Top 20 Cele Mai Populare Board Games Pentru Adulti 2024

Care sunt cele mai bune jocuri de societate?

Jocurile de societate pentru adulți sunt din ce în ce mai populare, oferind divertisment și interacțiune socială. Printre cele mai apreciate se numără “Catan”, un joc strategic despre colonizarea unei insule și “Ticket to Ride”, unde jucătorii construiesc căi ferate prin întreaga lume. “Pandemic” este un joc cooperativ care implică stoparea răspândirii bolilor pe glob, în timp ce “Codenames” este un joc de cuvinte și deducție. Pentru cei care preferă misterul, “Clue” rămâne un clasic. Aceste jocuri stimulează gândirea strategică și oferă ocazia de a petrece timp de calitate cu prietenii. 

Introducere

Jocurile de societate reprezintă un mod minunat și ieftin pentru familii de a petrece timp de calitate împreună, în special în zilele ploioase.

Jocurile de societate pot fi, de asemenea, folosite pentru a preda abilități importante de viață, cum ar fi cum să faci un buget sau cum să negociezi eficient.

Pot ajuta la îmbunătățirea memoriei și a abilităților de rezolvare a problemelor. Cu atât de multe beneficii, nu este de mirare că jocurile de societate sunt o alegere populară pentru divertisment.

Iată O Listă Cu Top 20 Cele Mai Populare Board Games Și Jocuri de Societate 2024:

#1 Coloniștii din Catan

Pentru că îmbină perfect simplitatea cu strategia și norocul, Catan este cel mai popular joc de societate din Romania. Este un joc produs de Klaus Teuber.

Scopul jocului este de a coloniza o insulă, construind drumuri, așezări și orașe. Insula este împarțită în 19 teritorii care furnizează 5 tipuri de resurse: piatră, lână, lemn, fân și argilă.  Câștigă cel care acumulează 10 puncte din așezări, orașe, cărți secrete, cel mai lung drum sau cea mai mare armată.

Ediția nouă din 2010 are o grafică reînnoită și a fost produsă în Germania.

Număr maxim de jucatori: 4.

Vezi oferta la eMAG

#2 Monopoly

Este cel mai faimos joc de tranzacții imobiliare.

Jocul se joacă pe o tablă cu spații pentru proprietăți, căi ferate, utilități și cărți Chance și Community Chest. Jucătorii pot cumpăra proprietăți, pot construi case și hoteluri și pot colecta chirii de la alți jucători.

Scopul jocului e să faci tranzacții profitabile și să te imbogățești rapid.

Număr maxim jucători – 6.

Vezi oferta la eMAG

#3 Pandemic

Acesta este un board game popular, perfect pentru jucătorii care nu apreciază competiția și conflictul, ci preferă un joc de tip colaborativ. Destinat atât adulților, cât și copiilor de peste 8 ani, Pandemic dezvoltă coordonarea, gândirea strategică și abilitățile sociale, oferind clipe de distracție în familie sau între prieteni.

Numărul maxim de jucători – 4.

Vezi oferta la eMAG

#4 Catan Game of Thrones: Brotherhood of the Watch

Acesta este bazat pe clasicul joc de bază Settlers of Catan. În acest joc, fiecare zonă din Cadou furnizează una din cele cinci resurse: cherestea, cărămidă, lână, cereale și minereuri. Totuși, Câmpurile de Gheață nu produc nimic.

Jucătorii își asumă rolul de Brothers of Watch’s Night și folosesc aceste resurse pentru a-și întări poziția în nord prin construirea de drumuri și așezări, recrutarea de paznici pentru patrulă, sau cumpărarea cărților de dezvoltare.

#5 Agricola

Câștigător în 2008 al celor mai importante premii din domeniu, Agricola îți propune rolul unui fermier care trebuie să facă față vieții solicitante de la fermă.

Agricola este un joc complex și provocator care necesită planificare strategică și gestionarea resurselor.

Câștigă jucătorul a cărui fermă valorează cele mai multe puncte.

#6 Insula Interzisă

Insulă interzisă este un joc de cooperare uimitor din punct de vedere vizual. În loc să câștigi prin competiție cu alți jucători, ca in majoritatea jocurilor, toată lumea trebuie să lucreze împreună pentru a câștiga jocul. Jucătorii își mută pe rând pionii în jurul “insulei”, care se construiesște înainte de începerea jocului prin aranjarea numeroaselor piese imprimate frumos . Pe măsură ce jocul progresează, tot mai multe piese ale insulei se scufundă, devenind indisponibile, iar ritmul crește.

Jucătorii folosesc strategii pentru a împiedica scufundarea insulei, încercând totodată să colecteze comori și obiecte. Pe măsură ce crește nivelul apei, jocul devine tot mai dificil, astfel încât trebuie făcute sacrificii.

#7 Castelul Burgundy

Jocul se desfășoară în regiunea Burgundia din Franța medievală. Fiecare jucător își asumă rolul unui aristocrat, controlând inițial un mic principat. În timp ce se joacă, jucătorii își propun să construiască așezări și castele puternice, să practice comerțul de-a lungul râului, să exploateze minele de argint și să utilizeze cunoștințele călătorilor.

#8 Catan, Pirați & Exploratori, extensie

In locul utilizării orașelor, această extensie aduce in joc posibilitatea construirii de porturi, care vor putea produce resurse la randul lor. Porturile vor avea aceeași valoare ca și orașele din jocul de bază.

#9 Keyper

Keyper este un joc cu multă interacțiune destinat pentru doi până la patru jucători. Acesta se joacă în patru runde. Fiecare rundă reprezintă un anotimp: primăvara, vara, toamna și în cele din urmă iarna.

Fiecare jucator începe jocul cu o tablă proprie a satului, o mini-keyp board, 12 piese ale satului, un keyper în culoarea lor de jucatori și o echipă de opt keyples multi-color, incluzând doi albi. Fiecare keyple de culoare diferită este un specialist într-o singură activitate: keyperul maro este un pădurar, cel negru este miner, cel portocaliu un olar, etc.

#10 Rețeaua Energetică

Obiectivul acestui joc este alimentarea cu energie electrică a cât mai multor orașe. Jucătorii trebuie să contracteze alimentarea unor orașe și să liciteze unul împotrivă celuilalt pentru a cumpără centralele electrice necesare alimentării acestor orașe.

Pe măsură ce aceste centrale sunt cumpărate, devin disponibile centrale noi din ce în ce mai eficiente sau alimentate din surse noi de combustibil.

#11 Catan, Negustori & Barbari extensie

Este a treia extensie a jocului de societate Coloniștii din Catan. Este independentă de extensiile Corabierii și Orase și cavaleri, dar se poate combina cu ele. Această extensie conține trei noi scenarii mari și o mulțime de variante pentru jocul de bază Catan, unul permițând chiar jocul în doi.

#12 Carcassonne

Carcassonne este un joc de mutare a pieselor în care jucătorii plasează o piesă care afișează un peisaj din sudul Franței. Aceasta poate fi un oraș, un drum, o mănăstire, o pășune sau o combinație a acestora, și trebuie plasată în vecinătatea pieselor care au fost deja jucate, astfel încât orașele să fie conectate la orașe, drumurile la drumuri etc.

După mutarea unei piese, jucătorul poate decide să-și așeze unul dintre pioni pe una dintre zone astfel: în oraș ca un cavaler, pe drum ca un hoț, pe o mănăstire ca un călugăr sau pe iarbă ca un fermier. Atunci când acea zonă este completă, acel pion strânge puncte pentru proprietarul acestuia.

#13 Through the Ages: A New Story of Civilization

Acesta este un joc de construcție a civilizației. Fiecare jucător încearcă să construiască cea mai bună civilizație printr-o gestionare atentă a resurselor, descoperind noi tehnologii, alegând liderii potriviți, construind minuni și menținând o armată puternică. Slăbiciunea în orice zonă poate fi exploatată de oponenții dvs. Jocul se desfășoară de-a lungul epocilor, începand cu epoca antichității și încheindu-se în epoca modernă.

#14 Twilight Struggle

Twilight Struggle este un joc destinat pentru doi jucători care simulează dansul de patruzeci și cinci de ani de intrigă, de prestigiu și de rachete ocazionale de război între Uniunea Sovietică și Statele Unite.

Întreaga lume este scena pe care acești doi titani se luptă pentru a face lumea sigură pentru ideologiile și modurile lor de viață.

#15 Star Wars: Rebellion

În cadrul acestui joc, jucătorul controlează întregul Imperiu Galactic sau Alianța Rebelă. Acesta trebuie să conducă nave stelare, să gestioneze mișcările de trupe și sistemele pentru cauza lui. Având în vedere diferențele dintre Imperiu și Alianța Rebelă, fiecare parte are condiții diferite de câștig și va trebui să vă ajustați stilul de joc în funcție de tabăra pe care alegeți să o reprezentați.

#16 Barony

În Barony, jucătorii sunt baroni ambițioși care încearcă să-și extindă stăpânirea asupra domeniului.

La începutul jocului, jucătorii creează board-ul de joc la întâmplare cu nouă piese per jucător; fiecare piesă este alcătuită din trei hexagoane, fiecare hexagon reprezentând unul dintre cele cinci tipuri de peisaj: pădure, câmpie, deal, munte, lac. Jucătorii plasează apoi câte trei orașe pe tabla de joc, cu un cavaler în fiecare oraș.

#17 Imhotep

În Imhotep, jucătorii devin constructori în Egipt care doresc să imite primul și cel mai cunoscut arhitect de acolo, și anume Imhotep.

De-a lungul a șase runde, aceștia mută pietre cu barca pentru a crea cinci monumente, iar atunci când îi vine rândul, un jucător alege una dintre cele patru acțiuni: să procure pietre noi, să încarce pietre pe o barcă, să aducă o barcă la un monument, sau să joace o carte acțiune.

#18 Scythe

În Scythe, fiecare jucător reprezintă un personaj aparținând uneia din cele cinci grupări din Europa de Est care încearcă să-și câștige averea și să-și revendice miza în zona din jurul misterioasei Fabrici.

Jucătorii cuceresc teritorii, recrutează noi recruți, recoltează resurse, câștigă săteni, și construiesc structuri.

#19 7 Wonders Duel

Este un joc de dezvoltare cu cărti în care fiecare jucător construieste una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, pe durata a trei “ere”. O rundă de joc dureaza circa 30 de minute.

#20 Pulsar 2849

În acest joc, jucătorii strâng puncte în fiecare rundă, pe baza a ceea ce au descoperit și au explorat, iar toată lumea are obiective ascunse pe care doresc să le atingă, încercând, de asemenea, să își revendice dreptul la obiective publice care oferă punctaj suplimentar.

Bonus

Citadele

În acest joc, jucătorii aleg pe rând o carte de personaje (din cele nouă), ridică aur sau cărți, și construiesc districte în propriile orașe personale.

Surse

https://boardgamegeek.com/boardgame/30549/pandemic
https://www.hasbro.com/ro-ro/toys-games/hasbro-games:monopoly
https://www.catan.com/game/catan

Leave a Comment