amplasare, material, sistem de funcționare și nu în ultimul rând, design.

Cel mai important tip de ușă exterioară este ușa principală de intrare. Pe lângă elementele de rezistență și securitate necesare, aceasta trebuie să aibă un design care să complimenteze restul casei.

Aceleași elemente de rezistență și securitate trebuie să le prezinte și ușa din spate însă în acest caz designul poate fi lăsat în plan secundar, ușa nefiind la fel de vizibilă. Alte tipuri de uși exterioare sunt cele de la terasă care trebuie să ofere luminozitate încăperii, motiv pentru care în general sunt vitrate.

Tipuri

Când vine vorba de achiziționarea unei uși exterioare, materialul este detaliul care face diferența. De cele mai multe ori acesta este cel care reflectă calitatea produsului, și pentru că este atât de important există o varietate extinsă pentru a răspunde oricăror cerințe – de la lemn, PVC, metal (cum ar fi oțelul sau aluminiul) până la fibră de sticlă și compozit.

Lemnul este un material foarte utilizat în fabricarea ușilor de exterior pentru casele tradiționale. Acesta prezintă caracteristici unice în funcție de specia arborilor din care provine și prin urmare oferă versatilitate în ceea ce privește rugozitatea, culoarea și întreg aspectul general, ușa putând fi chiar sculptată manual. În plus, lemnul este un material foarte eficient termic. Ușile de lemn se împart în 2 categorii, uși furniruite și respectiv din lemn masiv.

Ușile furniruite sunt alcătuite dintr-un miez de lemn peste care se lipesc straturi de furnir. Sunt mult mai accesibile ca preț comparativ cu ușile din lemn masiv însă sunt mai slabe calitativ și nu sunt de lungă durată. În general ușile din lemn masiv sunt rezistente și au un aspect plăcut însă dacă optați pentru o astfel de ușă exterioară este important de menționat că lemnul este predispus la deformare sub acțiunea schimbărilor de temperatură și umiditate. Când este expus la intemperii acesta se dilată, se contractă, face mucegai și se decolorează, astfel că necesită întreținere regulată.

Ușile din PVC reprezintă o alegere economică și necesită în general o întreținere redusă, fiind ușor de curățat. Totuși, ușile exterioare din PVC prezintă o serie de dezavantaje. Nu sunt foarte ofertante în ceea ce privește designul și nu se potrivesc proprietăților tradiționale. Sunt slabe calitativ, fiind susceptibile la uzură iar PVC-ul în comparație cu alte materiale are o rezistență scăzută, ceea ce poate reprezenta o problemă în asigurarea securității locuinței.

Metalul, cum ar fi oțelul sau aluminiul, este un material net superior lemnului sau PVC-ului când vine vorba de uși exterioare. Oferă un aspect arhitectural și este foarte eficient din punct de vedere termic. Ușile exterioare din oțel sunt accesibile ca preț iar caracteristicile de top ale acestora sunt durabilitatea și securitatea. Sunt tratate pentru a fi protejate de rugină, dar majoritatea necesită revopsire periodică. Ușile din aluminiu se potrivesc stilului industrial și se caracterizează asemenea ușilor din oțel printr-o rezistență și o durabilitate aparte.

Fibra de sticlă este una dintre cele mai bune alegeri în materie de uși de exterior iar calitatea acestui material se reflectă în prețul ridicat. Este potrivită oricărui climat fiind imună la temperaturi scăzute și umiditate ridicată. Ușile din fibră de sticlă vin într-o varietate de modele și culori imitând estetica lemnului, sunt ușor de întreținut și foarte fiabile.

Ușile exterioare din material compozit vin în modele elegante ce imită lemnul sau metalul și sunt una dintre cele mai inspirate alegeri. Acestea au caracteristici diferite în funcție de materialele utilizate pentru fabricare însă în general se pot defini ca fiind rezistente, sigure, eficiente termic și ușor de întreținut. Costurile achiziționării unei astfel de uși sunt însă ușor ridicate.

Un alt criteriu de luat în considerare atunci când achiziționați o ușă de exterior este securitatea pe care aceasta o oferă locuinței. Este important ca atât materialul cât și elementele de închidere (butuc, yale, tocărie, balamale și încuietori) să fie rezistente pentru a vă proteja bunurile de o eventuală intrare prin efracție. Atât metalul cât și lemnul masiv dar și fibra de sticlă sunt materiale foarte rezistente, potrivite pentru o ușă de exterior. Butucul trebuie să aibă funcția de antigăurire, balamalele să fie ascunse iar ușa să aibă mai multe puncte de închidere.

Nu în ultimul rând, designul este un alt criteriu important de luat în considerare la achiziționarea unei uși de exterior. Cele mai utilizate caracteristici decorative sunt panourile vitrate care de asemenea trebuie să ofere securitate încăperii. Sticla utilizată poate fi de mai multe feluri (clară, texturată, colorată) iar în general geamul este dublu.

Panourile vitrate sunt o algere bună în special dacă ferestrele nu sunt foarte luminoase, aducând un aport de lumină considerabil în hol. Totuși, este important de menționat că cele mai eficiente uși exterioare din punct de vedere energetic sunt cele fără geamuri. Dacă aveți o viziune minimalistă pentru locuința dumneavoastră puteți opta pentru o ușă plată care va aduce aportul în materie de design prin materialul și finisajul ales.

Nici culoarea nu este de neglijat, aceasta trebuie să se lege cu paleta de culori a casei, iar dacă doriți să faceți o alegere mai îndrăzneață atunci este potrivită o culoare contrastantă.

Ce trebuie să faceți înainte de achiziționarea unei uși de exterior?

Este important să realizați măsurătorile corect.

Măsurați lungimea, lățimea și adâncimea cantului actual al ușii, apoi decideți dacă doriți ca ușa să se deschidă la stânga sau la dreapta.

În general ușile se deschid pe partea stângă, dar dacă din motive de organizare a spațiului doriți să se deschidă pe partea dreaptă atunci aveți nevoie de o ușă căreia să îi fie montate balamalele pe partea dreaptă.

Întrebări & Răspunsuri

Care sunt beneficiile ușilor?

Ușile joacă un rol important în casele noastre, oferind atât securitate, cât și intimitate. De asemenea, ele ajută la reglarea temperaturii, menținând căldura înăuntru în timpul iernii și aerul rece în timpul verii.

Ușile pot contribui la reducerea poluării fonice, facilitând astfel un somn bun. În plus, ușile contribuie la valoarea estetică a unei case și pot fi folosite pentru a crea un stil unic.

Ce tip de ușă exterioară este cea mai eficientă din punct de vedere energetic?

Când vine vorba de eficiența energetică, nu toate ușile sunt create la fel. Dacă sunteți în căutarea unei uși exterioare care vă va ajuta să vă mențineți casa bine izolată, ușile cu miez gol sunt o opțiune bună. Aceste uși sunt realizate cu o serie de alveole care asigură o barieră împotriva curenților de aer și a pierderilor de căldură.

Ușile cu miez masiv sunt un alt tip de ușă eficientă din punct de vedere energetic; după cum sugerează și numele, aceste uși sunt realizate complet din lemn masiv sau dintr-un alt tip de material.

Deși sunt mai scumpe decât ușile cu miez gol, ușile cu miez masiv pot oferi un nivel și mai ridicat de izolare. Dacă locuiți într-o zonă cu temperaturi extreme, investiția într-o ușă exterioară de înaltă calitate vă poate ajuta să vă țineți facturile de energie sub control.

Care sunt avantajele unei uși din lemn?

Când vine vorba de alegerea unei uși pentru casa dumneavoastră, există multe materiale diferite din care puteți alege. Lemnul este una dintre cele mai populare alegeri atât pentru ușile exterioare, cât și pentru cele interioare, și există mai multe motive pentru care:

 • lemnul este un material atractiv care poate adăuga o notă de eleganță oricărei case.
 • este un material puternic și durabil care poate rezista la multă uzură.
 • lemnul este un bun izolator, așa că poate ajuta la menținerea căldurii în casă iarna și a răcoarei vara.
 • lemnul este relativ ușor de întreținut – un simplu lac poate ajuta la protejarea lui împotriva deteriorării și la menținerea aspectului său optim.

Sunt ușile de intrare din lemn eficiente din punct de vedere energetic?

Ușile de intrare din lemn sunt frumoase și pot adăuga o notă de lux oricărei case. Dar cât de eficiente din punct de vedere energetic sunt acestea?

Lemnul este un izolator excelent, așa că poate ajuta la menținerea căldurii în casă în timpul iernii și a răcoarei în timpul verii. În plus,

Ușile din lemn sunt adesea echipate cu garnituri de protecție împotriva intemperiilor și alte caracteristici care ajută la etanșarea curenților de aer. Ca urmare, ușile de intrare din lemn pot fi destul de eficiente din punct de vedere energetic.

Cu toate acestea, este important de reținut că eficiența energetică a unei uși depinde, de asemenea, de instalarea și întreținerea corespunzătoare.

Dacă ușa dvs. din lemn nu este etanșată sau izolată corespunzător, este posibil să nu fie atât de eficientă din punct de vedere energetic pe cât v-ați dori.

Sunt ușile din lemn rezistente?

Lemnul este un material atemporal care a fost folosit în construcții de secole. Rezistența și durabilitatea sa au făcut din el o alegere populară pentru uși, atât pentru uz extern, cât și intern.

Ușile din lemn sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri, de la tradițional la modern, și pot fi personalizate pentru a se potrivi oricărui gust. Sunt, de asemenea, ușor de întreținut, curățarea și ungerea regulată fiind de obicei tot ce este necesar pentru a le păstra aspectul optim.

În ceea ce privește durabilitatea, ușile din lemn pot dura zeci de ani cu o îngrijire adecvată. Într-adevăr, multe uși din lemn bine întreținute sunt transmise din generație în generație ca moșteniri de familie.

Din toate aceste motive, ușile din lemn rămân o alegere populară pentru cei care caută o completare frumoasă și de lungă durată pentru casa lor.

Sunt ușile din lemn scumpe?

Mulți factori influențează costul unei uși din lemn. Tipul de lemn, construcția ușii și finisajul dorit, toate joacă un rol în determinarea prețului.

De exemplu, o ușă din lemn masiv va fi mai scumpă decât o ușă cu miez gol. Cu toate acestea, ușa masivă va fi, de asemenea, mai durabilă și poate oferi un nivel mai ridicat de securitate.

Tipul de lemn afectează, de asemenea, costul. Lemnul tare, cum ar fi stejarul și arțarul, este mai scump decât lemnul mai moale, cum ar fi pinul. Cu toate acestea, lemnul dur este, de asemenea, mai rezistent la uzură, ceea ce îl face o alegere bună pentru zonele cu trafic intens. Construcția ușii este un alt factor important de luat în considerare.

O ușă simplă, încastrată, poate fi mai puțin costisitoare decât o ușă cu panouri mai ornamentată. În cele din urmă, finisajul dorit poate, de asemenea, să influențeze costul. Un finisaj natural va fi mai puțin costisitor decât un finisaj pătat sau vopsit.

De Final

Dacă sunteți pe piață pentru un nou set de uși exterioare, asigurați-vă că țineți cont de diferitele tipuri disponibile și de ceea ce ar putea funcționa cel mai bine pentru casa dvs. Doriți să găsiți ceva care să fie atât frumos, cât și funcțional și, cu atât de multe opțiuni pe piață, nu ar trebui să fie prea dificil să găsiți ceva care să îndeplinească ambele calificări.

Surse

https://www.energy.gov/energysaver/doors
https://www.thespruce.com/installing-a-steel-door-at-home-1821451
https://www.houzz.com/products/front-doors

Sursă imagine – https://pixabay.com/photos/dublin-home-house-ireland-europe-4955342/

Citește și: Top 4 Cele Mai Bune Centrale Pe Lemne Și Peleti