Huawei P30 Pro vs Samsung Galaxy S10 Plus – Preț, Diferențe, Avantaje

P30 Pro este flagship-ul Huawei specializat pe fotografie care concurează cu alte dispozitive de top Android, precum Samsung Galaxy S10 Plus. În acest articol vom face o comparare între Huawei P30 Pro și Samsung Galaxy S10 Plus:

Baterie

Modelul P30 Pro are o baterie de 4200 mAh, în vreme ce Galaxy S10 plus are una de 4100 mAh.

Ambele telefoane au încărcare rapidă, wireless și inversă, și ambele pot încărca alte smartphone-uri.

Camera

Camera Selfie

Huawei P30 Pro include o cameră selfie de 32MP, fără a avea însă autofocus.

Pe de altă parte, Galaxy S10 + are o configurație cu două lentile care cuprinde un senzor principal de 10 MP și un senzor de adâncime de 8MP cu DPAF (dual pixel autofocus).

Camera Principală

P30 Pro oferă o configurație de cameră quad care cuprinde un senzor principal de 40MP, un senzor cu unghi larg de 20MP, un senzor telephoto de 8MP, și cameră Time-of-Flight. De asemenea, Huawei oferă zoom optic 5x și zoom digital 50x.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro

S10 + include o gamă triplă de camere dotată cu un senzor principal de 12MP, un senzor telephoto de 12MP și un senzor cu unghi larg de 16MP.

Galaxy S10 Plus este primul telefon din industrie care poate înregistra video calitate HDR10.

Performanță

Huawei P30 Pro este echipat cu propriul chipset HiSilicon Kirin 980, care se bazează pe procesul de fabricație de 7 nm. Jocurile funcționează bine, multitasking-ul este excelent, iar când vine vorba de afișarea funcțiilor AI, acestea sunt și ele rapide. Acest chipset a fost introdus pentru prima oară la modelul Huawei Mate 20 Pro.

Vezi oferta la eMAG

Samsung Galaxy S10 Plus vine echipat fie cu chipset-ul Exynos 9820, care se bazează pe procesul de fabricație de 8 nm, fie cu chipset-ul Qualcomm Snapdragon 855, care se bazează pe procesul de fabricație 7 nm, în funcție de locația dumneavoastră.

Display

Echipat cu un display OLED de 6,47 inch cu margini curbate, modelul P30 Pro este o atracție irezistibilă pentru mulți utilizatori și pe bună dreptate. Alții însă consideră că afișarea Full HD lasă de dorit, deoarece mulți se așteptau la un afișaj Quad HD. Totuși, se poate trece și peste acest aspect odată ce încercați alte funcții ale telefonului.

Samsung Galaxy S10 Plus oferă un display de 6,4 inch cu o rezoluție QHD + (1440 x 3040). Acesta dispune de cel mai recent panou Dynamic AMOLED, care are cea mai mare luminozitate pe un ecran smartphone, cu suport HDR10. Reproducerea culorilor și unghiurile de vizualizare de pe acest smartphone sunt deosebite, acesta fiind cel mai frumos ecran de smartphone pe care îl puteți găsi la ora actuală.

Vezi oferta la eMAG

Design

Huawei P30 Pro este un dispozitiv frumos, cu partea din spate strălucitoare, iar selecția de culori reprezintă cireașa de pe tort. De asemenea, acest dispozitiv vine cu un panou posterior curbat din sticlă. Smartphone-ul arată uimitor cu rama metalică și se încadrează perfect în mâini.

Samsung Galaxy S10 Plus este un smartphone foarte bine finisat, cu un aspect estetic deosebit care vine echipat cu sticlă în partea din spate. În cazul acestui model, aveți trei opțiuni de culoare din care să alegeți.

Samsung Galaxy S10 Plus
Samsung Galaxy S10 Plus

Huawei P30 Pro vs Samsung Galaxy S10 Plus – Care Este Mai Bun?

Atât Samsung cât și Huawei oferă dispozitive de top, bine construite, cu specificații premium, în special modelele P30 Pro și Galaxy S10 +.

Telefoanele pot fi achiziționate accesând link-ul de mai jos.

Vezi oferta la eMAG

Iată o listă de avantaje și dezavantaje pentru fiecare telefon:

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro arată fabulos, în special pentru consumatorii care prețuiesc o cameră excelentă – adică aproape toată lumea.

Avantaje:

 • Încărcare super rapidă;
 • Design aspectuos;
 • Durată mare a bateriei;
 • Specificații puternice;
 • Zoom optic 5X;
 • Performanță incredibilă la lumină foarte mică;
 • Configurarea versatilă a camerei.

Dezavantaje:

 • Fără jack pentru căști;
 • EMUI lasă de dorit;
 • Lipsă Google Services;
 • Filmarile raw sunt disponibile doar în modul Pro;
 • Card de memorie propriu.

Samsung Galaxy S10 Plus

Galaxy S10 + este un dispozitiv Android fantastic, care arată excelent, se simte foarte bine, dispune de caracteristici cu adevărat inovatoare și oferă o viață excelentă a bateriei.

Avantaje:

 • Noul design “punch-hole”;
 • Senzor de amprentă ultra-sigur;
 • Calitate excelentă de fotografie și video, cu mici excepții;
 • Procesor flagship;
 • Încărcare wireless inversă.

Dezavantaje:

 • Încărcare lentă cu fir;
 • Program de actualizare software lent;
 • Experiență frustrantă cu cititorul de amprentă.

Ambele smartphone-uri sunt dotate cu capacitate de încărcare wireless, precum și inversă. Ambele chipset-uri oferă o performanță similară.

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun display pentru consum multimedia pe un smartphone, atunci Samsung Galaxy S10 Plus va fi o alegere mai bună decât P30 Pro.

Când vine vorba de software, P30 Pro nu prea reușește să atingă nivelul S10 + sau așteptările utilizatorului. Software-ul EMUI nu este la fel de user-friendly în comparație cu interfața OneUI a modelului S10 +.

În concluzie, Samsung Galaxy S10 Plus este un telefon mai bun decât Huawei P30 Pro. Dar dacă vreți un telefon mai bun cu doar o mică diferență de preț, atunci vă recomndăm Galaxy Note 10 Plus.

Vezi oferta la eMAG

ARTICOLE DE TOP

Top 15 Cele Mai Bune Telefoane În 2019

Cele Mai Bune Telefoane Huawei

Cele Mai Bune Telefoane Sub 1500 Lei

Cel Mai Bun Telefon Samsung